Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Problemen Schiphol verplaatsen zich naar kleinere luchthavens

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Problemen Schiphol verplaatsen zich naar kleinere luchthavens
Niet alleen Schiphol maar ook de kleinere luchthavens kunnen de passagiersstromen niet aan. Regionale vliegvelden vangen nu de mensen op die niet bij Schiphol terecht kunnen. Toch blijken de problemen op Schiphol van structurele aard. Dit meldt Trouw. 

Alternatieven 

Vliegtuigmaatschappijen Corendom en Transavia dachten dat ze hun klanten gemakkelijk door konden leiden naar alternatieve luchthavens. Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport erven nu de passagiersdruk van Schiphol. In Rotterdam lukt het tot dusver nog om de reizigers ordentelijk op te vangen.

In Eindhoven komen echter dezelfde problemen als op Schiphol steeds meer naar de voorgrond. Op sociale media zijn lange wachtrijen en geannuleerde vluchten te zien. Ryan Air moest 120 reizigers uit Eindhoven teleurstellen. Experts verwachten dat het nog de hele zomer druk gaat zijn.

Personeelstekorten

Op Eindhoven Airport spelen precies dezelfde problemen als op Schiphol. Om te voldoen aan nieuw personeel huurde het bedrijf mensen uit Tsjechië in. Deze mensen zijn doorgaans ongeschoold en kunnen eigenlijk pas in augustus aan de slag dankzij de opleidingseisen. Het personeel is de doorslaggevende factor voor een functionerende luchthaven.

Signalen uit vliegvelden in London, Brussel, Düsseldorf en Milaan bevestigen dit. Het vinden van personeel dat bereid is om het zware werk op luchthavens te verrichten is een internationaal probleem. Door uit te wijden naar andere luchthaven verplaatst het probleem zich zonder dat er een structurele oplossing wordt gevonden voor het personeelstekort.

Door: Nationale Transportgids

21 juni '24 ( 9:00)

Curaçao North Sea Jazz Festival: samenwerking Corendon, Mojo en Fundashon Bon Intenshon

De tiende editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival vindt van 29 tot en met 31 augustus 2024 plaats bij het World Trade Center in Piscadera Bay op dit Caribische eiland. In het kader van dit festival werkt Corendon samen met concertorganisator Mojo en Fundashon Bon Intenshon, medeorganisator en sponsor van het festival. Dat meldt Corendon. 

21 juni '24 ( 8:42)

Studie: jaarlijkse economische bijdrage Air France-KLM meer dan zeventig miljard en ruim 820.000 banen

Ter gelegenheid van haar twintigjarig bestaan heeft de Air France-KLM Group de resultaten bekendgemaakt van een studie naar de sociaaleconomische impact van haar activiteiten in Nederland en Frankrijk. Daarover bericht KLM.

16 juni '24 ( 8:30)

KLM-toestel terug naar luchthaven Tokio vanwege mankement cockpitraam

Een toestel van KLM met bestemming Amsterdam is zondag na het opstijgen teruggekeerd naar de internationale luchthaven Narita bij Tokio. Een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij noemt als reden een technisch mankement aan een raam in de cockpit.

13 juni '24 (20:00)

Geannuleerde vluchten zouden leiden tot onrust onder cabinepersoneel Transavia

Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

13 juni '24 (13:05)

Schiphol start samenwerking met luchthavens Incheon en Avinor

Gedurende de Future Travel Experience-conferentie in het Ierse Dublin vond de aftrap van het programma BOOST plaats. Een initiatief van Royal Schiphol Group, Future Travel Experience en het innovatieconsultancybedrijf nlmtd. Daarover bericht Schiphol.

13 juni '24 ( 9:30)

Reisbureaus: meer lastminuteboekingen door slecht weer

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

13 juni '24 ( 9:00)

Marechaussee onderschept meer valse documenten aan de grens

De Koninklijke Marechaussee heeft vorig jaar aan de Nederlandse grenzen 1710 identiteits-, reis- en verblijfsdocumenten onderschept waarmee werd gefraudeerd. Dat is het hoogste aantal in vijf jaar, meldt de organisatie.

10 juni '24 (15:15)

Defensie gaat samen met Oostenrijk negen transportvliegtuigen kopen

Nederland gaat samen met Oostenrijk in totaal negen nieuwe transportvliegtuigen kopen. Defensie was al van plan om de vier verouderde C-130 Hercules vliegtuigen te vervangen. Wenen sloot zich onlangs bij het project aan. Door de samenwerking komen de nieuwe toestellen iets later. Maar nu kan fabrikant Embraer wel leveren voor een lagere prijs, schrijft demissionair defensiestaatssecretaris Christophe van der Maat in een Kamerbrief.

10 juni '24 ( 6:00)

Studenten TU Delft claimen mijlpaal hyperloop: eerste baanwissel

Studenten van de TU Delft hebben de ontwikkeling van de hyperloop weer een stap verder gebracht: ze zijn erin geslaagd hun prototype van baan te laten wisselen. Dat was volgens het studententeam wereldwijd nog niet eerder vertoond.

07 juni '24 (11:13)

Corendon opent groot aantal nieuwe vliegroutes vanuit Duitsland

Touroperator Corendon Nederland wil vakantiegangers helpen die gedupeerd zijn door het faillissement van de Duitse reisorganisatie FTI. Corendon voegt daarom een flink aantal nieuwe routes toe die vertrekken vanaf enkele Duitse vliegvelden. Dat meldt Corendon.