Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kaag wil banden met Franse collega over KLM aanhalen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Kaag wil banden met Franse collega over KLM aanhalen
Minister van Financiën Sigrid Kaag heeft met haar Franse collega Bruno Le Maire afgesproken elkaar snel uitgebreid te spreken. Ze hoopt dat Le Maire, die met Kaags voorganger Wopke Hoekstra regelmatig in de clinch lag over Air France-KLM, naar Den Haag komt om de banden aan te halen. Bovendien is Frankrijk de komende maanden tijdelijk EU-voorzitter en worden belangrijke besluiten over Europees begrotingsbeleid voorbereid.

Kaag zei dit na afloop van haar eerste vergadering met de ministers van Financiën van de eurozone in Brussel waar ze bilateraal met Le Maire sprak. Vorige week hadden ze al via een videogesprek kennis gemaakt. "Het is heel belangrijk om met de Fransen op te blijven trekken", aldus Kaag. "Ik hecht daar zeer aan."

Ook wil ze het financieel-economische overleg van de Benelux (België, Nederland, Luxemburg) nieuw leven inblazen. De drie verantwoordelijke ministers overlegden al in de marge van de Eurogroep en spraken af binnenkort samen te gaan eten. Kaag wil hoe dan ook wisselende allianties smeden waar mogelijk. "Je kunt met een aantal landen bijvoorbeeld samenwerken op het gebied van belastingontwijking, en met andere misschien over de begrotingsregels" voor de EU-lidstaten.

Neutraal

Een eerste aanzet is een diner in Brussel met een groep als 'zuinig' bekend staande landen die op initiatief van Hoekstra sinds enkele jaren regelmatig na de Eurogroep dineren. "Kijk er puur neutraal naar", aldus de D66-bewindsvrouw, die wil voorkomen dat er meteen een stempel op haar wordt gedrukt. "Als ik niet zou zijn gegaan was daar weer gewicht aan toegekend." Frankrijk en veel andere zuidelijke lidstaten hopen dat de nieuwe Nederlandse regering zich wat minder streng en star opstelt over de Europese begrotingsregels.

"We zijn de vijfde economie van Europa en wat we zeggen doet er wel wat toe", aldus Kaag. "Maar nieuw elan moet je verdienen."

Door: ANP

15 april '24 (16:15)

Schiphol en Groningen Airport Eelde gaan samenwerken

Schiphol en Groningen Airport Eelde (GAE) gaan samenwerken, onder meer om de regionale luchthaven verder te helpen op het gebied van duurzaamheid. Ook gaan de twee vliegvelden kennis uitwisselen over het ontwikkelen van routes. Zo willen Schiphol en de Groningse luchthaven de "beperkte luchthavencapaciteit in Nederland" beter gebruiken, maken ze bekend.

15 april '24 (12:45)

Zware windstoten: tientallen vluchten op Schiphol geannuleerd

Tientallen vluchten op luchthaven Schiphol worden maandagmiddag en -avond geannuleerd in verband met zware windstoten. Dat laat een woordvoerder van Schiphol weten. Het gaat in totaal om negentig retourvluchten die komen te vervallen, het merendeel van KLM.

12 april '24 (12:00)

Defensie wil in gesprek met omwonenden vliegbasis Leeuwarden

Defensie wil praten met omwonenden van vliegbasis Leeuwarden over de geluidsoverlast die F-35 gevechtsvliegtuigen veroorzaken, zegt demissionair minister Kajsa Ollongren. Maar volgens haar blijft er ook altijd overlast in de buurt van een vliegbasis.

09 april '24 (16:30)

ILT ziet meer geluidsmeldingen Schiphol terwijl vloot stiller is

Vliegtuigen worden stiller, terwijl het aantal meldingen over geluidshinder rond Schiphol toeneemt. Dat schrijft de Inspectie Leefomgeving en Transport dinsdag in een rapport.

09 april '24 (10:00)

Boete voor Transavia vanwege oneerlijke behandeling stagiairs

Transavia heeft van de Arbeidsinspectie een boete van ruim 46.000 euro gekregen omdat het in 2021 stagiairs als volwaardige medewerkers inzette. Ook moet de luchtvaartmaatschappij de zestig stagiairs met terugwerkende kracht loon en vakantiebijslag betalen. Dat kost de luchtvaartmaatschappij in totaal 623.000 euro.

04 april '24 (14:30)

Voor het eerst sinds coronapandemie meer vraag naar vliegreizen

De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in februari voor het eerst boven het niveau van voor de coronapandemie uitgekomen, maakt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA bekend.

02 april '24 ( 8:30)

Onderzoek Natuur & Milieu: krimp Schiphol hoeft economie niet te schaden

Schiphol kan tot een op de drie vluchten schrappen zonder directe kosten voor de Nederlandse economie. Dat meldt Natuur & Milieu na onderzoek in opdracht van de milieuorganisatie. Krimp van Schiphol zou onder bepaalde voorwaarden zelfs goed voor de economie kunnen uitpakken.

02 april '24 ( 8:14)

Extra trainingsvluchten boven de Peel

Van dinsdag 2 april tot en met donderdag 4 april 2024 zijn er 's ochtends en 's middags vanuit vliegbasis de Peel extra trainingsvluchten boven de Peel. Daarover bericht de gemeente Deurne.

29 maart '24 ( 7:29)

KLM en Air France nemen vernieuwde Air&Rail Terminal officieel in gebruik

Dinsdag 26 maart 2024 is de volledig gerenoveerde Air&Rail Terminal van Air France en KLM in Brussel-Zuid officieel in gebruik genomen. Daarbij was onder anderen KLM-CEO Marjan Rintel aanwezig. Dat meldt KLM.

28 maart '24 (15:30)

Dreigingsgevaar: reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel

Het reisadvies voor Frankrijk gaat van groen naar geel. Dat betekent dat reizen naar Frankrijk mogelijk is, maar dat reizigers in het hele land extra alert moeten zijn. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.