Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Schiphol-akkoord gaat vanaf 1 juni definitief in

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
Schiphol-akkoord gaat vanaf 1 juni definitief in
Leden van FNV die op Schiphol werken als beveiliger, afhandelaar, schoonmaker of buschauffeur, hebben voor het akkoord gestemd dat de vakbonden twee weken geleden sloten met Schiphol Group. Daarmee gaat vanaf 1 juni het akkoord definitief in. De medewerkers om wie het gaat krijgen onder meer een zomerbonus van 5,25 euro en daarna tot en met volgende zomer 1,40 euro extra per gewerkt uur. Dat meldt de FNV.

Joost van Doesburg, campagneleider FNV Schiphol: "De mensen op Schiphol krijgen met dit akkoord de waardering die ze verdienen. Ze hebben keihard gewerkt en dat zal de komende tijd ook weer nodig zijn. Het is nu zaak dat de vakbonden en Schiphol Group vaart maken met het uitvoeren van het plan. Zo kan het vertrouwen bij de medewerkers weer hersteld worden."

Aanbestedingsbeleid 

In het akkoord zijn niet alleen afspraken gemaakt voor de korte termijn. Voor de lange termijn is afgesproken dat het aanbestedingsbeleid van de luchthaven drastisch verandert. "Jarenlang werd alleen aanbesteed op een zo laag mogelijke prijs. Dat ging ten koste van de mensen die het werk uit moeten voeren. Minder mensen, moesten hetzelfde werk doen. In de toekomst gaat er aanbesteed worden op kwaliteit en houden de mensen bij een overgang naar een nieuwe werkgever dezelfde arbeidsvoorwaarden", aldus Van Doesburg.

Gratis parkeerplaats 

Een andere afspraak is dat de medewerkers vanaf volgend jaar recht hebben op minstens tien aaneengesloten dagen vakantie in de zomerperiode. Tot slot is afgesproken dat het werken op Schiphol de medewerkers geen geld meer mag kosten. Dus koffie, thee en water zijn voortaan gratis en als het nodig is, kunnen medewerkers een gratis parkeerplaats krijgen. Ook worden rust- en sanitairruimtes gecontroleerd en opgeknapt.

Door: Nationale Transportgids 

20 september '22 (16:24)

Elektrische vliegtoestellen naar Groningen Airport Eelde?

Volgens directeur Meiltje de Groot van Groningen Airport Eelde vliegen over enkele jaren elektrische vliegtuigen op de regionale luchthaven. Dat meldt Groninger Internet Courant.

29 september '22 ( 9:28)

KLM vliegt voorlopig nog beperkt naar China toe

KLM vliegt voorlopig nog in beperkte mate naar China. In het winterschema is plaats voor drie vluchten per week naar Shanghai/Hangzhou met tussenstop in Seoul, zo meldde de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van haar winterdienstregeling.

27 september '22 ( 8:42)

Aantal vluchten worden verplaatst van Schiphol naar vliegveld Brussel

Reisorganisatie TUI gaat in oktober een aantal vluchten verplaatsen van Amsterdam naar Brussel vanwege de beperkingen van de vluchtcapaciteit door Schiphol. Volgens TUI gaat het om vakanties met vertrek in de periode 10 tot en met 31 oktober naar de bestemmingen Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta en Gambia.

22 september '22 ( 9:31)

Luchtvaartindustrie waarschuwt voor hogere prijzen tickets

De ticketprijzen voor vliegreizen zullen mogelijk flink stijgen nu de sector te kampen heeft met de gevolgen van de coronapandemie, hoge olieprijzen en geopolitieke spanningen. Daarvoor waarschuwen bestuurders in de sector.

21 september '22 (13:10)

KLM annuleert weer tientallen vluchten op Schiphol

KLM moet de komende dagen weer vele tientallen vluchten annuleren om aan de nieuwe beperkingen van Schiphol te voldoen. Tot vrijdag gaat het dagelijks om gemiddeld vijftien vluchten die niet doorgaan, in het weekend zijn dit er volgens een woordvoerster "naar verwachting iets meer". Voor de periode daarna is de luchtvaartmaatschappij nog bezig "de puzzel compleet te krijgen".

20 september '22 (16:59)

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport bij het aanpakken van de drukte. Tot eind oktober kan de luchthaven namelijk slechts een aantal vluchten overnemen. Dit meldt Studio 040.

20 september '22 (16:06)

Forse loonsverhoging bij Schiphol moet daar werken aantrekkelijker maken

Schiphol gaat een samenwerking aan met belangenorganisatie Nederlandse Veiligheidsbranche. Dit vanwege het personeelstekort dat nog lang niet is verholpen. Dit meldt Up in the Sky.

19 september '22 (10:46)

Vanwege drukte op Schiphol helpt het kantoorpersoneel mee in vertrekhallen

Onder meer de inzet van kantoorpersoneel moet de drukte op Schiphol maandag beheersbaar houden. Voor maandag verwacht de luchthaven namelijk opnieuw een "piekdag". Volgens een woordvoerder is het vooralsnog relatief rustig en staan de rijen voor de beveiliging binnen in de vertrekhallen.

19 september '22 ( 9:15)

KLM schrapt vandaag 42 vluchten vanwege drukte op Schiphol

Vanwege de drukte en personeelskrapte op Schiphol heeft KLM voor maandag 42 vluchten uit de dienstregeling gehaald. Die ingreep deed de maatschappij na een eerdere oproep van de luchthaven om minder passagiers vanaf Schiphol te vervoeren om de drukte het hoofd te bieden.

15 september '22 (17:07)

“Bij elke activiteit zetten we de Bèta&TechMentality-bril op”

Een wereld die er door corona heel andersuitziet: dat vraagt om een andere aanpak van techniekpromotie. NetwerkbedrijfAlliander ontwikkelt nieuwe vormen van kennismaken met techniek. Na het volgenvan een workshop bij Jet-Net & TechNet doen zij dit langs de meetlat vanhet Bèta&TechMentality-model.