Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Reisorganisaties merken effect van geannuleerde vluchten Schiphol

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
Het eerste weekend van de zomervakantie heeft volgens reisorganisaties niet tot grote problemen geleid op de vaak drukke luchthavens in Nederland. Sunweb kreeg niet opvallend veel klachten of vragen binnen en ook branchevereniging ANVR spreekt van "een succesvolle start", zeker vergeleken met de chaotisch verlopen meivakantie. Bij Corendon waren "geen grote problemen".

Volgens de ANVR zijn de effecten al te merken van de capaciteitsbeperkingen op Schiphol, die afgelopen donderdag ingingen. Luchtvaartmaatschappijen moesten hun aantallen passagiers deze zomer terugbrengen zodat de luchthaven de drukte aan zou kunnen. "In de dagen richting donderdag zag je echt nog hele lange rijen. Dat is nu minder", aldus een woordvoerder van de brancheclub. Ook Schiphol zei het effect van de beperkingen al te merken.

Rijen voor lief

En de ANVR verwacht dat dit effect steeds duidelijker zal worden. "Ja, op piekmomenten zijn er rijen, maar het is wel beheersbaar." Volgens de woordvoerder willen mensen zo graag op vakantie, dat ze de rijen voor lief nemen. "Dat is positief. Het geeft wel aan hoe de normen zijn veranderd vergeleken met een zomer voor corona."

Net als Schiphol zelf roept de ANVR-zegsman reizigers op niet te vroeg aanwezig te zijn. "Het heeft geen enkele zin om er zes uur van tevoren te zijn, als de incheckbalies pas vier uur voor vertrek opengaan." Volgens de belangenbehartiger van de reissector zijn de stapels achtergebleven koffers op Schiphol geen volgende belemmering voor mensen om op vakantie te gaan. "De beelden zien er niet uitnodigend uit, maar het lijkt vooral om koffers te gaan van mensen die op weg zijn naar huis. Dan valt het relatief mee."

Door: ANP

20 september '22 (16:24)

Elektrische vliegtoestellen naar Groningen Airport Eelde?

Volgens directeur Meiltje de Groot van Groningen Airport Eelde vliegen over enkele jaren elektrische vliegtuigen op de regionale luchthaven. Dat meldt Groninger Internet Courant.

27 september '22 ( 8:42)

Aantal vluchten worden verplaatst van Schiphol naar vliegveld Brussel

Reisorganisatie TUI gaat in oktober een aantal vluchten verplaatsen van Amsterdam naar Brussel vanwege de beperkingen van de vluchtcapaciteit door Schiphol. Volgens TUI gaat het om vakanties met vertrek in de periode 10 tot en met 31 oktober naar de bestemmingen Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta en Gambia.

22 september '22 ( 9:31)

Luchtvaartindustrie waarschuwt voor hogere prijzen tickets

De ticketprijzen voor vliegreizen zullen mogelijk flink stijgen nu de sector te kampen heeft met de gevolgen van de coronapandemie, hoge olieprijzen en geopolitieke spanningen. Daarvoor waarschuwen bestuurders in de sector.

21 september '22 (13:10)

KLM annuleert weer tientallen vluchten op Schiphol

KLM moet de komende dagen weer vele tientallen vluchten annuleren om aan de nieuwe beperkingen van Schiphol te voldoen. Tot vrijdag gaat het dagelijks om gemiddeld vijftien vluchten die niet doorgaan, in het weekend zijn dit er volgens een woordvoerster "naar verwachting iets meer". Voor de periode daarna is de luchtvaartmaatschappij nog bezig "de puzzel compleet te krijgen".

20 september '22 (16:59)

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport bij het aanpakken van de drukte. Tot eind oktober kan de luchthaven namelijk slechts een aantal vluchten overnemen. Dit meldt Studio 040.

20 september '22 (16:06)

Forse loonsverhoging bij Schiphol moet daar werken aantrekkelijker maken

Schiphol gaat een samenwerking aan met belangenorganisatie Nederlandse Veiligheidsbranche. Dit vanwege het personeelstekort dat nog lang niet is verholpen. Dit meldt Up in the Sky.

19 september '22 (10:46)

Vanwege drukte op Schiphol helpt het kantoorpersoneel mee in vertrekhallen

Onder meer de inzet van kantoorpersoneel moet de drukte op Schiphol maandag beheersbaar houden. Voor maandag verwacht de luchthaven namelijk opnieuw een "piekdag". Volgens een woordvoerder is het vooralsnog relatief rustig en staan de rijen voor de beveiliging binnen in de vertrekhallen.

19 september '22 ( 9:15)

KLM schrapt vandaag 42 vluchten vanwege drukte op Schiphol

Vanwege de drukte en personeelskrapte op Schiphol heeft KLM voor maandag 42 vluchten uit de dienstregeling gehaald. Die ingreep deed de maatschappij na een eerdere oproep van de luchthaven om minder passagiers vanaf Schiphol te vervoeren om de drukte het hoofd te bieden.

15 september '22 (17:07)

“Bij elke activiteit zetten we de Bèta&TechMentality-bril op”

Een wereld die er door corona heel andersuitziet: dat vraagt om een andere aanpak van techniekpromotie. NetwerkbedrijfAlliander ontwikkelt nieuwe vormen van kennismaken met techniek. Na het volgenvan een workshop bij Jet-Net & TechNet doen zij dit langs de meetlat vanhet Bèta&TechMentality-model.

15 september '22 (16:59)

Ontwerp mee tijdens de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober

Piloot! Dokter! Juf! Er zijn ongetwijfeld leerlingen in jouw klas diedit willen worden, maar wil jij ze aan het denken zetten over wat er nog meervoor carrières mogelijk zijn? Laat jouw leerlingen het ontdekken met deze mooie actie van Jet-Net & TechNet tijdens de Kinderboekenweek van 6 tot 17 oktober!