KLM ondertekent Declaration of Amsterdam voor meer inclusie

KLM heeft onlangs de Declaration of Amsterdam van Workplace Pride ondertekend. Met de ondertekening van dit document tot de luchtvaartmaatschappij haar commitment om breed te streven naar een werkomgeving waar openheid en gelijkheid vooropstaan en er nadrukkelijk aandacht is voor diversiteit, inclusie en de LHBTIQ+-gemeenschap. Dit meldt KLM. 

De ondertekening van de Declaration of Amsterdam werd vrijdag 12 november gedaan door KLM’s President en CEO Pieter Elbers en Miriam Kartman, Executive Vice President Human Resources en Industrial Relations. De ceremonie vond plaats in de simulator ruimte op Schiphol-Oost; een plek waar cockpit- en cabinepersoneel samenkomen en evacuatieoefeningen uitvoeren.

Over the Rainbow

De ondertekening vond precies tien jaar plaats na de oprichting van KLM Over the Rainbow, de netwerkorganisatie die zich inzet om diversiteit en inclusie binnen KLM te bevorderen. De ondertekening van de Declaration of Amsterdam markeert daarmee een belangrijke volgende stap in de borging LHBTIQ+-inclusie.

KLM is de 36e grote (inter)nationale organisatie die de Declaration of Amsterdam ondertekent. Samen met Shell, PostNL en andere bedrijven als ABN Amro en KPN, wil KLM een blijvende bijdrage leveren aan thema’s als een inclusieve bedrijfscultuur, de borging van belangen van LHBTIQ+-collega’s op de werkvloer en een actieve samenwerking van collega’s met verschillende persoonlijke achtergronden.

Door: Nationale Transportgids