Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sunweb woedend op Schiphol over aanhoudende onduidelijkheid klanten

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Sunweb woedend op Schiphol over aanhoudende onduidelijkheid klanten
Sunweb is woedend op Schiphol omdat de luchthaven niet aan zijn verplichtingen kan voldoen en TUI laat weten enorm teleurgesteld te zijn. Vanwege personeelstekorten kunnen deze zomer minder reizigers gebruikmaken van Schiphol. Om dat te bereiken worden er onder meer vluchten geschrapt, maar het is nog niet bekend hoeveel en welke vluchten precies. Daardoor kunnen de reisorganisaties nog geen duidelijkheid geven aan hun klanten.

"Wij begrijpen dan ook heel goed dat deze situatie grote onzekerheid geeft bij onze klanten", zegt een woordvoerster van Sunweb. "Het beschermen van klanten met een reeds geboekte vakantie is onze topprioriteit." Sunweb verwacht binnen twee weken alle klanten duidelijkheid te kunnen geven. Daarvoor is het wel afhankelijk van Schiphol en van luchtvaartmaatschappij Transavia, de grootste partner van de reisaanbieder. Tot die tijd blijft Sunweb wel gewoon vliegvakanties verkopen.

13.500 stoelen te veel

Schiphol maakte donderdag bekend dat er in juli gemiddeld 13.500 stoelen te veel zijn, als alle vliegtuigen helemaal vol zitten. Dat is bijna 17 procent van het aantal stoelen dat eigenlijk gemiddeld per dag ingepland stond. De slotcoördinator van de luchthaven bepaalt vervolgens wat dat per luchtvaartmaatschappij zal betekenen.

"Hiermee worden vele Nederlanders gedupeerd die veelal in januari al boekten", zegt een woordvoerster van TUI. De reisorganisatie vraagt geduld aan de ongeruste reizigers die bellen en langskomen. "Zodra wij iets weten, delen wij het, wij willen ook zo snel mogelijk duidelijkheid geven." TUI stelt scenario's klaar te hebben liggen om vakantiegangers toch op reis te laten gaan. "We zetten die gericht in zodra we weten hoeveel en welke reizigers het zal treffen", aldus de zegsvrouw.

Duitse of Belgische luchthaven

Eerder deze week liet Sunweb al weten dat zeker één op de zes Nederlanders al kiest voor een vlucht vanaf een Duitse of Belgische luchthaven. Het bedrijf merkte in de meivakantie dat Brussels Airport aan populariteit won. Donderdag werd ook bekend dat het aantal vluchten op Schiphol structureel wordt teruggebracht. "We kunnen de beweging van minder vliegen wel zien, daarom introduceren we ook alternatieve vormen van vakanties zoals trein en cruises", aldus Sunweb.

Door: ANP

27 mei '24 (13:45)

ANWB Alarmcentrale: vier Nederlanders vliegen na instorten club terug van Mallorca

Vier van de tien Nederlanders die betrokken waren bij de ingestorte beachclub op Mallorca vliegen maandag terug naar huis. Dat meldt de ANWB Alarmcentrale. "We hopen dat een aantal op korte termijn volgt", aldus een woordvoerster. Eén Nederlander moet nog in het ziekenhuis blijven.

27 mei '24 (13:30)

Vakbond FNV: hoger loon en vaste banen nodig tegen criminaliteit Schiphol

Lage lonen en tijdelijke contracten voor werknemers op Schiphol vergroten de risico's voor criminele ondermijning op de luchthaven. Dat stelt vakbond FNV in een reactie op de arrestatie van een luchthavenmedewerker op verdenking van betrokkenheid bij internationale drugshandel. De bond vindt dat nu actie moet worden ondernomen en dat werknemers op Schiphol vaste contracten en hogere lonen moeten krijgen.

24 mei '24 (15:00)

Schiphol ondersteunt plannen kabinet rond geluidshinder

Schiphol steunt "vanzelfsprekend" de maatregelen die het kabinet neemt om geluidshinder rond Schiphol terug te dringen. Die "dragen bij aan een stiller Schiphol", stelt de luchthaven. Het kabinet wil dat per 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op Schiphol. Ook worden de luidste toestellen 's nachts geweerd.

24 mei '24 (13:15)

Kabinet wil vanaf 2025 minder nachtvluchten op Schiphol

Het kabinet wil dat per 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op luchthaven Schiphol, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) vrijdag na afloop van de ministerraad. Nu zijn dat er nog 32.000, maar dat worden er 27.000. Eerder zette het kabinet in op maximaal 28.700 nachtvluchten.

23 mei '24 (13:00)

Bouwconcern BAM maakt E-pier op Schiphol aardgasvrij

Bouwconcern BAM is begonnen met werkzaamheden om de E-pier op Schiphol helemaal aardgasvrij te maken. De E-pier gebruikt per jaar gemiddeld 290.000 kubieke meter aan aardgas. Dat moet in 2030 zijn teruggebracht naar nul.

21 mei '24 ( 6:00)

Voorzorgslanding: KLM-vliegtuig terug naar Schiphol

Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow was om een technisch mankement, meldt een woordvoerster van KLM.

20 mei '24 ( 8:15)

Ryanair boekt recordwinst ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse budgetmaatschappij zette daarbij een recordwinst in de boeken, ondanks vertragingen bij de levering van nieuwe vliegtuigen door fabrikant Boeing.

17 mei '24 ( 8:44)

Corendon gaat met eigen vluchten vliegen naar Bonaire

Na de vluchten naar Curaçao en de groeiende vraag naar vakanties op Bonaire vliegt Corendon Dutch Airlines vanaf 3 november 2024 naar Bonaire. Daarover bericht Corendon.

16 mei '24 (18:30)

In april bijna 5,5 miljoen passagiers op Schiphol

Schiphol heeft in april meer passagiers verwelkomd dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal reisden vorige maand bijna 5,5 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van bijna 7 procent vergeleken met april vorig jaar.

16 mei '24 (11:30)

KLM blij met Schipholplannen in regeerakkoord

KLM is blij met de plannen rondom Schiphol die in het regeerakkoord staan. Ook is de luchtvaartmaatschappij te spreken over het feit dat het "gelijke speelveld voorop" staat.