Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Vakantiegangers nemen lange wachtrijen op Schiphol voor lief

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Vakantiegangers nemen lange wachtrijen op Schiphol voor lief
Vakantiegangers willen zo graag op vakantie dat ze de lange wachtrijen op Schiphol voor lief nemen. Dat zeggen reisorganisaties Sunweb, TUI en Corendon. Volgens het trio hebben reizigers hun vakantie ook niet omgeboekt vanwege de drukte op het vliegveld. De bedrijven worden wel vaker dan anders door reizigers benaderd met vragen.

"Mensen willen vooral extra informatie over hun vlucht", zegt een woordvoerder van Sunweb. Volgens de reisorganisatie zijn vakantiegangers via de media op de hoogte gehouden van de problemen op Schiphol en weten ze dat ze te maken krijgen met lange wachttijden.

Omboeken 

Volgens TUI kan het omboeken van een vakantie ook niet zomaar. "Het is meivakantie, gezinnen zijn gebonden aan deze periode. We hebben daarom vakantiegangers verzekerd dat hun vluchten niet worden geannuleerd."

Corendon is wel door enkele reizigers gebeld om te informeren of ze hun vakantie eventueel konden verplaatsen, maar heeft uiteindelijk niemand doorgezet. "Voor veel van onze klanten was het de eerste keer in lange tijd dat ze eindelijk weer op vakantie konden gaan", aldus de woordvoerder. "Ze waren bereid de extra lange wachttijden op Schiphol te accepteren."

Zomervakantie 

Dat zegt ook reisbrancheorganisatie ANVR. Voorzitter Frank Oostdam denkt niet dat Nederlanders terughoudend worden om een zomervakantie met vluchten via Schiphol te boeken. "Wat we zien is dat mensen heel graag naar het buitenland willen na twee jaar corona. Reizigers hebben het er graag voor over."

Personeelstekort 

Oostdam ziet geen daling in het aantal boekingen voor de zomer. Wel verwacht de voorzitter dat de problemen en drukte vanwege het personeelstekort tot aan de zomervakantie aanhouden. De ANVR gaat na de meivakantie daarom met Schiphol om tafel om te bespreken hoe de zomervakantie zonder problemen kan verlopen en wat de rol van reisorganisaties daarbij kan zijn. "Het heeft geen zin om in die boosheid te blijven steken. We moeten vooruitkijken", aldus Oostdam.

Door: ANP 

20 september '22 (16:24)

Elektrische vliegtoestellen naar Groningen Airport Eelde?

Volgens directeur Meiltje de Groot van Groningen Airport Eelde vliegen over enkele jaren elektrische vliegtuigen op de regionale luchthaven. Dat meldt Groninger Internet Courant.

07 oktober '22 (11:06)

Beveiligers Schiphol krijgen structureel 20 procent loon erbij

De gesprekken tussen de Royal Schiphol Groep en FNV Schiphol en CNV Vakmensen hebben donderdag een onderhandelingsresultaat opgeleverd voor de beveiligers op Schiphol. Joost van Doesburg, campagneleider FNV Schiphol: "De lonen stijgen structureel met 20 procent, de nachttoeslag gaat met 35 procent omhoog." De afspraken gelden ook voor de beveiligers die werken op Rotterdam-The Haque Airport. Dit meldt FNV.

07 oktober '22 ( 9:09)

'Schiphol blijft ook bij minder vluchten internationaal luchtknooppunt'

Ook als er minder vluchten van en naar luchthaven Schiphol mogen, blijft de luchthaven haar internationale rol als knooppunt voor de luchtvaart houden, zei minister Mark Harbers (Infrastructuur) tijdens een debat in de Tweede Kamer. Eerder dit jaar hakte het kabinet de knoop door dat het maximale aantal vluchten van 500.000 per jaar vanaf volgend jaar omlaag moet naar 440.000.

05 oktober '22 (11:10)

KLM moet aantal vliegbestemmingen beperken door krimp Schiphol

Door de krimpplannen voor Schiphol van het kabinet moet KLM zijn bestemmingennetwerk waarschijnlijk flink verkleinen. De luchtvaartmaatschappij denkt dat er dan zo'n 25 Europese plaatsen geschrapt moeten worden en zeker vijf verdere bestemmingen. Dat zou betekenen dat het netwerk ruwweg met bijna een vijfde moet slinken.

04 oktober '22 (15:40)

Eind van deze maand meer duidelijkheid over aantal vluchten Schiphol

Er wordt verwacht dat er eind deze maand meer duidelijkheid is over het aantal vluchten dat deze winter vanaf Schiphol vertrekt. De luchthaven riep luchtvaartmaatschappijen eerder op om ook deze winter het aantal passagiers te verminderen. Wat deze oproep concreet inhoudt voor het aantal vluchten is tot nu toe nog onduidelijk. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 (11:28)

KLM en Transavia komen met zwarte lijst 'No Fly-list' voor passagiers

KLM en Transavia gaan persoonsgegevens uitwisselen van passagiers die zich hebben misdragen op vluchten van een van de twee luchtvaartmaatschappijen. Staan deze passagiers op de zogeheten No Fly-list, dan krijgen zij een reisverbod van vijf jaar bij zowel KLM als Transavia.

03 oktober '22 (14:32)

Winterschema aantal vluchten vanaf Schiphol eind oktober vrijwel rond

Slotcoördinator ACNL verwacht dat er eind oktober meer duidelijkheid is over het aantal vluchten dat vertrekt vanaf Schiphol tijdens de winter. Eerder riep de luchthaven luchtvaartmaatschappijen op ook gedurende de winter het aantal passagiers te verminderen. Wat die oproep betekent voor het aantal vluchten is vooralsnog onduidelijk.

03 oktober '22 ( 9:42)

Storing in het bagagesysteem van Eindhoven Airport is verholpen

De storing in het bagage-afhandelingssysteem op Eindhoven Airport is verholpen. Dat twitterde de luchthaven zondagochtend.

29 september '22 ( 9:28)

KLM vliegt voorlopig nog beperkt naar China toe

KLM vliegt voorlopig nog in beperkte mate naar China. In het winterschema is plaats voor drie vluchten per week naar Shanghai/Hangzhou met tussenstop in Seoul, zo meldde de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van haar winterdienstregeling.

27 september '22 ( 8:42)

Aantal vluchten worden verplaatst van Schiphol naar vliegveld Brussel

Reisorganisatie TUI gaat in oktober een aantal vluchten verplaatsen van Amsterdam naar Brussel vanwege de beperkingen van de vluchtcapaciteit door Schiphol. Volgens TUI gaat het om vakanties met vertrek in de periode 10 tot en met 31 oktober naar de bestemmingen Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta en Gambia.