Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Reisbureau blijft trips aanbieden naar Rusland ondanks Oekraïnecrisis

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Reisbureau blijft trips aanbieden naar Rusland ondanks crisis
Ondanks de Oekraïnecrisis biedt reisbureau Mevo Reizen nog trips aan naar Rusland. Het bedrijf verkoopt bijvoorbeeld treinreizen met de Transsiberië Express, waar reizigers op kunnen stappen vanaf Moskou. "In principe is er in Rusland zelf niets aan de hand", aldus het reisbureau uit Deventer. Tiara Tours laat vakanties naar Rusland ook nog doorgaan, maar op korte termijn kunnen reizigers afzeggen als ze zich onprettig voelen bij de situatie.

Mevo Reizen merkt wel dat er weinig vraag is naar reizen naar Rusland. Het bedrijf krijgt "veel" aanvragen voor brochures, maar dat leidt niet tot veel boekingen. Dit kwam eerst door de coronapandemie, maar nu is de Oekraïnecrisis de hoofdreden. Het bedrijf merkt op dat mensen reizen naar Oost-Europa in het algemeen "spannend" vinden momenteel. Zo zouden reizen naar de Baltische staten ook minder in trek zijn.

Tiara Tours houdt contact met mensen die op korte termijn op vakantie gaan, zoals aankomend weekend. Als vakantiegangers nu aangeven dat ze de reis niet fijn vinden, kunnen ze afzeggen en restitutie krijgen. Mensen die nu zouden willen boeken krijgen ook het advies om een paar weken te wachten om te zien hoe de Oekraïnecrisis verloopt. Voor reizigers die bijvoorbeeld in juli naar Rusland gaan, vindt Tiara Tours het nog te vroeg om te oordelen. "En als er geen diplomatieke oplossing komt in het conflict, kunnen we nog besluiten om reizen te schrappen."

Coronamaatregelen

Sommige reisbureaus boden al wegens de coronamaatregelen geen vakanties naar Rusland meer aan, zoals TUI en Sun Air.

Momenteel heeft het land grotendeels een geel reisadvies. Reizen kan dus, maar vakantiegangers moeten wel rekening houden met risico's zoals het coronavirus. Voor schiereiland Kamtsjatka geldt een oranje reisadvies. De Noord-Kaukasus en het gebied langs de Oekraïense grens staan op rood.

Door: ANP

15 april '24 (16:15)

Schiphol en Groningen Airport Eelde gaan samenwerken

Schiphol en Groningen Airport Eelde (GAE) gaan samenwerken, onder meer om de regionale luchthaven verder te helpen op het gebied van duurzaamheid. Ook gaan de twee vliegvelden kennis uitwisselen over het ontwikkelen van routes. Zo willen Schiphol en de Groningse luchthaven de "beperkte luchthavencapaciteit in Nederland" beter gebruiken, maken ze bekend.

15 april '24 (12:45)

Zware windstoten: tientallen vluchten op Schiphol geannuleerd

Tientallen vluchten op luchthaven Schiphol worden maandagmiddag en -avond geannuleerd in verband met zware windstoten. Dat laat een woordvoerder van Schiphol weten. Het gaat in totaal om negentig retourvluchten die komen te vervallen, het merendeel van KLM.

12 april '24 (12:00)

Defensie wil in gesprek met omwonenden vliegbasis Leeuwarden

Defensie wil praten met omwonenden van vliegbasis Leeuwarden over de geluidsoverlast die F-35 gevechtsvliegtuigen veroorzaken, zegt demissionair minister Kajsa Ollongren. Maar volgens haar blijft er ook altijd overlast in de buurt van een vliegbasis.

09 april '24 (16:30)

ILT ziet meer geluidsmeldingen Schiphol terwijl vloot stiller is

Vliegtuigen worden stiller, terwijl het aantal meldingen over geluidshinder rond Schiphol toeneemt. Dat schrijft de Inspectie Leefomgeving en Transport dinsdag in een rapport.

09 april '24 (10:00)

Boete voor Transavia vanwege oneerlijke behandeling stagiairs

Transavia heeft van de Arbeidsinspectie een boete van ruim 46.000 euro gekregen omdat het in 2021 stagiairs als volwaardige medewerkers inzette. Ook moet de luchtvaartmaatschappij de zestig stagiairs met terugwerkende kracht loon en vakantiebijslag betalen. Dat kost de luchtvaartmaatschappij in totaal 623.000 euro.

04 april '24 (14:30)

Voor het eerst sinds coronapandemie meer vraag naar vliegreizen

De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in februari voor het eerst boven het niveau van voor de coronapandemie uitgekomen, maakt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA bekend.

02 april '24 ( 8:30)

Onderzoek Natuur & Milieu: krimp Schiphol hoeft economie niet te schaden

Schiphol kan tot een op de drie vluchten schrappen zonder directe kosten voor de Nederlandse economie. Dat meldt Natuur & Milieu na onderzoek in opdracht van de milieuorganisatie. Krimp van Schiphol zou onder bepaalde voorwaarden zelfs goed voor de economie kunnen uitpakken.

02 april '24 ( 8:14)

Extra trainingsvluchten boven de Peel

Van dinsdag 2 april tot en met donderdag 4 april 2024 zijn er 's ochtends en 's middags vanuit vliegbasis de Peel extra trainingsvluchten boven de Peel. Daarover bericht de gemeente Deurne.

29 maart '24 ( 7:29)

KLM en Air France nemen vernieuwde Air&Rail Terminal officieel in gebruik

Dinsdag 26 maart 2024 is de volledig gerenoveerde Air&Rail Terminal van Air France en KLM in Brussel-Zuid officieel in gebruik genomen. Daarbij was onder anderen KLM-CEO Marjan Rintel aanwezig. Dat meldt KLM.

28 maart '24 (15:30)

Dreigingsgevaar: reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel

Het reisadvies voor Frankrijk gaat van groen naar geel. Dat betekent dat reizen naar Frankrijk mogelijk is, maar dat reizigers in het hele land extra alert moeten zijn. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.