Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Transavia vliegt vanaf Valentijnsdag weer naar Marokko

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Transavia vliegt vanaf Valentijnsdag weer naar Marokko
Vliegmaatschappij Transavia biedt vanaf 14 februari weer reizen aan naar Marokko. Om te beginnen gaat het om vluchten naar de steden Marrakesh en Tanger. Aan het eind van de maand voegt Transavia, dat vanuit Nederland normaal gesproken de meeste vluchten naar Marokko aanbiedt, de badplaats Al Hoceima toe. De hoeveelheid vluchten wordt onder meer bepaald door de vraag die er is, laat Transavia weten.

Marokko sloot eind oktober de grenzen voor vluchten vanuit Nederland vanwege het hoge aantal coronabesmettingen in dat land. Nadat het Noord-Afrikaanse land het vliegverbod had ingesteld voor vluchten van en naar Nederland heeft Transavia tien repatriëringsvluchten uitgevoerd. Vanaf 7 februari is het luchtruim heropend. Overigens is de noodtoestand in Marokko nog steeds van kracht. Die werd in 2020 ingesteld vanwege de coronapandemie.

Oranje reisadvies 

Reizigers naar Marokko moeten een geldig vaccinatiebewijs laten zien en een negatieve PCR-test die niet meer dan twee dagen oud is. Bij aankomst op de luchthaven wordt bij iedereen een sneltest afgenomen. De kans bestaat dat toeristen wordt gevraagd om zich tot twee dagen na aankomst te laten testen op hun verblijfsplaats. Vanuit de Nederlandse overheid geldt een oranje reisadvies voor Marokko. Dat betekent dat vakanties worden afgeraden.

Door: ANP 

16 april '24 (10:00)

Door perikelen op Schiphol 1500 tot 2000 passagiers getroffen

De combinatie van een storing in het luchtverkeersleidingssysteem en onstuimig weer heeft maandagavond en -nacht op Schiphol tussen de 1500 en 2000 passagiers getroffen. Zij moesten de nacht doorbrengen op de luchthaven of in een hotel, zegt een woordvoerster van Schiphol. In totaal zijn tot dinsdagochtend 76 vluchten geannuleerd.

16 april '24 ( 7:32)

Turkse badplaats Alanya in meivakantie weer populaire bestemming

Voor de meivakantie ziet reisaanbieder Corendon een opvallende toename van het aantal vakantieboekingen naar Turkije. Het gaat om een stijging van 23% ten opzichte van 2023. Dat meldt Corendon.

16 april '24 ( 6:15)

Vanochtend opnieuw tientallen vluchten geschrapt op Schiphol

Vanwege onstuimig weer worden dinsdagochtend opnieuw tientallen vluchten geannuleerd. Dat meldt een woordvoerster van Schiphol. Naar verwachting heeft de luchthaven tot ongeveer het middaguur last van vertragingen en uitval.

16 april '24 ( 6:00)

Nauwelijks vliegverkeer van en naar Nederland vanwege storing

Door een storing aan het luchtverkeersleidingssysteem is er sinds maandagavond laat bijna geen vliegverkeer mogelijk van en naar Nederlandse vliegvelden. Dat meldt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). De storing ontstond rond 23.00 uur en treft onder meer Schiphol en Rotterdam The Hague Airport.

15 april '24 (16:15)

Schiphol en Groningen Airport Eelde gaan samenwerken

Schiphol en Groningen Airport Eelde (GAE) gaan samenwerken, onder meer om de regionale luchthaven verder te helpen op het gebied van duurzaamheid. Ook gaan de twee vliegvelden kennis uitwisselen over het ontwikkelen van routes. Zo willen Schiphol en de Groningse luchthaven de "beperkte luchthavencapaciteit in Nederland" beter gebruiken, maken ze bekend.

15 april '24 (12:45)

Zware windstoten: tientallen vluchten op Schiphol geannuleerd

Tientallen vluchten op luchthaven Schiphol worden maandagmiddag en -avond geannuleerd in verband met zware windstoten. Dat laat een woordvoerder van Schiphol weten. Het gaat in totaal om negentig retourvluchten die komen te vervallen, het merendeel van KLM.

12 april '24 (12:00)

Defensie wil in gesprek met omwonenden vliegbasis Leeuwarden

Defensie wil praten met omwonenden van vliegbasis Leeuwarden over de geluidsoverlast die F-35 gevechtsvliegtuigen veroorzaken, zegt demissionair minister Kajsa Ollongren. Maar volgens haar blijft er ook altijd overlast in de buurt van een vliegbasis.

09 april '24 (16:30)

ILT ziet meer geluidsmeldingen Schiphol terwijl vloot stiller is

Vliegtuigen worden stiller, terwijl het aantal meldingen over geluidshinder rond Schiphol toeneemt. Dat schrijft de Inspectie Leefomgeving en Transport dinsdag in een rapport.

09 april '24 (10:00)

Boete voor Transavia vanwege oneerlijke behandeling stagiairs

Transavia heeft van de Arbeidsinspectie een boete van ruim 46.000 euro gekregen omdat het in 2021 stagiairs als volwaardige medewerkers inzette. Ook moet de luchtvaartmaatschappij de zestig stagiairs met terugwerkende kracht loon en vakantiebijslag betalen. Dat kost de luchtvaartmaatschappij in totaal 623.000 euro.

04 april '24 (14:30)

Voor het eerst sinds coronapandemie meer vraag naar vliegreizen

De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in februari voor het eerst boven het niveau van voor de coronapandemie uitgekomen, maakt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA bekend.