Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Problemen Schiphol verplaatsen zich naar kleinere luchthavens

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
Problemen Schiphol verplaatsen zich naar kleinere luchthavens
Niet alleen Schiphol maar ook de kleinere luchthavens kunnen de passagiersstromen niet aan. Regionale vliegvelden vangen nu de mensen op die niet bij Schiphol terecht kunnen. Toch blijken de problemen op Schiphol van structurele aard. Dit meldt Trouw. 

Alternatieven 

Vliegtuigmaatschappijen Corendom en Transavia dachten dat ze hun klanten gemakkelijk door konden leiden naar alternatieve luchthavens. Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport erven nu de passagiersdruk van Schiphol. In Rotterdam lukt het tot dusver nog om de reizigers ordentelijk op te vangen.

In Eindhoven komen echter dezelfde problemen als op Schiphol steeds meer naar de voorgrond. Op sociale media zijn lange wachtrijen en geannuleerde vluchten te zien. Ryan Air moest 120 reizigers uit Eindhoven teleurstellen. Experts verwachten dat het nog de hele zomer druk gaat zijn.

Personeelstekorten

Op Eindhoven Airport spelen precies dezelfde problemen als op Schiphol. Om te voldoen aan nieuw personeel huurde het bedrijf mensen uit Tsjechië in. Deze mensen zijn doorgaans ongeschoold en kunnen eigenlijk pas in augustus aan de slag dankzij de opleidingseisen. Het personeel is de doorslaggevende factor voor een functionerende luchthaven.

Signalen uit vliegvelden in London, Brussel, Düsseldorf en Milaan bevestigen dit. Het vinden van personeel dat bereid is om het zware werk op luchthavens te verrichten is een internationaal probleem. Door uit te wijden naar andere luchthaven verplaatst het probleem zich zonder dat er een structurele oplossing wordt gevonden voor het personeelstekort.

Door: Nationale Transportgids

20 september '22 (16:24)

Elektrische vliegtoestellen naar Groningen Airport Eelde?

Volgens directeur Meiltje de Groot van Groningen Airport Eelde vliegen over enkele jaren elektrische vliegtuigen op de regionale luchthaven. Dat meldt Groninger Internet Courant.

07 oktober '22 (11:06)

Beveiligers Schiphol krijgen structureel 20 procent loon erbij

De gesprekken tussen de Royal Schiphol Groep en FNV Schiphol en CNV Vakmensen hebben donderdag een onderhandelingsresultaat opgeleverd voor de beveiligers op Schiphol. Joost van Doesburg, campagneleider FNV Schiphol: "De lonen stijgen structureel met 20 procent, de nachttoeslag gaat met 35 procent omhoog." De afspraken gelden ook voor de beveiligers die werken op Rotterdam-The Haque Airport. Dit meldt FNV.

07 oktober '22 ( 9:09)

'Schiphol blijft ook bij minder vluchten internationaal luchtknooppunt'

Ook als er minder vluchten van en naar luchthaven Schiphol mogen, blijft de luchthaven haar internationale rol als knooppunt voor de luchtvaart houden, zei minister Mark Harbers (Infrastructuur) tijdens een debat in de Tweede Kamer. Eerder dit jaar hakte het kabinet de knoop door dat het maximale aantal vluchten van 500.000 per jaar vanaf volgend jaar omlaag moet naar 440.000.

05 oktober '22 (11:10)

KLM moet aantal vliegbestemmingen beperken door krimp Schiphol

Door de krimpplannen voor Schiphol van het kabinet moet KLM zijn bestemmingennetwerk waarschijnlijk flink verkleinen. De luchtvaartmaatschappij denkt dat er dan zo'n 25 Europese plaatsen geschrapt moeten worden en zeker vijf verdere bestemmingen. Dat zou betekenen dat het netwerk ruwweg met bijna een vijfde moet slinken.

04 oktober '22 (15:40)

Eind van deze maand meer duidelijkheid over aantal vluchten Schiphol

Er wordt verwacht dat er eind deze maand meer duidelijkheid is over het aantal vluchten dat deze winter vanaf Schiphol vertrekt. De luchthaven riep luchtvaartmaatschappijen eerder op om ook deze winter het aantal passagiers te verminderen. Wat deze oproep concreet inhoudt voor het aantal vluchten is tot nu toe nog onduidelijk. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 (11:28)

KLM en Transavia komen met zwarte lijst 'No Fly-list' voor passagiers

KLM en Transavia gaan persoonsgegevens uitwisselen van passagiers die zich hebben misdragen op vluchten van een van de twee luchtvaartmaatschappijen. Staan deze passagiers op de zogeheten No Fly-list, dan krijgen zij een reisverbod van vijf jaar bij zowel KLM als Transavia.

03 oktober '22 (14:32)

Winterschema aantal vluchten vanaf Schiphol eind oktober vrijwel rond

Slotcoördinator ACNL verwacht dat er eind oktober meer duidelijkheid is over het aantal vluchten dat vertrekt vanaf Schiphol tijdens de winter. Eerder riep de luchthaven luchtvaartmaatschappijen op ook gedurende de winter het aantal passagiers te verminderen. Wat die oproep betekent voor het aantal vluchten is vooralsnog onduidelijk.

03 oktober '22 ( 9:42)

Storing in het bagagesysteem van Eindhoven Airport is verholpen

De storing in het bagage-afhandelingssysteem op Eindhoven Airport is verholpen. Dat twitterde de luchthaven zondagochtend.

29 september '22 ( 9:28)

KLM vliegt voorlopig nog beperkt naar China toe

KLM vliegt voorlopig nog in beperkte mate naar China. In het winterschema is plaats voor drie vluchten per week naar Shanghai/Hangzhou met tussenstop in Seoul, zo meldde de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van haar winterdienstregeling.

27 september '22 ( 8:42)

Aantal vluchten worden verplaatst van Schiphol naar vliegveld Brussel

Reisorganisatie TUI gaat in oktober een aantal vluchten verplaatsen van Amsterdam naar Brussel vanwege de beperkingen van de vluchtcapaciteit door Schiphol. Volgens TUI gaat het om vakanties met vertrek in de periode 10 tot en met 31 oktober naar de bestemmingen Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta en Gambia.