Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gros Nederlandse Rhodos-vakantiegangers terug in eigen land

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Gros Nederlandse Rhodos-vakantiegangers terug in eigen land
De meeste van de Nederlanders die weg wilden uit het door bosbranden getroffen Rhodos zijn weer terug in het land. In de nacht van maandag op dinsdag kwamen er op Schiphol drie vliegtuigen aan vanuit het Griekse eiland, met aan boord ook geëvacueerde vakantiegangers. Volgens Corendon en Sunweb zijn daarmee vrijwel alle mensen terug die met hun organisatie mee waren en naar huis wilden.

De Belgische Lara Geerardin kwam met haar man, twee jonge kinderen en ouders met de Corendon-vlucht aan op Schiphol. Op hun tweede vakantiedag in Kiotari moesten ze in allerijl hun hotel verlaten wegens de bosbranden. "Het was zeer hectisch, zeker met twee kinderen. We moesten op eigen houtje weg en maar zien dat we ergens kwamen", vertelt Lara. De familie moest 3 kilometer lopen in de hitte. Ze kregen onderdak in een ander hotel, waar ze heel blij mee waren. Over Corendon zijn ze minder te spreken. "Ze waren moeilijk bereikbaar", vertelt Lara.

As op handdoeken

Het gezin zag de evacuatie wel aankomen. "'s Ochtends lag er as op de handdoeken op het terras en je rook het ook. We waren toch naar het strand gegaan, maar die rookpluim werd steeds donkerder." Daarop besloten ze alvast alles in te pakken. "We hebben een beetje ons instinct gevolgd", zegt Lara. Na een melding op de telefoon moesten ze het hotel verlaten. "We waren graag gebleven. We hadden nog acht dagen." De familie reist nu met de bus verder naar Brussel, waar ze in de buurt wonen. "Dat is gelukkig geregeld", aldus Lara.

Bosbranden

Corendon vloog vanuit Rhodos de laatste circa honderd getroffen Nederlandse reizigers terug die met de organisatie op vakantie waren. Aan boord reisden ook vakantiegangers mee die met reisorganisatie Prijsvrij naar Rhodos waren. Een vlucht van Transavia maakte maandagavond vanaf Lesbos een tussenstop op Rhodos om enkele tientallen Nederlandse vakantiegangers van Sunweb op te halen. Volgens de reisorganisatie ging het om zo'n zeventig mensen. Ook TUI fly vloog maandagavond vanaf het Griekse eiland naar Schiphol.

Wegens de bosbranden op Rhodos zijn duizenden mensen geëvacueerd, onder wie vele tientallen Nederlanders.

Door: ANP

21 juni '24 ( 9:00)

Curaçao North Sea Jazz Festival: samenwerking Corendon, Mojo en Fundashon Bon Intenshon

De tiende editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival vindt van 29 tot en met 31 augustus 2024 plaats bij het World Trade Center in Piscadera Bay op dit Caribische eiland. In het kader van dit festival werkt Corendon samen met concertorganisator Mojo en Fundashon Bon Intenshon, medeorganisator en sponsor van het festival. Dat meldt Corendon. 

21 juni '24 ( 8:42)

Studie: jaarlijkse economische bijdrage Air France-KLM meer dan zeventig miljard en ruim 820.000 banen

Ter gelegenheid van haar twintigjarig bestaan heeft de Air France-KLM Group de resultaten bekendgemaakt van een studie naar de sociaaleconomische impact van haar activiteiten in Nederland en Frankrijk. Daarover bericht KLM.

16 juni '24 ( 8:30)

KLM-toestel terug naar luchthaven Tokio vanwege mankement cockpitraam

Een toestel van KLM met bestemming Amsterdam is zondag na het opstijgen teruggekeerd naar de internationale luchthaven Narita bij Tokio. Een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij noemt als reden een technisch mankement aan een raam in de cockpit.

13 juni '24 (20:00)

Geannuleerde vluchten zouden leiden tot onrust onder cabinepersoneel Transavia

Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

13 juni '24 (13:05)

Schiphol start samenwerking met luchthavens Incheon en Avinor

Gedurende de Future Travel Experience-conferentie in het Ierse Dublin vond de aftrap van het programma BOOST plaats. Een initiatief van Royal Schiphol Group, Future Travel Experience en het innovatieconsultancybedrijf nlmtd. Daarover bericht Schiphol.

13 juni '24 ( 9:30)

Reisbureaus: meer lastminuteboekingen door slecht weer

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

13 juni '24 ( 9:00)

Marechaussee onderschept meer valse documenten aan de grens

De Koninklijke Marechaussee heeft vorig jaar aan de Nederlandse grenzen 1710 identiteits-, reis- en verblijfsdocumenten onderschept waarmee werd gefraudeerd. Dat is het hoogste aantal in vijf jaar, meldt de organisatie.

10 juni '24 (15:15)

Defensie gaat samen met Oostenrijk negen transportvliegtuigen kopen

Nederland gaat samen met Oostenrijk in totaal negen nieuwe transportvliegtuigen kopen. Defensie was al van plan om de vier verouderde C-130 Hercules vliegtuigen te vervangen. Wenen sloot zich onlangs bij het project aan. Door de samenwerking komen de nieuwe toestellen iets later. Maar nu kan fabrikant Embraer wel leveren voor een lagere prijs, schrijft demissionair defensiestaatssecretaris Christophe van der Maat in een Kamerbrief.

10 juni '24 ( 6:00)

Studenten TU Delft claimen mijlpaal hyperloop: eerste baanwissel

Studenten van de TU Delft hebben de ontwikkeling van de hyperloop weer een stap verder gebracht: ze zijn erin geslaagd hun prototype van baan te laten wisselen. Dat was volgens het studententeam wereldwijd nog niet eerder vertoond.

07 juni '24 (11:13)

Corendon opent groot aantal nieuwe vliegroutes vanuit Duitsland

Touroperator Corendon Nederland wil vakantiegangers helpen die gedupeerd zijn door het faillissement van de Duitse reisorganisatie FTI. Corendon voegt daarom een flink aantal nieuwe routes toe die vertrekken vanaf enkele Duitse vliegvelden. Dat meldt Corendon.