Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

'Schiphol staat open voor schadevergoeding'

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
'Schiphol staat open voor schadevergoeding'
Schiphol gaat "positief kijken" naar een schadeclaim door luchtvaartmaatschappijen voor de vertragingen van de afgelopen dagen. Dat heeft de luchthaven in gesprek met Barin toegezegd, laat voorzitter Marnix Fruitema van die belangenvereniging voor luchtvaartmaatschappijen weten.

De afgelopen twee weekenden waren er grote problemen op Schiphol. Eerst was er een staking van bagageafhandelaars van KLM die tot vertragingen en grote drukte leidden. Afgelopen weekend speelden vooral personeelstekorten de luchthaven parten. Daardoor ontstonden opnieuw lange wachttijden voor passagiers en Schiphol vroeg de maatschappijen ook vluchten te schrappen. Sommige vluchten weken uit naar ander luchthavens zoals Rotterdam The Hague Airport.

Dat alles zal vermoedelijk leiden tot claims bij luchtvaartmaatschappijen. Reizigers hebben recht op een schadevergoeding als ze meer dan drie uur vertraging oplopen. De maatschappijen vinden dat Schiphol verantwoordelijk is voor de ontstane problemen.

Personeelstekorten 

Fruitema laat weten dat alle 38 bij Barin aangesloten luchtvaartmaatschappijen het plan om een schadeclaim bij Schiphol neer te leggen steunen. Hoe hoog die claim wordt, moet nog exact worden vastgesteld. Barin en Schiphol praten volgende week verder. Dan komen ook de stappen aan de orde die Schiphol kan nemen om de personeelstekorten op te lossen, aldus Fruitema.

Door: ANP

20 september '22 (16:24)

Elektrische vliegtoestellen naar Groningen Airport Eelde?

Volgens directeur Meiltje de Groot van Groningen Airport Eelde vliegen over enkele jaren elektrische vliegtuigen op de regionale luchthaven. Dat meldt Groninger Internet Courant.

29 september '22 ( 9:28)

KLM vliegt voorlopig nog beperkt naar China toe

KLM vliegt voorlopig nog in beperkte mate naar China. In het winterschema is plaats voor drie vluchten per week naar Shanghai/Hangzhou met tussenstop in Seoul, zo meldde de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van haar winterdienstregeling.

27 september '22 ( 8:42)

Aantal vluchten worden verplaatst van Schiphol naar vliegveld Brussel

Reisorganisatie TUI gaat in oktober een aantal vluchten verplaatsen van Amsterdam naar Brussel vanwege de beperkingen van de vluchtcapaciteit door Schiphol. Volgens TUI gaat het om vakanties met vertrek in de periode 10 tot en met 31 oktober naar de bestemmingen Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta en Gambia.

22 september '22 ( 9:31)

Luchtvaartindustrie waarschuwt voor hogere prijzen tickets

De ticketprijzen voor vliegreizen zullen mogelijk flink stijgen nu de sector te kampen heeft met de gevolgen van de coronapandemie, hoge olieprijzen en geopolitieke spanningen. Daarvoor waarschuwen bestuurders in de sector.

21 september '22 (13:10)

KLM annuleert weer tientallen vluchten op Schiphol

KLM moet de komende dagen weer vele tientallen vluchten annuleren om aan de nieuwe beperkingen van Schiphol te voldoen. Tot vrijdag gaat het dagelijks om gemiddeld vijftien vluchten die niet doorgaan, in het weekend zijn dit er volgens een woordvoerster "naar verwachting iets meer". Voor de periode daarna is de luchtvaartmaatschappij nog bezig "de puzzel compleet te krijgen".

20 september '22 (16:59)

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport bij het aanpakken van de drukte. Tot eind oktober kan de luchthaven namelijk slechts een aantal vluchten overnemen. Dit meldt Studio 040.

20 september '22 (16:06)

Forse loonsverhoging bij Schiphol moet daar werken aantrekkelijker maken

Schiphol gaat een samenwerking aan met belangenorganisatie Nederlandse Veiligheidsbranche. Dit vanwege het personeelstekort dat nog lang niet is verholpen. Dit meldt Up in the Sky.

19 september '22 (10:46)

Vanwege drukte op Schiphol helpt het kantoorpersoneel mee in vertrekhallen

Onder meer de inzet van kantoorpersoneel moet de drukte op Schiphol maandag beheersbaar houden. Voor maandag verwacht de luchthaven namelijk opnieuw een "piekdag". Volgens een woordvoerder is het vooralsnog relatief rustig en staan de rijen voor de beveiliging binnen in de vertrekhallen.

19 september '22 ( 9:15)

KLM schrapt vandaag 42 vluchten vanwege drukte op Schiphol

Vanwege de drukte en personeelskrapte op Schiphol heeft KLM voor maandag 42 vluchten uit de dienstregeling gehaald. Die ingreep deed de maatschappij na een eerdere oproep van de luchthaven om minder passagiers vanaf Schiphol te vervoeren om de drukte het hoofd te bieden.

15 september '22 (17:07)

“Bij elke activiteit zetten we de Bèta&TechMentality-bril op”

Een wereld die er door corona heel andersuitziet: dat vraagt om een andere aanpak van techniekpromotie. NetwerkbedrijfAlliander ontwikkelt nieuwe vormen van kennismaken met techniek. Na het volgenvan een workshop bij Jet-Net & TechNet doen zij dit langs de meetlat vanhet Bèta&TechMentality-model.