Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Luchtverkeersleiding op Maastricht Aachen Airport getroffen door corona

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Luchtverkeersleiding op Maastricht Aachen Airport getroffen door corona
De luchtverkeersleiding moet de dienstverlening op Maastricht Aachen Airport komend weekend enkele uren onderbreken vanwege personeelsuitval door corona. De vliegschema’s dit weekend zijn als gevolg hiervan aangepast naar momenten waarop wel nog dienstverlening mogelijk is, meldt een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) vrijdag.

Door besmettingen met corona is er krapte ontstaan bij het inroosteren van luchtverkeersleiders op het Limburgse vliegveld. LVNL ziet naar eigen zeggen een toenemend aantal ziekmeldingen onder luchtverkeersleiders en collega’s van hen die in quarantaine zitten. "Daarnaast hebben minder luchtverkeersleiders de opleiding kunnen afronden door de impact van COVID", aldus LVNL.

Als gevolg daarvan onderbreekt LVNL de dienstverlening op de luchthaven op zaterdag en zondag van 06.00 tot 07.00 uur, 10.00 tot 11.00 uur en 13.30 tot 15.30 uur. Dat zijn momenten met de minste impact.

Enorm gepuzzeld

"We hebben enorm gepuzzeld met het rooster, maar dit was de enige oplossing voor dit weekend", zegt Maikel van Leeuwen, luchtverkeersleider en stationsmanager MAA bij LVNL. "Door de aanpassing in de dienstverlening kunnen we een veilige afhandeling van het vliegverkeer garanderen. We verwachten een tijdelijke maatregel als deze de komende tijd vaker te moeten nemen, als gevolg van Covid."

Door: ANP

16 april '24 (10:00)

Door perikelen op Schiphol 1500 tot 2000 passagiers getroffen

De combinatie van een storing in het luchtverkeersleidingssysteem en onstuimig weer heeft maandagavond en -nacht op Schiphol tussen de 1500 en 2000 passagiers getroffen. Zij moesten de nacht doorbrengen op de luchthaven of in een hotel, zegt een woordvoerster van Schiphol. In totaal zijn tot dinsdagochtend 76 vluchten geannuleerd.

16 april '24 ( 7:32)

Turkse badplaats Alanya in meivakantie weer populaire bestemming

Voor de meivakantie ziet reisaanbieder Corendon een opvallende toename van het aantal vakantieboekingen naar Turkije. Het gaat om een stijging van 23% ten opzichte van 2023. Dat meldt Corendon.

16 april '24 ( 6:15)

Vanochtend opnieuw tientallen vluchten geschrapt op Schiphol

Vanwege onstuimig weer worden dinsdagochtend opnieuw tientallen vluchten geannuleerd. Dat meldt een woordvoerster van Schiphol. Naar verwachting heeft de luchthaven tot ongeveer het middaguur last van vertragingen en uitval.

16 april '24 ( 6:00)

Nauwelijks vliegverkeer van en naar Nederland vanwege storing

Door een storing aan het luchtverkeersleidingssysteem is er sinds maandagavond laat bijna geen vliegverkeer mogelijk van en naar Nederlandse vliegvelden. Dat meldt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). De storing ontstond rond 23.00 uur en treft onder meer Schiphol en Rotterdam The Hague Airport.

15 april '24 (16:15)

Schiphol en Groningen Airport Eelde gaan samenwerken

Schiphol en Groningen Airport Eelde (GAE) gaan samenwerken, onder meer om de regionale luchthaven verder te helpen op het gebied van duurzaamheid. Ook gaan de twee vliegvelden kennis uitwisselen over het ontwikkelen van routes. Zo willen Schiphol en de Groningse luchthaven de "beperkte luchthavencapaciteit in Nederland" beter gebruiken, maken ze bekend.

15 april '24 (12:45)

Zware windstoten: tientallen vluchten op Schiphol geannuleerd

Tientallen vluchten op luchthaven Schiphol worden maandagmiddag en -avond geannuleerd in verband met zware windstoten. Dat laat een woordvoerder van Schiphol weten. Het gaat in totaal om negentig retourvluchten die komen te vervallen, het merendeel van KLM.

12 april '24 (12:00)

Defensie wil in gesprek met omwonenden vliegbasis Leeuwarden

Defensie wil praten met omwonenden van vliegbasis Leeuwarden over de geluidsoverlast die F-35 gevechtsvliegtuigen veroorzaken, zegt demissionair minister Kajsa Ollongren. Maar volgens haar blijft er ook altijd overlast in de buurt van een vliegbasis.

09 april '24 (16:30)

ILT ziet meer geluidsmeldingen Schiphol terwijl vloot stiller is

Vliegtuigen worden stiller, terwijl het aantal meldingen over geluidshinder rond Schiphol toeneemt. Dat schrijft de Inspectie Leefomgeving en Transport dinsdag in een rapport.

09 april '24 (10:00)

Boete voor Transavia vanwege oneerlijke behandeling stagiairs

Transavia heeft van de Arbeidsinspectie een boete van ruim 46.000 euro gekregen omdat het in 2021 stagiairs als volwaardige medewerkers inzette. Ook moet de luchtvaartmaatschappij de zestig stagiairs met terugwerkende kracht loon en vakantiebijslag betalen. Dat kost de luchtvaartmaatschappij in totaal 623.000 euro.

04 april '24 (14:30)

Voor het eerst sinds coronapandemie meer vraag naar vliegreizen

De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in februari voor het eerst boven het niveau van voor de coronapandemie uitgekomen, maakt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA bekend.