Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

EasyJet positieve verwachtingen voor zomer 2022

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
EasyJet positieve verwachtingen voor zomer 2022
Prijsvechter easyJet heeft vertrouwen in komende zomer. De Britse luchtvaartmaatschappij heeft voor de vakantieperiode bijna weer evenveel vliegtickets beschikbaar als voor de coronacrisis in 2019. Daarbij lag het aantal boekingen in de laatste tien weken consistent boven het niveau van 2019. EasyJet, dat een van de grotere gebruikers van Schiphol is, profiteerde ook van het schuiven met capaciteit om vooral op de drukke routes genoeg stoelen te kunnen aanbieden.

Over de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar dat loopt tot en met september zette het concern nog wel een verlies van 557 miljoen pond (657 miljoen euro) in de boeken, mede als gevolg van de impact van de coronacrisis. Dat was een jaar eerder nog een tekort van 701 miljoen pond.

Verder zag easyJet het aantal passagiers in de meetperiode met 470 procent groeien tot 23,4 miljoen. De capaciteit nam met 373 procent toe. Dat betekent concreet dat vliegtuigen in doorsnee voller zaten. De totale omzet viel met krap 1,5 miljard pond ruim vijf keer hoger uit dan een jaar eerder. Naast de extra capaciteit verkocht easyJet ook meer ondersteunende producten. Zo merkte het bedrijf een sterke vraag naar zijn pakketreizen die het in het Verenigd Koninkrijk verkoopt.

De maatschappij zegt vertrouwen te houden in een sterk herstel van de luchtvaart. Topman Johan Lundgren zegt in een toelichting dat er sprake is van een inhaalvraag naar reizen. Dit en de combinatie met de opheffing van de reisbeperkingen zorgen voor aanhoudend herstel. Verder heeft easyJet 1,5 miljoen stoelen verplaatst naar de best presterende markten. In de afgelopen paasvakantie zat easyJet qua bezettingsgraad op 90 procent.

Door: ANP

20 september '22 (16:24)

Elektrische vliegtoestellen naar Groningen Airport Eelde?

Volgens directeur Meiltje de Groot van Groningen Airport Eelde vliegen over enkele jaren elektrische vliegtuigen op de regionale luchthaven. Dat meldt Groninger Internet Courant.

04 oktober '22 (11:28)

KLM en Transavia komen met zwarte lijst 'No Fly-list' voor passagiers

KLM en Transavia gaan persoonsgegevens uitwisselen van passagiers die zich hebben misdragen op vluchten van een van de twee luchtvaartmaatschappijen. Staan deze passagiers op de zogeheten No Fly-list, dan krijgen zij een reisverbod van vijf jaar bij zowel KLM als Transavia.

03 oktober '22 (14:32)

Winterschema aantal vluchten vanaf Schiphol eind oktober vrijwel rond

Slotcoördinator ACNL verwacht dat er eind oktober meer duidelijkheid is over het aantal vluchten dat vertrekt vanaf Schiphol tijdens de winter. Eerder riep de luchthaven luchtvaartmaatschappijen op ook gedurende de winter het aantal passagiers te verminderen. Wat die oproep betekent voor het aantal vluchten is vooralsnog onduidelijk.

03 oktober '22 ( 9:42)

Storing in het bagagesysteem van Eindhoven Airport is verholpen

De storing in het bagage-afhandelingssysteem op Eindhoven Airport is verholpen. Dat twitterde de luchthaven zondagochtend.

29 september '22 ( 9:28)

KLM vliegt voorlopig nog beperkt naar China toe

KLM vliegt voorlopig nog in beperkte mate naar China. In het winterschema is plaats voor drie vluchten per week naar Shanghai/Hangzhou met tussenstop in Seoul, zo meldde de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van haar winterdienstregeling.

27 september '22 ( 8:42)

Aantal vluchten worden verplaatst van Schiphol naar vliegveld Brussel

Reisorganisatie TUI gaat in oktober een aantal vluchten verplaatsen van Amsterdam naar Brussel vanwege de beperkingen van de vluchtcapaciteit door Schiphol. Volgens TUI gaat het om vakanties met vertrek in de periode 10 tot en met 31 oktober naar de bestemmingen Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta en Gambia.

22 september '22 ( 9:31)

Luchtvaartindustrie waarschuwt voor hogere prijzen tickets

De ticketprijzen voor vliegreizen zullen mogelijk flink stijgen nu de sector te kampen heeft met de gevolgen van de coronapandemie, hoge olieprijzen en geopolitieke spanningen. Daarvoor waarschuwen bestuurders in de sector.

21 september '22 (13:10)

KLM annuleert weer tientallen vluchten op Schiphol

KLM moet de komende dagen weer vele tientallen vluchten annuleren om aan de nieuwe beperkingen van Schiphol te voldoen. Tot vrijdag gaat het dagelijks om gemiddeld vijftien vluchten die niet doorgaan, in het weekend zijn dit er volgens een woordvoerster "naar verwachting iets meer". Voor de periode daarna is de luchtvaartmaatschappij nog bezig "de puzzel compleet te krijgen".

20 september '22 (16:59)

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport bij het aanpakken van de drukte. Tot eind oktober kan de luchthaven namelijk slechts een aantal vluchten overnemen. Dit meldt Studio 040.

20 september '22 (16:06)

Forse loonsverhoging bij Schiphol moet daar werken aantrekkelijker maken

Schiphol gaat een samenwerking aan met belangenorganisatie Nederlandse Veiligheidsbranche. Dit vanwege het personeelstekort dat nog lang niet is verholpen. Dit meldt Up in the Sky.