Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vliegveld Twenthe half jaar lang noodopvang voor 500 asielzoekers

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Vliegveld Twenthe half jaar lang noodopvang voor 500 asielzoekers
Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) heeft Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie aangewezen voor de noodopvang van 500 asielzoekers voor een periode van zes maanden. Burgemeester Theo Bovens van Enschede heeft dat maandag bekendgemaakt in een commissievergadering.

Bovens zei dat hij met "gemengde gevoelens" kennis had genomen van de aanwijzing voor de noodopvang op het terrein dat tussen Enschede, Hengelo en Oldenzaal ligt. Hij voegde eraan toe dat hij zich daartegen niet "met hand en tand" gaat verzetten, omdat hij goed beseft hoe groot de problematiek van de opvang van asielzoekers is.

"Ik weet dat knappe bestuurskundigen en juristen wellicht in de formele aanwijzingsgronden gaten kunnen schieten en dat ik procedureel de uitvoering van de aanwijzing misschien nog een paar dagen of weken kan uitstellen, maar zeker niet kan afstellen."

Verdergaande maatregelen

Bovens liet weten dat hij zo snel mogelijk met vertegenwoordigers van omwonenden wil gaan praten over het inrichten van Vliegveld Twenthe voor de noodopvang, maar dat hij op dit moment nog niet veel te melden heeft. "Ik weet bijvoorbeeld geen begindatum, heb nog geen idee over inhoud van voorzieningen, kortom wat er gaat gebeuren en hoe het er komt uit te zien."

Er lopen gesprekken tussen het ministerie van Justitie en gemeenten over de verplichte opvang van asielzoekers. Broekers-Knol meldde vrijdag aan de Kamer dat ze verdergaande maatregelen neemt om in december nog zeker 2000 opvangplekken voor asielzoekers te regelen.

Door: ANP

05 december '23 ( 9:15)

Winterweer: meeste vluchten tussen Schiphol en München geannuleerd

De meeste vluchten tussen Schiphol en München zijn dinsdag geannuleerd, meldt een woordvoerder van de luchthaven. Het gaat om in totaal zestien vluchten van en naar de Zuid-Duitse plaats. Volgens de zegsman vervallen woensdag vooralsnog twee vluchten. Aanleiding is het winterweer in München, waardoor het vliegverkeer op de luchthaven al enkele dagen stilligt.

04 december '23 (11:45)

Bijna evenveel passagiers op Europese luchthavens als voor corona

De passagiersaantallen op Europese luchthavens zijn in oktober gestegen tot bijna het niveau van voor de coronacrisis. Dat meldt ACI Europe, de koepelorganisatie van luchthavens in Europa. Het passagiersverkeer lag die maand slechts 1,7 procent lager dan in oktober 2019, toen de pandemie nog moest beginnen.

01 december '23 ( 8:45)

Staatssecretaris Gunay Uslu stopt en keert terug naar Corendon

Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) zet vandaag een punt achter haar huidige Haagse functie en gaat vanaf 11 december 2023 aan de slag als CEO van reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij Corendon. Zij volgt Steven van der Heijden op. Dat meldt Corendon.

28 november '23 (20:45)

Transavia moet nog even wachten op komst eerste Airbus

De komst van de eerste Airbus van Transavia heeft vertraging opgelopen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat het nieuwe toestel door een nog onbekende oorzaak beschadigd is geraakt. Transavia zou de Airbus A321neo, die al gereed was voor gebruik, begin december ophalen uit Hamburg.

26 november '23 (15:30)

Pieter van Oord nieuwe topman Schiphol

Schiphol heeft in Pieter van Oord een opvolger gevonden voor de tijdelijke topman van de luchthavengroep Ruud Sondag. Hij komt over van de maritiem dienstverlener Van Oord, bekend van bijvoorbeeld baggerklussen en het leggen van kabels voor windparken op zee.

24 november '23 (11:00)

Nederlanders mogen in 2024 halve maand visumvrij reizen in China

Nederlanders hoeven het komende jaar geen visum meer aan te vragen voor een bezoek aan China van maximaal vijftien dagen. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken maakte bekend dat burgers uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Maleisië vanaf 1 december geen visum meer nodig hebben om door China te reizen.

22 november '23 ( 9:00)

Air France-KLM mag Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS overnemen

Een faillissementsrechtbank in New York heeft een reddingsplan voor de noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS goedgekeurd. Hierdoor wordt Air France-KLM samen met investeerder Castlelake de nieuwe eigenaar van SAS.

21 november '23 (17:00)

Winkelbedrijf Kappé wordt overgenomen door Schiphol

Schiphol neemt winkelbedrijf Kappé begin volgend jaar over. Daarvoor hebben beide partijen een principeovereenkomst gesloten. Het gaat om het verwerven van alle aandelen van het familiebedrijf met in totaal vijftien winkels op de luchthaven. Kappé verkoopt onder meer parfums, zonnebrillen en cosmetica.

20 november '23 (15:15)

In oktober veel meer reizigers op Schiphol

Het aantal vliegtuigpassagiers op Schiphol is afgelopen maand fors doorgegroeid. Een van de grootste luchthavens van Europa had in oktober 5,8 miljoen reizigers, wat 18 procent meer is dan vorig jaar. In september ging het nog om een stijging van 11 procent vergeleken met een jaar eerder.

20 november '23 ( 6:00)

Interim-topman Sondag van Schiphol waarschuwt voor nog meer krimp

Interim-topman Ruud Sondag van Schiphol vreest dat het besluit om de krimp van de luchthaven op te schorten uiteindelijk zal leiden tot nog minder vluchten dan in het krimpplan was voorgesteld, onder meer door juridisch getouwtrek. "Er zijn partijen die zeggen: onder de 400.000", zo reageert hij in Nieuwsuur voor het eerst op het besluit van minister Mark Harbers (Infrastructuur) om het plan voorlopig in de ijskast te zetten. "Daar wil ik voor waarschuwen."