Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Het overnemen van vluchten Schiphol vooral buiten de Randstad geen probleem

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 6 min
Het overnemen van vluchten Schiphol vooral buiten de Randstad geen probleem
Vooral op grotere afstand van de Randstad is nog ruimte om vluchten van het te drukke Schiphol over te nemen. Op de vliegvelden van Rotterdam en Eindhoven gaat het deze zomer om maximaal enkele vluchten per dag. Op Maastricht Aachen Airport en Groningen Eelde Airport is meer ruimte en lopen er gesprekken met Schiphol en luchtvaartmaatschappijen over de invulling daarvan. Duidelijkheid daarover wordt deze week verwacht.

Het vliegveld van Maastricht heeft de komende maanden wekelijks zeventien zogenoemde tijdslots beschikbaar. "Het personeelsbestand is daarbij doorslaggevend", zegt een woordvoerster. Als de luchthaven meer voorbereidingstijd krijgt, kan de beschikbare ruimte verder omhoog door meer personeel in te plannen. Er lopen gesprekken over het overnemen van vluchten, maar concrete verzoeken kreeg het vliegveld nog niet.

Twintig vluchten per dag 

Groningen Eelde Airport bekijkt nog hoeveel beschikbare ruimte het deze zomer daadwerkelijk heeft. "De gesprekken met Schiphol en een aantal maatschappijen zijn heel erg gaande", klinkt het. Eerder zei het vliegveld dat het tot twintig vluchten per dag kan overnemen.

Rotterdam The Hague Airport 

De luchthavens van Rotterdam en Eindhoven zitten zo goed als vol. Nadat reisorganisatie Corendon vorige week bekendmaakte in juli en augustus 150 vluchten van Schiphol naar Rotterdam The Hague Airport te verplaatsen, zijn in Rotterdam nu dagelijks nog twee of drie plekken beschikbaar. Volgens een woordvoerder loopt ook dit vliegveld tegen beperkingen aan wat personeel betreft. Het komt voor dat er de helft minder personeel beschikbaar is dan er nodig is. Daardoor kan de wachttijd bij de security of bagageband oplopen, aldus de zegsman.

Eindhoven Airport 

Eindhoven Airport heeft mede vanwege het eigen al volle vluchtschema "zoals het er nu uitziet" in juli helemaal geen plek meer voor extra vluchten. In augustus gaat het om één of hooguit enkele vluchten per dag. Ook is er volop extra security- en horecapersoneel nodig op de luchthaven. "Ook hier is het natuurlijk drukker", zegt een woordvoerster. Daarom is het advies aan reizigers om zeker drie uur voor vertrek aanwezig te zijn.

Minder stoelen beschikbaar 

Schiphol maakte vorige week bekend dat er door personeelstekorten deze zomer minder stoelen beschikbaar zijn. In juli zijn er gemiddeld 13.500 stoelen te veel als alle vliegtuigen helemaal vol zitten. Dat is bijna 17 procent van het aantal stoelen dat eigenlijk gemiddeld per dag ingepland stond. De slotcoördinator van de luchthaven komt begin deze week met duidelijkheid wat dat per maatschappij gaat betekenen.

Door: ANP 

20 september '22 (16:24)

Elektrische vliegtoestellen naar Groningen Airport Eelde?

Volgens directeur Meiltje de Groot van Groningen Airport Eelde vliegen over enkele jaren elektrische vliegtuigen op de regionale luchthaven. Dat meldt Groninger Internet Courant.

07 oktober '22 (11:06)

Beveiligers Schiphol krijgen structureel 20 procent loon erbij

De gesprekken tussen de Royal Schiphol Groep en FNV Schiphol en CNV Vakmensen hebben donderdag een onderhandelingsresultaat opgeleverd voor de beveiligers op Schiphol. Joost van Doesburg, campagneleider FNV Schiphol: "De lonen stijgen structureel met 20 procent, de nachttoeslag gaat met 35 procent omhoog." De afspraken gelden ook voor de beveiligers die werken op Rotterdam-The Haque Airport. Dit meldt FNV.

07 oktober '22 ( 9:09)

'Schiphol blijft ook bij minder vluchten internationaal luchtknooppunt'

Ook als er minder vluchten van en naar luchthaven Schiphol mogen, blijft de luchthaven haar internationale rol als knooppunt voor de luchtvaart houden, zei minister Mark Harbers (Infrastructuur) tijdens een debat in de Tweede Kamer. Eerder dit jaar hakte het kabinet de knoop door dat het maximale aantal vluchten van 500.000 per jaar vanaf volgend jaar omlaag moet naar 440.000.

05 oktober '22 (11:10)

KLM moet aantal vliegbestemmingen beperken door krimp Schiphol

Door de krimpplannen voor Schiphol van het kabinet moet KLM zijn bestemmingennetwerk waarschijnlijk flink verkleinen. De luchtvaartmaatschappij denkt dat er dan zo'n 25 Europese plaatsen geschrapt moeten worden en zeker vijf verdere bestemmingen. Dat zou betekenen dat het netwerk ruwweg met bijna een vijfde moet slinken.

04 oktober '22 (15:40)

Eind van deze maand meer duidelijkheid over aantal vluchten Schiphol

Er wordt verwacht dat er eind deze maand meer duidelijkheid is over het aantal vluchten dat deze winter vanaf Schiphol vertrekt. De luchthaven riep luchtvaartmaatschappijen eerder op om ook deze winter het aantal passagiers te verminderen. Wat deze oproep concreet inhoudt voor het aantal vluchten is tot nu toe nog onduidelijk. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 (11:28)

KLM en Transavia komen met zwarte lijst 'No Fly-list' voor passagiers

KLM en Transavia gaan persoonsgegevens uitwisselen van passagiers die zich hebben misdragen op vluchten van een van de twee luchtvaartmaatschappijen. Staan deze passagiers op de zogeheten No Fly-list, dan krijgen zij een reisverbod van vijf jaar bij zowel KLM als Transavia.

03 oktober '22 (14:32)

Winterschema aantal vluchten vanaf Schiphol eind oktober vrijwel rond

Slotcoördinator ACNL verwacht dat er eind oktober meer duidelijkheid is over het aantal vluchten dat vertrekt vanaf Schiphol tijdens de winter. Eerder riep de luchthaven luchtvaartmaatschappijen op ook gedurende de winter het aantal passagiers te verminderen. Wat die oproep betekent voor het aantal vluchten is vooralsnog onduidelijk.

03 oktober '22 ( 9:42)

Storing in het bagagesysteem van Eindhoven Airport is verholpen

De storing in het bagage-afhandelingssysteem op Eindhoven Airport is verholpen. Dat twitterde de luchthaven zondagochtend.

29 september '22 ( 9:28)

KLM vliegt voorlopig nog beperkt naar China toe

KLM vliegt voorlopig nog in beperkte mate naar China. In het winterschema is plaats voor drie vluchten per week naar Shanghai/Hangzhou met tussenstop in Seoul, zo meldde de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van haar winterdienstregeling.

27 september '22 ( 8:42)

Aantal vluchten worden verplaatst van Schiphol naar vliegveld Brussel

Reisorganisatie TUI gaat in oktober een aantal vluchten verplaatsen van Amsterdam naar Brussel vanwege de beperkingen van de vluchtcapaciteit door Schiphol. Volgens TUI gaat het om vakanties met vertrek in de periode 10 tot en met 31 oktober naar de bestemmingen Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta en Gambia.