Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

DB Schenker investeert in uitbreiding luchtvrachtservices vanuit Eindhoven

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
DB Schenker breidt zijn luchtvrachtservices verder uit in de Benelux. Vanaf het tweede kwartaal van 2022 zal DB Schenker operationeel zijn vanuit een nieuw, modern pand in de nabijheid van Eindhoven Airport. Met een centrale ligging in de Benelux en goede aansluitingen naar Brussel, Maastricht, Frankfurt, Amsterdam en Luxemburg biedt de locatie in Eindhoven alle mogelijkheden om snel en efficiënt aan de groeiende vraag van klanten te voldoen. Dit meldt DB Schenker.

"In het hart van Brainport Eindhoven zijn onze services primair gericht op de hightech- en semiconductorsectoren," zegt Paul Schreiber, Vice President Air Freight bij Schenker Logistics BeNeLux. "Voor een grote klant voeren wij hier straks specialistische activiteiten uit. Onze medewerkers beschikken over jarenlange concrete ervaring en hebben grote expertise in het opbouwen van deze sensitieve vrachten op vliegtuigplaten voor wereldwijde verzending. Daarnaast zullen er in het nieuwe warehouse ook nieuwe activiteiten worden ontwikkeld en aangeboden. We blijven investeren en innoveren om onze klanten van een kwalitatieve topservice te voorzien, nu en in de toekomst."

Duurzaamheidseisen

Het multifunctionele pand van DB Schenker in Eindhoven is TAPA-A gecertificeerd en voldoet aan alle huidige duurzaamheidseisen. Met een oppervlakte van 4.800 m2 en nieuwe ULD-equipment beschikt het warehouse over alle faciliteiten voor de verschillende luchtvrachtactiviteiten.

Innovatie, duurzaamheid en veiligheid staan centraal in de bedrijfsstrategie van DB Schenker. In de Benelux investeert de logistiek dienstverlener voortdurend in verdere groei en ontwikkeling van duurzame producten en in de modernisering en vernieuwing van zijn sites op strategische locaties.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: DB Schenker

27 februari '24 ( 8:15)

Forse reorganisatie reisorganisatie Expedia

Expedia Group, het bedrijf achter reiswebsites als Hotels.com en Trivago, gaat wereldwijd ongeveer 1500 banen schrappen. Dat komt overeen met 9 procent van het totale personeelsbestand. Daarmee wil het bedrijf de kosten drukken, marktaandeel winnen en de groei herstellen.

27 februari '24 ( 7:09)

Corendon gaat vanaf Maastricht vliegen op Mallorca en Málaga

Deze zomer vliegt Corendon vanaf Maastricht Aachen Airport ook naar het Spaanse Mallorca en Málaga. De vluchten naar deze nieuwe bestemmingen worden uitgevoerd met een Airbus A320. Dit vliegtuig wordt door de reisorganisatie voor de zomermaanden op Maastricht Aachen Airport gestationeerd. Dat meldt Corendon.

26 februari '24 ( 6:15)

Ryanair moet deze zomer misschien vluchten schrappen

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair waarschuwt dat ze deze zomer mogelijk vluchten moet gaan schrappen. Volgens topman Michael O'Leary krijgt Ryanair minder toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing aangeleverd dan was beloofd.

22 februari '24 (13:45)

Storm Louis: KLM schrapt vandaag 64 vluchten op Schiphol

KLM schrapt donderdag 64 Europese vluchten van en naar Schiphol omdat harde windstoten worden verwacht, meldt de luchtvaartmaatschappij. Nederland krijgt aan het einde van de dag te maken met storm Louis, die volgens Weeronline vanaf de middag zorgt voor harde wind, stevige buien en zware windstoten in het westen van het land.

21 februari '24 (10:48)

Zomerdienstregeling KLM vanaf eind maart

KLM vliegt komende zomer naar 155 bestemmingen: 92 in Europa en 63 intercontinentaal. KLM groeit ongeveer 7% in stoelen in vergelijking met de zomerdienstregeling van 2023 en komt daarbij nagenoeg op precoronaniveau uit. De zomerdienstregeling gaat in op 31 maart 2024 en loopt tot en met 26 oktober 2024.

20 februari '24 (14:44)

KLM laat vliegtuigen weer vliegen naar Tel Aviv

KLM vliegt vanaf 1 april weer naar de Israëlische stad Tel Aviv. De luchtvaartmaatschappij staakte die vluchten na de aanslagen van Hamas in Israël op 7 oktober en het uitbreken van de oorlog in de Gazastrook.

20 februari '24 (10:15)

Staking grondpersoneel Lufthansa: ook op Schiphol vluchten geannuleerd

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa verwacht de meeste vluchten dinsdag te moeten schrappen door een staking van het grondpersoneel. Ook op Schiphol zijn vluchten naar Duitsland geannuleerd. Voor KLM heeft de staking vooralsnog geen gevolgen, laat een woordvoerder weten.

19 februari '24 ( 9:55)

Duitse vakbond kondigt opnieuw grote staking aan bij Lufthansa

De Duitse vakbond Verdi heeft het grondpersoneel van luchtvaartconcern Lufthansa opgeroepen tot een nieuwe grote staking op dinsdag. Door de actie zullen er waarschijnlijk weer veel vluchten uitvallen of vertragen, net als bij een soortgelijke staking eerder deze maand.

19 februari '24 ( 9:04)

Nieuw asfalt en verlichting op Kaagbaan; negen weken dicht

De Kaagbaan op Schiphol gaat vanaf maandag negen weken dicht voor onderhoud. De start- en landingsbaan krijgt in die periode onder andere een nieuwe asfaltlaag en de verlichting wordt vervangen. Gedurende de klus kan de overlast voor omwonenden toenemen, waarschuwde Schiphol eerder deze maand.

16 februari '24 (14:00)

Luchtvaart vreest op te draaien voor kostenoverschrijding Schiphol

Luchtvaartmaatschappijen zijn uiterst kritisch op de investeringsplannen die Schiphol bekend heeft gemaakt. De nationale luchthaven wil de komende jaren miljarden euro's investeren in bijvoorbeeld nieuwe bagagekelders en tilhulpen. Maar de Nederlandse branchevereniging voor luchtvaartmaatschappijen BARIN vreest vooral grote kostenoverschrijdingen waarvoor airlines via havengelden moeten opdraaien.