Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Eindhoven en Rotterdam schrappen ook vluchten om Eunice

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Eindhoven en Rotterdam schrappen ook vluchten om Eunice
Ook op Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport zijn vrijdag vluchten uitgevallen door de harde wind die gepaard gaat met storm Eunice. In Rotterdam gaat het vooralsnog om tien van de in totaal dertig vluchten die gepland zijn. Op de luchthaven in Eindhoven lijkt de overlast mee te vallen en gaat het om twee vluchten.

In de regio Rotterdam geldt vrijdagmiddag code rood vanwege Eunice en worden windstoten tot 130 kilometer per uur verwacht. Een woordvoerder zegt dat het goed mogelijk is dat er nog meer vluchten gaan uitvallen en reizigers vertraging oplopen. Wel benadrukt hij dat het schrappen van vluchten aan de luchtvaartmaatschappijen is.

De luchthaven kan in overleg met de luchtverkeersleiding wel besluiten het vliegveld te sluiten, maar dat is nu niet aan de orde. Volgens de zegsman hebben de piloten ondanks de storm een gunstige windrichting om te landen.

Veiligheid

"De vraag is meer of je passagiers veilig uit het vliegtuig kunt laten stappen, omdat wij daar trappen voor gebruiken en geen slurven. Die trappen moeten veilig kunnen blijven staan." Of dat het geval is, moet later op vrijdag blijken als de wind toeneemt. "Daar is nog geen beslissing over genomen. De komende uren worden spannend."

Op Eindhoven Airport is de overlast door Eunice "heel beperkt", zegt een woordvoerder. Het vliegschema staat op twee vluchten na nog overeind. "We liggen toch iets verder van de kust af dan Schiphol en Rotterdam", legt de woordvoerder uit.

Windrichting

Ook in Eindhoven is de windrichting gunstig. "Maar verandert dat, dan verandert alles. We moeten even afwachten hoe dit zich gaat ontwikkelen wat de maatschappijen gaan doen." Uit voorzorg zijn losse voorwerpen op de platforms al naar binnen verplaatst.

Op Schiphol werden vrijdagochtend zo'n 300 vluchten geannuleerd in verband met de storm. Reizigers wordt aangeraden de website van hun luchthaven en vliegmaatschappij scherp in de gaten te houden.

Door: ANP

22 juli '24 (11:00)

Boetes voor luchtvaartmaatschappijen rond verkeerd gebruik slots

De luchtvaartmaatschappijen British Airways, easyJet, TUI Airlines en Vueling krijgen boetes van in totaal iets meer dan 1 miljoen euro voor het verkeerd gebruik van slots op Schiphol en Eindhoven Airport. De boetes worden opgelegd door de luchtvaartautoriteit van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT-Luchtvaartautoriteit).

19 juli '24 (13:45)

Ook vertraging op Eindhoven Airport door computerstoring

De drukte en vertraging op Eindhoven Airport als gevolg van de wereldwijde computerstoring lopen op. In de vertrekhal van het vliegveld staan volgens een woordvoerster lange rijen en veel inkomende en uitgaande vluchten hebben ruim een uur vertraging. "De situatie is onder controle, maar nog niet opgelost", klinkt het.

19 juli '24 (11:15)

Zeer grote drukte op Schiphol door computerstoring

Op Schiphol hebben passagiers veel last van de wereldwijde computerstoring, die onder meer de luchtvaart heeft getroffen. Volgens een ANP-verslaggever is het vooral druk in vertrekhal 3, met lange rijen, en wordt omgeroepen dat door de storing vluchten kunnen uitvallen of vertraging oplopen. De storing lijkt vooral vertrekkende vluchten te raken, want op de borden staat dat een aantal vertrekkende vluchten vertraging heeft.

19 juli '24 (11:00)

Inchecken Rotterdam The Hague Airport onmogelijk door storing

Rotterdam The Hague Airport ondervindt grote problemen door de wereldwijde computerstoring. Volgens een woordvoerder van de luchthaven is het op dit moment niet mogelijk voor de meeste passagiers om in te checken.

19 juli '24 ( 9:00)

Meerdere internationale vluchten aan de grond door computerstoringen

In Nederland en over de rest van de wereld worden door internationale media computerstoringen gemeld. Dat lijkt te maken te hebben met problemen bij het cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, meldt de Australische regering. Ook meerdere internationale vluchten moeten aan de grond blijven door de storing.

18 juli '24 (14:45)

Marechaussee Schiphol verstrekt deze zomer meer nooddocumenten

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol ziet deze zomervakantie vooral drukte bij het verstrekken van nooddocumenten. Volgens een woordvoerder is het drukker dan vorig jaar, omdat veel paspoorten dit jaar aflopen. "Het is druk, maar het verloopt over het algemeen goed. We zien geen extremen."

16 juli '24 (13:45)

Onderzoek provincie Zuid-Holland naar andere bestemming vliegveld Rotterdam

De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

16 juli '24 (11:45)

Meer Nederlandse bloemenexport naar Oost-Europa

De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

16 juli '24 ( 8:11)

Meer lastminuteboekingen naar zon bij Corendon

Donderdag 11 juli 2024, een dag na de uitschakeling van Oranje tijdens het Europees kampioenschap voetbal, steeg bij Corendon het aantal lastminuteboekingen naar zonnige bestemmingen met een kwart ten opzichte van 2023. Dat meldt Corendon.

12 juli '24 (11:15)

Vakantieboekingen volgens ANVR in eerste helft 2024 met zes procent gestegen

Nederlanders zoeken vanwege het slechte weer dit jaar veel vaker de zon op. Reisbranchevereniging ANVR zag het aantal boekingen de eerste helft van dit jaar met 6 procent stijgen.