Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sunweb woedend op Schiphol over aanhoudende onduidelijkheid klanten

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Sunweb woedend op Schiphol over aanhoudende onduidelijkheid klanten
Sunweb is woedend op Schiphol omdat de luchthaven niet aan zijn verplichtingen kan voldoen en TUI laat weten enorm teleurgesteld te zijn. Vanwege personeelstekorten kunnen deze zomer minder reizigers gebruikmaken van Schiphol. Om dat te bereiken worden er onder meer vluchten geschrapt, maar het is nog niet bekend hoeveel en welke vluchten precies. Daardoor kunnen de reisorganisaties nog geen duidelijkheid geven aan hun klanten.

"Wij begrijpen dan ook heel goed dat deze situatie grote onzekerheid geeft bij onze klanten", zegt een woordvoerster van Sunweb. "Het beschermen van klanten met een reeds geboekte vakantie is onze topprioriteit." Sunweb verwacht binnen twee weken alle klanten duidelijkheid te kunnen geven. Daarvoor is het wel afhankelijk van Schiphol en van luchtvaartmaatschappij Transavia, de grootste partner van de reisaanbieder. Tot die tijd blijft Sunweb wel gewoon vliegvakanties verkopen.

13.500 stoelen te veel

Schiphol maakte donderdag bekend dat er in juli gemiddeld 13.500 stoelen te veel zijn, als alle vliegtuigen helemaal vol zitten. Dat is bijna 17 procent van het aantal stoelen dat eigenlijk gemiddeld per dag ingepland stond. De slotcoördinator van de luchthaven bepaalt vervolgens wat dat per luchtvaartmaatschappij zal betekenen.

"Hiermee worden vele Nederlanders gedupeerd die veelal in januari al boekten", zegt een woordvoerster van TUI. De reisorganisatie vraagt geduld aan de ongeruste reizigers die bellen en langskomen. "Zodra wij iets weten, delen wij het, wij willen ook zo snel mogelijk duidelijkheid geven." TUI stelt scenario's klaar te hebben liggen om vakantiegangers toch op reis te laten gaan. "We zetten die gericht in zodra we weten hoeveel en welke reizigers het zal treffen", aldus de zegsvrouw.

Duitse of Belgische luchthaven

Eerder deze week liet Sunweb al weten dat zeker één op de zes Nederlanders al kiest voor een vlucht vanaf een Duitse of Belgische luchthaven. Het bedrijf merkte in de meivakantie dat Brussels Airport aan populariteit won. Donderdag werd ook bekend dat het aantal vluchten op Schiphol structureel wordt teruggebracht. "We kunnen de beweging van minder vliegen wel zien, daarom introduceren we ook alternatieve vormen van vakanties zoals trein en cruises", aldus Sunweb.

Door: ANP

26 september '23 (14:37)

Faillissement dreigt voor touroperator Vacansoleil

Touroperator Vacansoleil verkeert in grote financiële moeilijkheden. De aanbieder van campingvakanties heeft uitstel van betaling aangevraagd, wat vaak een voorbode is van faillissement.

26 september '23 (12:37)

Natuurvergunning Schiphol: milieuclubs en boeren boos

De luchtvaartsector haalt opgelucht adem nu Schiphol na jaren eindelijk een natuurvergunning binnen heeft, maar sommige boeren en de milieubeweging reageren verontwaardigd. Boerenactiegroep Agractie noemt het "bijzonder wrang en onrechtvaardig" dat luchthaven Schiphol een natuurvergunning heeft gekregen, terwijl een grote groep boeren daar al jaren over in onzekerheid zit. "Waar PAS-melders en interimmers al 4,5 jaar zonder vergunning in onzekerheid zitten wordt Schiphol nog net even voor de verkiezingen gelegaliseerd", reageert Agractie.

26 september '23 (10:52)

Schiphol heeft weer natuurvergunning gekregen voor uitstoot van stikstof

Luchthaven Schiphol heeft weer een natuurvergunning gekregen waardoor stikstof mag worden uitgestoten. Het gaat om een vergunning waardoor tijdelijk 500.000 starts en landingen mogelijk zijn, meldt stikstofminister Christianne van der Wal. Ze wijst er wel op dat vanaf komend voorjaar een feitelijk plafond geldt van 460.000 vliegbewegingen.

26 september '23 ( 9:15)

Air France-KLM investeert miljarden in vijftig schonere Airbus-vliegtuigen

Luchtvaartmaatschappij KLM is van plan haar vloot voor de lange afstand de komende jaren te vernieuwen met Airbus A350-toestellen. De Airbus A350-serie geldt als het zuinigste en stilste model van haar generatie. De nieuwe widebodyvliegtuigen zorgen voor een aanzienlijke winst wat betreft vermindering van CO2-uitstoot en geluidsproductie. Het besluit is onder voorbehoud van advies van de Ondernemingsraad. Dat meldt KLM.

25 september '23 ( 6:07)

Werkonderbreking piloten volgens KLM afgewend na hoofdlijnenakkoord

Luchtvaartmaatschappij KLM zegt een akkoord op hoofdlijnen te hebben gesloten met pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao. Daardoor zou een geplande werkonderbreking van vliegers niet meer doorgaan, stelt het bedrijf.

22 september '23 (14:07)

Mogelijk draait KLM toch op voor fikse naheffing piloten

KLM moet mogelijk alsnog opdraaien voor een deel van de fikse naheffing die de Belastingdienst heeft neergelegd bij twee in Zwitserland woonachtige piloten. De vliegers vinden dat de luchtvaartmaatschappij zich geen goede werkgever toonde door hen niet te waarschuwen voor de verandering van een belastingverdrag tussen Nederland en Zwitserland in 2012. Het gerechtshof Amsterdam wees die klachten af, maar de hoogste rechter van Nederland vindt dat een nieuw oordeel over die zaak nodig is.

21 september '23 (11:37)

Plan van Schiphol en bagageafhandelaren om werk lichter te maken

Schiphol heeft met de zes bagageafhandelaren op de luchthaven een plan ingediend bij de Arbeidsinspectie om zo het fysiek zware werk in bagagehallen lichter te maken. Eerder tikte de toezichthouder de afhandelbedrijven nog op de vingers, omdat zij te weinig deden aan het verlichten van het fysiek zware werk door personeel. Inmiddels hing de bedrijven zelfs een dwangsom boven het hoofd.

20 september '23 ( 9:07)

KLM vliegt uit voorzorg niet meer boven Armenië en Azerbeidzjan

KLM schrapt vluchten vanwege de oorlogsuitbraak in Nagorno-Karabach. De maatschappij heeft besloten voorlopig uit voorzorg niet meer door het luchtruim boven Armenië en Azerbeidzjan te vliegen. Daardoor konden er dinsdag meteen vijf vluchten naar Azië niet doorgaan.

19 september '23 (10:37)

TUI ziet sterke vraag naar vakantiereizen in winter

Touroperator TUI ziet een sterke vraag naar vakantiereizen in de winterperiode, ondanks de hoge inflatie die de koopkracht van huishoudens ondermijnt. Volgens het bedrijf liggen de boekingen voor het winterseizoen 15 procent hoger dan een jaar geleden, terwijl de prijzen 4 procent hoger zijn.

15 september '23 (11:52)

Lichaam gevonden in landingsgestel na vlucht van Amsterdam naar Istanbul

In het landingsgestel van een vliegtuig dat van Amsterdam naar Istanbul is gevlogen, is een lichaam aangetroffen. Details over de identiteit van de dode zijn niet bekendgemaakt. Zowel de politie als de luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines doet onderzoek.