Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Over het beheersen van de drukte op Schiphol is de ANVR gematigd positief

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Over het beheersen van de drukte op Schiphol is de ANVR gematigd positief
De ANVR is "gematigd positief" over het beheersen van de drukte op luchthaven Schiphol in de komende maanden. Dat laat Frank Oostdam, voorzitter van de branchevereniging van reisorganisaties, weten na overleg met de luchthaven. Onder de met Schiphol besproken maatregelen voor het beteugelen van de drukte vallen onder andere de instroom van meer personeel, het verkorten van de duur van de training voor nieuwe werknemers en het vergroten van de aantallen medewerkers van reisorganisaties op het vliegveld.

"Grootscheepse structuurveranderingen zijn niet op korte termijn opgelost, maar ik heb geen enkele twijfel dat Schiphol alles op alles zet om het personeelstekort op te lossen", zegt Oostdam. Hij verwacht niet dat de lange wachtrijen snel tot het verleden behoren. "Het is onvermijdelijk dat het tot en met de zomer druk blijft."

Personeelsprobleem 

De ANVR is wel optimistisch gestemd over de inzet van Schiphol, ook afgelopen weekend, en noemt het personeelsprobleem "beheersbaar". Schiphol zette de afgelopen tijd al meer kantoorpersoneel in op de luchthaven om passagiersstromen in goede banen te leiden. De reisorganisaties gaan dit ook doen. De komende tijd volgen er vaker gesprekken tussen Schiphol en de ANVR om de drukte in de gaten te houden, aldus Oostdam.

Meivakantie 

Schiphol kampte de afgelopen weken, met name in de meivakantie, met grote drukte, onder meer door personeelstekort bij de beveiliging. Door een wilde staking bij bagage-afhandelaars op zaterdag 23 april ontstond enorme chaos. Dat was precies het weekend dat de meivakantie begon. Door de staking raakten veel vluchten vertraagd en moest bagage nagezonden worden. Ook na de vakantie is het nog druk op de luchthaven.

Extra personeel 

Schiphol laat weten "goede gesprekken" gehad te hebben met de ANVR en "samen met de luchtvaartsector aan de slag te gaan". Onder de maatregelen vallen onder meer het aannemen van extra personeel. De luchthaven zegt richting de zomervakantie "vergelijkbare aantallen passagiers" te verwachten als in de meivakantie, "ook voor de weekenden". Verder laat Schiphol weten zich in te spannen om de wachttijden zo beperkt mogelijk te houden. Daarvoor blijven dezelfde maatregelen gelden, zoals het inzetten van extra personeel.

Door: ANP 

13 juni '24 (20:00)

Geannuleerde vluchten zouden leiden tot onrust onder cabinepersoneel Transavia

Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

13 juni '24 (13:05)

Schiphol start samenwerking met luchthavens Incheon en Avinor

Gedurende de Future Travel Experience-conferentie in het Ierse Dublin vond de aftrap van het programma BOOST plaats. Een initiatief van Royal Schiphol Group, Future Travel Experience en het innovatieconsultancybedrijf nlmtd. Daarover bericht Schiphol.

13 juni '24 ( 9:30)

Reisbureaus: meer lastminuteboekingen door slecht weer

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

13 juni '24 ( 9:00)

Marechaussee onderschept meer valse documenten aan de grens

De Koninklijke Marechaussee heeft vorig jaar aan de Nederlandse grenzen 1710 identiteits-, reis- en verblijfsdocumenten onderschept waarmee werd gefraudeerd. Dat is het hoogste aantal in vijf jaar, meldt de organisatie.

10 juni '24 (15:15)

Defensie gaat samen met Oostenrijk negen transportvliegtuigen kopen

Nederland gaat samen met Oostenrijk in totaal negen nieuwe transportvliegtuigen kopen. Defensie was al van plan om de vier verouderde C-130 Hercules vliegtuigen te vervangen. Wenen sloot zich onlangs bij het project aan. Door de samenwerking komen de nieuwe toestellen iets later. Maar nu kan fabrikant Embraer wel leveren voor een lagere prijs, schrijft demissionair defensiestaatssecretaris Christophe van der Maat in een Kamerbrief.

10 juni '24 ( 6:00)

Studenten TU Delft claimen mijlpaal hyperloop: eerste baanwissel

Studenten van de TU Delft hebben de ontwikkeling van de hyperloop weer een stap verder gebracht: ze zijn erin geslaagd hun prototype van baan te laten wisselen. Dat was volgens het studententeam wereldwijd nog niet eerder vertoond.

07 juni '24 (11:13)

Corendon opent groot aantal nieuwe vliegroutes vanuit Duitsland

Touroperator Corendon Nederland wil vakantiegangers helpen die gedupeerd zijn door het faillissement van de Duitse reisorganisatie FTI. Corendon voegt daarom een flink aantal nieuwe routes toe die vertrekken vanaf enkele Duitse vliegvelden. Dat meldt Corendon.

07 juni '24 ( 8:45)

Schiphol verwacht geen problemen door dichte Zwanenburgbaan

Schiphol vreest geen problemen deze zomer voor passagiers door onderhoud aan een van de start- en landingsbanen op de luchthaven. Dit meldt een woordvoerder na berichtgeving in De Telegraaf. Hij verwacht niet dat het net zo druk wordt als tijdens de meivakantie en de zomer van twee jaar geleden.

06 juni '24 ( 8:15)

Kapotte bovenleiding: veel minder treinen van en naar Schiphol Airport

Van en naar Schiphol Airport rijden veel minder treinen door een kapotte bovenleiding. ProRail werkt eraan. De verstoring duurt naar verwachting tot ongeveer 12.00 uur.

05 juni '24 (17:15)

KLM: hubfunctie Schiphol afbreken voorkomt klimaatverandering niet

Een scenario waarin Schiphol niet langer fungeert als hub voor de luchtvaart, helpt niet om klimaatverandering tegen te gaan. Dat stelt topvrouw Marjan Rintel van KLM woensdag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van luchtvaartconcern Air France-KLM. Zij reageerde daarmee op een vraag van milieuorganisatie Milieudefensie, die stelt dat de CO2-uitstoot van KLM juist zal toenemen in plaats van afnemen.