Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Sunweb woedend op Schiphol over aanhoudende onduidelijkheid klanten

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Sunweb woedend op Schiphol over aanhoudende onduidelijkheid klanten
Sunweb is woedend op Schiphol omdat de luchthaven niet aan zijn verplichtingen kan voldoen en TUI laat weten enorm teleurgesteld te zijn. Vanwege personeelstekorten kunnen deze zomer minder reizigers gebruikmaken van Schiphol. Om dat te bereiken worden er onder meer vluchten geschrapt, maar het is nog niet bekend hoeveel en welke vluchten precies. Daardoor kunnen de reisorganisaties nog geen duidelijkheid geven aan hun klanten.

"Wij begrijpen dan ook heel goed dat deze situatie grote onzekerheid geeft bij onze klanten", zegt een woordvoerster van Sunweb. "Het beschermen van klanten met een reeds geboekte vakantie is onze topprioriteit." Sunweb verwacht binnen twee weken alle klanten duidelijkheid te kunnen geven. Daarvoor is het wel afhankelijk van Schiphol en van luchtvaartmaatschappij Transavia, de grootste partner van de reisaanbieder. Tot die tijd blijft Sunweb wel gewoon vliegvakanties verkopen.

13.500 stoelen te veel

Schiphol maakte donderdag bekend dat er in juli gemiddeld 13.500 stoelen te veel zijn, als alle vliegtuigen helemaal vol zitten. Dat is bijna 17 procent van het aantal stoelen dat eigenlijk gemiddeld per dag ingepland stond. De slotcoördinator van de luchthaven bepaalt vervolgens wat dat per luchtvaartmaatschappij zal betekenen.

"Hiermee worden vele Nederlanders gedupeerd die veelal in januari al boekten", zegt een woordvoerster van TUI. De reisorganisatie vraagt geduld aan de ongeruste reizigers die bellen en langskomen. "Zodra wij iets weten, delen wij het, wij willen ook zo snel mogelijk duidelijkheid geven." TUI stelt scenario's klaar te hebben liggen om vakantiegangers toch op reis te laten gaan. "We zetten die gericht in zodra we weten hoeveel en welke reizigers het zal treffen", aldus de zegsvrouw.

Duitse of Belgische luchthaven

Eerder deze week liet Sunweb al weten dat zeker één op de zes Nederlanders al kiest voor een vlucht vanaf een Duitse of Belgische luchthaven. Het bedrijf merkte in de meivakantie dat Brussels Airport aan populariteit won. Donderdag werd ook bekend dat het aantal vluchten op Schiphol structureel wordt teruggebracht. "We kunnen de beweging van minder vliegen wel zien, daarom introduceren we ook alternatieve vormen van vakanties zoals trein en cruises", aldus Sunweb.

Door: ANP

20 september '22 (16:24)

Elektrische vliegtoestellen naar Groningen Airport Eelde?

Volgens directeur Meiltje de Groot van Groningen Airport Eelde vliegen over enkele jaren elektrische vliegtuigen op de regionale luchthaven. Dat meldt Groninger Internet Courant.

27 september '22 ( 8:42)

Aantal vluchten worden verplaatst van Schiphol naar vliegveld Brussel

Reisorganisatie TUI gaat in oktober een aantal vluchten verplaatsen van Amsterdam naar Brussel vanwege de beperkingen van de vluchtcapaciteit door Schiphol. Volgens TUI gaat het om vakanties met vertrek in de periode 10 tot en met 31 oktober naar de bestemmingen Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta en Gambia.

22 september '22 ( 9:31)

Luchtvaartindustrie waarschuwt voor hogere prijzen tickets

De ticketprijzen voor vliegreizen zullen mogelijk flink stijgen nu de sector te kampen heeft met de gevolgen van de coronapandemie, hoge olieprijzen en geopolitieke spanningen. Daarvoor waarschuwen bestuurders in de sector.

21 september '22 (13:10)

KLM annuleert weer tientallen vluchten op Schiphol

KLM moet de komende dagen weer vele tientallen vluchten annuleren om aan de nieuwe beperkingen van Schiphol te voldoen. Tot vrijdag gaat het dagelijks om gemiddeld vijftien vluchten die niet doorgaan, in het weekend zijn dit er volgens een woordvoerster "naar verwachting iets meer". Voor de periode daarna is de luchtvaartmaatschappij nog bezig "de puzzel compleet te krijgen".

20 september '22 (16:59)

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport bij het aanpakken van de drukte. Tot eind oktober kan de luchthaven namelijk slechts een aantal vluchten overnemen. Dit meldt Studio 040.

20 september '22 (16:06)

Forse loonsverhoging bij Schiphol moet daar werken aantrekkelijker maken

Schiphol gaat een samenwerking aan met belangenorganisatie Nederlandse Veiligheidsbranche. Dit vanwege het personeelstekort dat nog lang niet is verholpen. Dit meldt Up in the Sky.

19 september '22 (10:46)

Vanwege drukte op Schiphol helpt het kantoorpersoneel mee in vertrekhallen

Onder meer de inzet van kantoorpersoneel moet de drukte op Schiphol maandag beheersbaar houden. Voor maandag verwacht de luchthaven namelijk opnieuw een "piekdag". Volgens een woordvoerder is het vooralsnog relatief rustig en staan de rijen voor de beveiliging binnen in de vertrekhallen.

19 september '22 ( 9:15)

KLM schrapt vandaag 42 vluchten vanwege drukte op Schiphol

Vanwege de drukte en personeelskrapte op Schiphol heeft KLM voor maandag 42 vluchten uit de dienstregeling gehaald. Die ingreep deed de maatschappij na een eerdere oproep van de luchthaven om minder passagiers vanaf Schiphol te vervoeren om de drukte het hoofd te bieden.

15 september '22 (17:07)

“Bij elke activiteit zetten we de Bèta&TechMentality-bril op”

Een wereld die er door corona heel andersuitziet: dat vraagt om een andere aanpak van techniekpromotie. NetwerkbedrijfAlliander ontwikkelt nieuwe vormen van kennismaken met techniek. Na het volgenvan een workshop bij Jet-Net & TechNet doen zij dit langs de meetlat vanhet Bèta&TechMentality-model.

15 september '22 (16:59)

Ontwerp mee tijdens de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober

Piloot! Dokter! Juf! Er zijn ongetwijfeld leerlingen in jouw klas diedit willen worden, maar wil jij ze aan het denken zetten over wat er nog meervoor carrières mogelijk zijn? Laat jouw leerlingen het ontdekken met deze mooie actie van Jet-Net & TechNet tijdens de Kinderboekenweek van 6 tot 17 oktober!