Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Prijsvechters sinds corona populairder volgens Europese luchthavenkoepel

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Prijsvechters sinds corona populairder volgens Europese luchthavenkoepel
Steeds meer vakantiegangers kiezen voor een vlucht met een budgetmaatschappij. Volgens luchthavenkoepelorganisatie ACI Europe is dat een van de blijvende veranderingen die de coronapandemie heeft nagelaten. Dit zorgt ervoor dat vergeleken met 2019 andere bestemmingen in trek zijn.

Albanië is een land dat profiteert van de grotere populariteit van goedkope vluchten. Het land kreeg vorige maand ruim twee keer zoveel passagiers te verwerken als vier jaar eerder. Meer traditionele luchtvaartmaatschappijen, die over het algemeen iets meer luxe bieden, lijden onder deze trend. Verder ziet ACI dat consumenten steeds vaker kiezen voor alternatieven voor het vliegtuig bij binnenlandse reizen.

Van april tot en met juni was het aantal passagiers op Europese luchthavens 16 procent hoger dan een jaar eerder. Dat leidde ertoe dat er afgelopen maand nog een krimp van een kleine 7 procent was vergeleken met vier jaar geleden. In januari was dat nog 11 procent.

Sterke vraag naar duurdere vliegtickets

Hoewel ACI ondanks de inflatie nog altijd een sterke vraag naar de duurdere vliegtickets ziet, is directeur Olivier Jankovec bang dat dit binnenkort afgelopen is. "Na de zomermaanden zien we veel onzekerheid. De eurozone en het Verenigd Koninkrijk krijgen het economisch gezien lastiger en ook zouden de in coronatijd gevulde spaarpotjes van consumenten leeg kunnen raken."

Londen Heathrow

Italië, Rusland en Turkije zijn belangrijke landen in de Europese regio die al op een hoger niveau zitten dan voor de coronapandemie. Net als Turkije profiteren Oezbekistan, Kazachstan en Armenië van de vluchtbeperkingen die Europese landen voor Rusland hebben ingesteld vanwege de oorlog in Oekraïne.

Londen Heathrow is wel weer de grootste luchthaven van Europa, voor Istanbul. De Turkse luchthaven is de enige van de top 5 Europese vliegvelden die op groei zit vergeleken met vier jaar geleden. Schiphol verwerkte afgelopen halfjaar nog altijd 17 procent minder passagiers dan in de eerste helft van 2019 en staat op de vierde plaats.

Door: ANP

21 juni '24 ( 9:00)

Curaçao North Sea Jazz Festival: samenwerking Corendon, Mojo en Fundashon Bon Intenshon

De tiende editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival vindt van 29 tot en met 31 augustus 2024 plaats bij het World Trade Center in Piscadera Bay op dit Caribische eiland. In het kader van dit festival werkt Corendon samen met concertorganisator Mojo en Fundashon Bon Intenshon, medeorganisator en sponsor van het festival. Dat meldt Corendon. 

21 juni '24 ( 8:42)

Studie: jaarlijkse economische bijdrage Air France-KLM meer dan zeventig miljard en ruim 820.000 banen

Ter gelegenheid van haar twintigjarig bestaan heeft de Air France-KLM Group de resultaten bekendgemaakt van een studie naar de sociaaleconomische impact van haar activiteiten in Nederland en Frankrijk. Daarover bericht KLM.

16 juni '24 ( 8:30)

KLM-toestel terug naar luchthaven Tokio vanwege mankement cockpitraam

Een toestel van KLM met bestemming Amsterdam is zondag na het opstijgen teruggekeerd naar de internationale luchthaven Narita bij Tokio. Een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij noemt als reden een technisch mankement aan een raam in de cockpit.

13 juni '24 (20:00)

Geannuleerde vluchten zouden leiden tot onrust onder cabinepersoneel Transavia

Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

13 juni '24 (13:05)

Schiphol start samenwerking met luchthavens Incheon en Avinor

Gedurende de Future Travel Experience-conferentie in het Ierse Dublin vond de aftrap van het programma BOOST plaats. Een initiatief van Royal Schiphol Group, Future Travel Experience en het innovatieconsultancybedrijf nlmtd. Daarover bericht Schiphol.

13 juni '24 ( 9:30)

Reisbureaus: meer lastminuteboekingen door slecht weer

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

13 juni '24 ( 9:00)

Marechaussee onderschept meer valse documenten aan de grens

De Koninklijke Marechaussee heeft vorig jaar aan de Nederlandse grenzen 1710 identiteits-, reis- en verblijfsdocumenten onderschept waarmee werd gefraudeerd. Dat is het hoogste aantal in vijf jaar, meldt de organisatie.

10 juni '24 (15:15)

Defensie gaat samen met Oostenrijk negen transportvliegtuigen kopen

Nederland gaat samen met Oostenrijk in totaal negen nieuwe transportvliegtuigen kopen. Defensie was al van plan om de vier verouderde C-130 Hercules vliegtuigen te vervangen. Wenen sloot zich onlangs bij het project aan. Door de samenwerking komen de nieuwe toestellen iets later. Maar nu kan fabrikant Embraer wel leveren voor een lagere prijs, schrijft demissionair defensiestaatssecretaris Christophe van der Maat in een Kamerbrief.

10 juni '24 ( 6:00)

Studenten TU Delft claimen mijlpaal hyperloop: eerste baanwissel

Studenten van de TU Delft hebben de ontwikkeling van de hyperloop weer een stap verder gebracht: ze zijn erin geslaagd hun prototype van baan te laten wisselen. Dat was volgens het studententeam wereldwijd nog niet eerder vertoond.

07 juni '24 (11:13)

Corendon opent groot aantal nieuwe vliegroutes vanuit Duitsland

Touroperator Corendon Nederland wil vakantiegangers helpen die gedupeerd zijn door het faillissement van de Duitse reisorganisatie FTI. Corendon voegt daarom een flink aantal nieuwe routes toe die vertrekken vanaf enkele Duitse vliegvelden. Dat meldt Corendon.