Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Schiphol verwacht in herfstvakantie ruim drie miljoen reizigers

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Schiphol verwacht in herfstvakantie ruim drie miljoen reizigers
Luchthaven Schiphol verwacht tijdens de herfstvakantie vanaf 13 oktober tot en met 29 oktober zo'n 3,3 miljoen passagiers te verwerken. Dat is een kwart meer dan tijdens de herfstvakantie van vorig jaar. Op drukke dagen vertrekken er volgens de luchthaven meer dan 70.000 passagiers.

De populairste bestemmingen zijn volgens gegevens van Schiphol Europese steden als Londen, Barcelona, Dublin en Madrid. Ook Sunweb liet weten dat Nederlanders dit jaar graag nog even de zon opzoeken. Zo zijn de boekingen voor de herfstvakantie vanaf eind augustus met meer dan 50 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Run op lastminutevliegvakanties

De reisorganisatie ziet daarnaast een enorme run op lastminutevliegvakanties, een verdubbeling vergeleken met vorig jaar, en heeft in de eerste week van de herfstvakantie al bijna geen beschikbaarheid meer. Populaire bestemmingen zoals Rhodos, Mallorca, Ibiza, Lanzarote en Egypte zijn bijna uitverkocht. Voor andere herfstzonbestemmingen zoals Kreta en Chalkidiki, Gran Canaria, de Algarve en Turkse Rivièra zijn, volgens Sunweb, nog maar enkele plekken vrij in de tweede week van de herfstvakantie.

Kleding

Schiphol adviseert reizigers verder om goed voorbereid naar de luchthaven te komen en na te denken over hun kleding. Ondanks dat het najaarseizoen is begonnen, is het verstandig om kleding aan te trekken waarmee ze soepel door de controle gaan.

Tent weg

Schiphol haalde in september de tent weg die vorig jaar voor vertrekhal 1 was geplaatst om reizigers beschutting te bieden. De luchthaven plaatste de tientallen meters lange tent, omdat personeelstekorten op de luchthaven in het hoogseizoen van 2022 geregeld voor wachtrijen tot buiten de vertrekhal zorgden. De tent is nu niet meer nodig omdat passagiers sneller door de incheckbalies en beveiligingscontrole kunnen.

08 december '23 ( 9:11)

Wiebe Draijer nieuwe voorzitter raad van commissarissen KLM

Wiebe Draijer volgt Cees 't Hart op als voorzitter van de raad van commissarissen van KLM. Woensdag 24 april 2024 moeten aandeelhouders tijdens de aandeelhoudersvergadering hiermee nog wel akkoord gaan. Dat meldt KLM.

07 december '23 (15:30)

Dichte mist: tientallen vluchten geannuleerd op Schiphol

Op Schiphol zijn tientallen vluchten geannuleerd vanwege de dichte mist en de lage temperaturen. Vooral veel vluchten van KLM, van de luchtvaartmaatschappijen de grootste gebruiker van het vliegveld, gaan niet door.

06 december '23 (12:15)

IATA: wereldwijde luchtvaartindustrie zal in 2024 recordaantal passagiers vervoeren

De wereldwijde luchtvaartindustrie zal volgend jaar naar verwachting een recordaantal van 4,7 miljard passagiers vervoeren. Dat stelt de internationale luchtvaartorganisatie IATA. Daarmee zou het oude record van 4,5 miljard passagiers uit 2019, het jaar voor de coronapandemie, worden verbroken.

06 december '23 ( 9:15)

Recordjaar voor reisconcern TUI

Reisconcern TUI heeft het afgelopen jaar een recordomzet geboekt. Na het einde van de coronacrisis profiteerde de Duitse vakantieaanbieder van de opleving van het toerisme. Dat zorgde na jaren van verliezen ook weer voor een nettowinst.

05 december '23 ( 9:15)

Winterweer: meeste vluchten tussen Schiphol en München geannuleerd

De meeste vluchten tussen Schiphol en München zijn dinsdag geannuleerd, meldt een woordvoerder van de luchthaven. Het gaat om in totaal zestien vluchten van en naar de Zuid-Duitse plaats. Volgens de zegsman vervallen woensdag vooralsnog twee vluchten. Aanleiding is het winterweer in München, waardoor het vliegverkeer op de luchthaven al enkele dagen stilligt.

04 december '23 (11:45)

Bijna evenveel passagiers op Europese luchthavens als voor corona

De passagiersaantallen op Europese luchthavens zijn in oktober gestegen tot bijna het niveau van voor de coronacrisis. Dat meldt ACI Europe, de koepelorganisatie van luchthavens in Europa. Het passagiersverkeer lag die maand slechts 1,7 procent lager dan in oktober 2019, toen de pandemie nog moest beginnen.

01 december '23 ( 8:45)

Staatssecretaris Gunay Uslu stopt en keert terug naar Corendon

Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) zet vandaag een punt achter haar huidige Haagse functie en gaat vanaf 11 december 2023 aan de slag als CEO van reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij Corendon. Zij volgt Steven van der Heijden op. Dat meldt Corendon.

28 november '23 (20:45)

Transavia moet nog even wachten op komst eerste Airbus

De komst van de eerste Airbus van Transavia heeft vertraging opgelopen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat het nieuwe toestel door een nog onbekende oorzaak beschadigd is geraakt. Transavia zou de Airbus A321neo, die al gereed was voor gebruik, begin december ophalen uit Hamburg.

26 november '23 (15:30)

Pieter van Oord nieuwe topman Schiphol

Schiphol heeft in Pieter van Oord een opvolger gevonden voor de tijdelijke topman van de luchthavengroep Ruud Sondag. Hij komt over van de maritiem dienstverlener Van Oord, bekend van bijvoorbeeld baggerklussen en het leggen van kabels voor windparken op zee.

24 november '23 (11:00)

Nederlanders mogen in 2024 halve maand visumvrij reizen in China

Nederlanders hoeven het komende jaar geen visum meer aan te vragen voor een bezoek aan China van maximaal vijftien dagen. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken maakte bekend dat burgers uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Maleisië vanaf 1 december geen visum meer nodig hebben om door China te reizen.