Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Veel klachten en zorgen over geschrapte vluchten Paramaribo - Amsterdam

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
Veel klachten en zorgen over geschrapte vluchten Paramaribo - Amsterdam
Het regent klachten van mensen die een vlucht hadden geboekt bij de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM. Die schrapte een serie vluchten tussen Paramaribo en Amsterdam, maar weigert klanten geld terug te geven. Ondertussen is er ook onzekerheid over de vluchten vanaf 20 juli, die wel door zouden gaan. Branchevereniging ANVR schreef een brief aan de Surinaamse president Chan Santokhi.

Onder meer bij EUclaim, dat geld terugvordert voor reizigers, melden veel gedupeerde klanten zich. "Mensen willen geld terug voor hun boeking of geld voor een vervangende vlucht", geeft Paul Vaneker van EUclaim aan. "SLM moet dat ook binnen een week betalen, maar dat gaat niet gebeuren", geeft hij aan.

Het probleem is dat SLM, ook wel bekend als Surinam Airways, in financiële problemen zit. Het bedrijf heeft al een tijd geen eigen vliegtuigen meer. "Ik begrijp dat partijen die vliegtuigen verhuren betaling vooraf van SLM eisen."

Overstelpt met vragen

Ook ANVR maakt zich ondertussen grote zorgen. "SLM annuleert vluchten in de lucratieve zomerperiode, geeft geen geld terug en er is niemand bereikbaar om duidelijkheid te verschaffen over de vluchten vanaf volgende week. Reisbureaus worden overstelpt met vragen", aldus een woordvoerder.

Omdat bij de SLM niemand bereikbaar bleek, richtte de brancheorganisatie zicht tot Santokhi, vertelt de zegsman. "De president heeft aangegeven dat hij hecht aan een gezonde toekomst voor SLM, dus we hopen dat hij wil bemiddelen."

Honderden gedupeerden

Ondertussen zijn al acht vluchten geschrapt en dus al honderden mensen gedupeerd. Veel andere mogelijkheden om naar Suriname te gaan, hebben ze niet, want alleen KLM vliegt ook rechtstreeks op het land.

Platform Surinaamse Diaspora (PSD) riep de SLM ook al op beter met zijn klanten om te gaan. "PSD is van mening dat het de taak en de verantwoordelijkheid van de SLM is om de gestrande passagiers zo spoedig mogelijk naar hun plaats van bestemming te vervoeren." Volgens de koepelorganisatie voor Surinaamse Nederlanders kan dat ook door SLM-passagiers om te boeken naar KLM-vluchten.

Door de gestegen vraag naar tickets en het feit dat er al niet veel meer beschikbaar zijn, zijn vliegtickets naar Suriname bij KLM ook fors duurder geworden. Ook daar is PSD niet over te spreken. De organisatie roept de Surinaamse autoriteiten op om het gesprek met KLM aan te gaan.

Door: ANP

20 september '22 (16:24)

Elektrische vliegtoestellen naar Groningen Airport Eelde?

Volgens directeur Meiltje de Groot van Groningen Airport Eelde vliegen over enkele jaren elektrische vliegtuigen op de regionale luchthaven. Dat meldt Groninger Internet Courant.

27 september '22 ( 8:42)

Aantal vluchten worden verplaatst van Schiphol naar vliegveld Brussel

Reisorganisatie TUI gaat in oktober een aantal vluchten verplaatsen van Amsterdam naar Brussel vanwege de beperkingen van de vluchtcapaciteit door Schiphol. Volgens TUI gaat het om vakanties met vertrek in de periode 10 tot en met 31 oktober naar de bestemmingen Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta en Gambia.

22 september '22 ( 9:31)

Luchtvaartindustrie waarschuwt voor hogere prijzen tickets

De ticketprijzen voor vliegreizen zullen mogelijk flink stijgen nu de sector te kampen heeft met de gevolgen van de coronapandemie, hoge olieprijzen en geopolitieke spanningen. Daarvoor waarschuwen bestuurders in de sector.

21 september '22 (13:10)

KLM annuleert weer tientallen vluchten op Schiphol

KLM moet de komende dagen weer vele tientallen vluchten annuleren om aan de nieuwe beperkingen van Schiphol te voldoen. Tot vrijdag gaat het dagelijks om gemiddeld vijftien vluchten die niet doorgaan, in het weekend zijn dit er volgens een woordvoerster "naar verwachting iets meer". Voor de periode daarna is de luchtvaartmaatschappij nog bezig "de puzzel compleet te krijgen".

20 september '22 (16:59)

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport bij het aanpakken van de drukte. Tot eind oktober kan de luchthaven namelijk slechts een aantal vluchten overnemen. Dit meldt Studio 040.

20 september '22 (16:06)

Forse loonsverhoging bij Schiphol moet daar werken aantrekkelijker maken

Schiphol gaat een samenwerking aan met belangenorganisatie Nederlandse Veiligheidsbranche. Dit vanwege het personeelstekort dat nog lang niet is verholpen. Dit meldt Up in the Sky.

19 september '22 (10:46)

Vanwege drukte op Schiphol helpt het kantoorpersoneel mee in vertrekhallen

Onder meer de inzet van kantoorpersoneel moet de drukte op Schiphol maandag beheersbaar houden. Voor maandag verwacht de luchthaven namelijk opnieuw een "piekdag". Volgens een woordvoerder is het vooralsnog relatief rustig en staan de rijen voor de beveiliging binnen in de vertrekhallen.

19 september '22 ( 9:15)

KLM schrapt vandaag 42 vluchten vanwege drukte op Schiphol

Vanwege de drukte en personeelskrapte op Schiphol heeft KLM voor maandag 42 vluchten uit de dienstregeling gehaald. Die ingreep deed de maatschappij na een eerdere oproep van de luchthaven om minder passagiers vanaf Schiphol te vervoeren om de drukte het hoofd te bieden.

15 september '22 (17:07)

“Bij elke activiteit zetten we de Bèta&TechMentality-bril op”

Een wereld die er door corona heel andersuitziet: dat vraagt om een andere aanpak van techniekpromotie. NetwerkbedrijfAlliander ontwikkelt nieuwe vormen van kennismaken met techniek. Na het volgenvan een workshop bij Jet-Net & TechNet doen zij dit langs de meetlat vanhet Bèta&TechMentality-model.

15 september '22 (16:59)

Ontwerp mee tijdens de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober

Piloot! Dokter! Juf! Er zijn ongetwijfeld leerlingen in jouw klas diedit willen worden, maar wil jij ze aan het denken zetten over wat er nog meervoor carrières mogelijk zijn? Laat jouw leerlingen het ontdekken met deze mooie actie van Jet-Net & TechNet tijdens de Kinderboekenweek van 6 tot 17 oktober!