Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Aluminiumprijzen blijven stijgen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Aluminiumprijzen blijven stijgen
De aluminiumprijzen zijn gestegen tot het hoogste niveau in vier maanden tijd. De stijging wordt mede veroorzaakt door de zorgen over leveringen van het metaal uit China vanwege een lockdown in de Chinese stad Baise, een belangrijk centrum voor de productie van aluminium.

De stad met 3,6 miljoen inwoners in de regio Guangxi aan de grens met Vietnam meldde dinsdag voor de derde dag op rij een stijging van het aantal lokale coronabesmettingen. Baise heeft de inwoners al opgedragen om binnen te blijven en alleen naar buiten te gaan voor noodzakelijke boodschappen. Niet-essentiële reizen in en uit de stad zijn verboden.

De stad heeft ook niet-essentiële bedrijven, scholen en het openbaar vervoer gesloten. Essentiële werkers hebben speciale passen nodig om zich binnen Baise te verplaatsen.

Transportonderbrekingen

Een deel van de aluminiumoxideproductie van Baise, die wordt gebruikt bij het maken van aluminium, is getroffen door de coronabeperkingen in de stad. Ook kampen producenten met transportonderbrekingen, verklaarde Antaike, een adviesbureau van de Chinese overheid.

De prijzen van aluminium worden vastgesteld op de beurs van non-ferro metalen, de London Metal Exchange (LME). De prijs van het metaal bedraagt momenteel 3222 dollar per ton. Dat is bijna 3 procent meer dan een dag eerder.

Andere grondstoffen

De prijzen van aluminium zitten net als die van veel andere grondstoffen flink in de lift door de sterke vraag naar het product vanwege het herstel van de coronacrisis en de beperkte beschikbaarheid van het metaal. Na een dip van rond de 2550 dollar per ton eind oktober vorig jaar is de prijs met zo'n 24 procent gestegen.

Door: ANP

22 oktober '24 (16:15)

Polderbaan vanaf maandag anderhalve week buiten gebruik

De Polderbaan op Schiphol is vanaf maandag anderhalve week buiten gebruik door onderhoudswerkzaamheden. Tijdens het onderhoud maakt het vliegverkeer meer gebruik van de andere banen, zoals de Zwanenburgbaan, Buitenveldertbaan en Schiphol-Oostbaan, meldde de luchthaven.

22 oktober '24 ( 8:40)

Mbo-studenten ontwerpen vloerbedekking voor vliegtuigen Corendon

Corendon daagt mbo-studenten van het Jan des Bouvrie College van ROC Amsterdam uit om de vloerbedekking voor het gangpad van haar vliegtuigen te ontwerpen. Daarover bericht Corendon.

22 oktober '24 ( 8:29)

Simone Boitelle nieuwe directeur Corporate Affairs van Royal Schiphol Group

Vanaf 1 januari 2025 is Simone Boitelle de nieuwe directeur Corporate Affairs van Royal Schiphol Group. Zij komt over van VNO-NCW en MKB-Nederland, waar ze op dit moment werkzaam is als interim-directeur communicatie & marketing. Boitelle volgt Kees Boef op. Dat meldt Schiphol. 

18 oktober '24 ( 9:06)

Douane onderschept op Schiphol tachtig kilo cannabis

Maandag 14 oktober 2024 heeft de Douane op Schiphol tachtig kilo cannabis onderschept. Douaniers vonden de drugs toen zij een vrachtzending met matrassen en dekens controleerden. Dat meldt de Douane.

15 oktober '24 ( 8:34)

Groep jongeren met Peter Pan Vakantieclub van Transavia naar Mallorca

De stichting Peter Pan Vakantieclub van Transavia organiseerde begin deze maand een reis naar het Spaanse eiland Mallorca voor jongeren die kanker hebben of hebben gehad. Dat meldt Transavia.

11 oktober '24 (17:30)

Schiphol waarschuwt voor extra geluidshinder om baanonderhoud

Schiphol vraagt het kabinet weer om goedkeuring om komende zomer andere start- en landingsbanen extra te gebruiken omdat de Buitenveldertbaan dan groot onderhoud ondergaat. "We realiseren ons dat dit alternatief baangebruik tot extra geluidshinder kan leiden voor omwonenden rondom deze alternatieve banen. We werken aan diverse maatregelen om de hinder daar waar mogelijk te verminderen", staat in een verklaring op de website van Schiphol.

11 oktober '24 ( 8:46)

Transavia vliegt komende zomer naar Triëst en Londen

Transavia introduceert voor het zomerschema van 2025 nieuwe bestemmingen. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij vliegt komende zomer vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Triëst en Londen Stansted. Dat meldt Transavia.

10 oktober '24 (13:00)

Madlener ontkent druk te hebben gezet op ambtenaren om Schiphol

Minister Barry Madlener (Infrastructuur en Waterstaat) ontkent dat hij ambtenaren onder druk heeft gezet om tot andere berekeningen te komen over het verminderen van geluidsoverlast rond Schiphol. De luchthaven hoeft van de minister minder te krimpen dan het vorige kabinet had bepaald, en volgens NRC komt dat doordat Madlener ambtenaren "onder druk zette" om informatie van Schiphol en KLM te gebruiken.

08 oktober '24 ( 8:48)

Samenwerking Corendon en IAMTORO: fotoshoot in Egypte

IAMTORO zoekt modellen voor een fotoshoot in Egypte. Zondag 20 oktober 2024 organiseert dit ondergoedmerk een open casting bij de Boeing 747 in de tuin van hotel Corendon Amsterdam Schiphol Airport. Vorig jaar hield IAMTORO nog een zomerse casting op het Leidseplein. Maar liefst tachtig mannen streden toen om een fotoshoot op Bonaire. Dat meldt Corendon.

07 oktober '24 (20:30)

Air France schort vluchten Israël en Libanon langer op

Air France heeft vluchten van en naar Tel Aviv in Israël en de Libanese hoofdstad Beiroet langer opgeschort door de aanhoudende spanningen tussen die twee landen. Daarmee volgt het Franse bedrijf onder meer zustermaatschappij KLM en dochtermaatschappij Transavia.