Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

OM en politie gaan beelden voortvluchtige criminelen op luchthavens vertonen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
OM en politie gaan beelden voortvluchtige criminelen op luchthavens vertonen
Het Openbaar Ministerie en de politie gaan beelden van voortvluchtige criminelen op schermen op luchthavens vertonen. Het gaat om acht veroordeelden die in Nederland nog straffen moeten uitzitten van tussen de vier jaar, voor een gewapende overval, tot levenslang voor moord.

De instanties denken dat de acht voortvluchtigen zich in het buitenland schuilhouden om zo hun opgelegde straf te ontlopen. De politie en het OM willen met de hulp van het publiek onder andere weten waar de daders momenteel zijn en wie hun contacten zijn. Aan reizigers wordt gevraagd om ook in het buitenland te letten op de daders en de politie te tippen als zij ze herkennen. Een aantal voortvluchtigen zou onder een andere naam of met valse documenten naar het buitenland zijn gereisd.

Overigens is het niet altijd zeker of verdachten teruggezonden worden naar Nederland. Bijvoorbeeld omdat Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met bepaalde landen.

Vertrekgates

Volgens het OM is het voor slachtoffers moeilijk dat deze criminelen zich schuilhouden in het buitenland om zo hun straf te ontlopen. Zo moet een van die acht mensen nog een gevangenisstraf van tien jaar uitzitten voor een moord uit 1995.

De beelden van de voortvluchtige criminelen worden tot en met 31 juli op schermen getoond in de vertrekgates van Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. Het Fugitive Action Search Team Nederland van de Landelijk Eenheid en het Landelijk Parket van het OM werken voor de campagne samen.

Door: ANP

24 mei '24 (15:00)

Schiphol ondersteunt plannen kabinet rond geluidshinder

Schiphol steunt "vanzelfsprekend" de maatregelen die het kabinet neemt om geluidshinder rond Schiphol terug te dringen. Die "dragen bij aan een stiller Schiphol", stelt de luchthaven. Het kabinet wil dat per 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op Schiphol. Ook worden de luidste toestellen 's nachts geweerd.

24 mei '24 (13:15)

Kabinet wil vanaf 2025 minder nachtvluchten op Schiphol

Het kabinet wil dat per 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op luchthaven Schiphol, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) vrijdag na afloop van de ministerraad. Nu zijn dat er nog 32.000, maar dat worden er 27.000. Eerder zette het kabinet in op maximaal 28.700 nachtvluchten.

23 mei '24 (13:00)

Bouwconcern BAM maakt E-pier op Schiphol aardgasvrij

Bouwconcern BAM is begonnen met werkzaamheden om de E-pier op Schiphol helemaal aardgasvrij te maken. De E-pier gebruikt per jaar gemiddeld 290.000 kubieke meter aan aardgas. Dat moet in 2030 zijn teruggebracht naar nul.

21 mei '24 ( 6:00)

Voorzorgslanding: KLM-vliegtuig terug naar Schiphol

Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow was om een technisch mankement, meldt een woordvoerster van KLM.

20 mei '24 ( 8:15)

Ryanair boekt recordwinst ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse budgetmaatschappij zette daarbij een recordwinst in de boeken, ondanks vertragingen bij de levering van nieuwe vliegtuigen door fabrikant Boeing.

17 mei '24 ( 8:44)

Corendon gaat met eigen vluchten vliegen naar Bonaire

Na de vluchten naar Curaçao en de groeiende vraag naar vakanties op Bonaire vliegt Corendon Dutch Airlines vanaf 3 november 2024 naar Bonaire. Daarover bericht Corendon.

16 mei '24 (18:30)

In april bijna 5,5 miljoen passagiers op Schiphol

Schiphol heeft in april meer passagiers verwelkomd dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal reisden vorige maand bijna 5,5 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van bijna 7 procent vergeleken met april vorig jaar.

16 mei '24 (11:30)

KLM blij met Schipholplannen in regeerakkoord

KLM is blij met de plannen rondom Schiphol die in het regeerakkoord staan. Ook is de luchtvaartmaatschappij te spreken over het feit dat het "gelijke speelveld voorop" staat.

16 mei '24 (11:00)

Luchtvaartmaatschappij EasyJet in Nederland klaar voor zomerseizoen

EasyJet is klaar voor het zomerseizoen met een vliegtuigcapaciteit dat weer op het niveau ligt van voor de coronacrisis. Dat zegt William Vet, directeur namens de luchtvaartmaatschappij in Nederland en Scandinavië. "Qua personeelsbestand en vliegoperatie waren we al op zomersterkte sinds het begin van dit jaar", vertelt hij aan het ANP.

16 mei '24 (10:45)

Hoofdlijnenakkoord: ANVR 'niet ontevreden' over luchtvaart en vliegreizen

Reiskoepel ANVR is "helemaal niet ontevreden" over het hoofdlijnenakkoord op het gebied van de luchtvaart en vliegreizen. "Het is zeker werkbaar", zegt Frank Oostdam, directeur van de organisatie. Hij is ook blij dat het netwerk van bestemmingen behouden blijft.