Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gros Nederlandse Rhodos-vakantiegangers terug in eigen land

Door ANP
schedule 4 min
Gros Nederlandse Rhodos-vakantiegangers terug in eigen land
De meeste van de Nederlanders die weg wilden uit het door bosbranden getroffen Rhodos zijn weer terug in het land. In de nacht van maandag op dinsdag kwamen er op Schiphol drie vliegtuigen aan vanuit het Griekse eiland, met aan boord ook geëvacueerde vakantiegangers. Volgens Corendon en Sunweb zijn daarmee vrijwel alle mensen terug die met hun organisatie mee waren en naar huis wilden.

De Belgische Lara Geerardin kwam met haar man, twee jonge kinderen en ouders met de Corendon-vlucht aan op Schiphol. Op hun tweede vakantiedag in Kiotari moesten ze in allerijl hun hotel verlaten wegens de bosbranden. "Het was zeer hectisch, zeker met twee kinderen. We moesten op eigen houtje weg en maar zien dat we ergens kwamen", vertelt Lara. De familie moest 3 kilometer lopen in de hitte. Ze kregen onderdak in een ander hotel, waar ze heel blij mee waren. Over Corendon zijn ze minder te spreken. "Ze waren moeilijk bereikbaar", vertelt Lara.

As op handdoeken

Het gezin zag de evacuatie wel aankomen. "'s Ochtends lag er as op de handdoeken op het terras en je rook het ook. We waren toch naar het strand gegaan, maar die rookpluim werd steeds donkerder." Daarop besloten ze alvast alles in te pakken. "We hebben een beetje ons instinct gevolgd", zegt Lara. Na een melding op de telefoon moesten ze het hotel verlaten. "We waren graag gebleven. We hadden nog acht dagen." De familie reist nu met de bus verder naar Brussel, waar ze in de buurt wonen. "Dat is gelukkig geregeld", aldus Lara.

Bosbranden

Corendon vloog vanuit Rhodos de laatste circa honderd getroffen Nederlandse reizigers terug die met de organisatie op vakantie waren. Aan boord reisden ook vakantiegangers mee die met reisorganisatie Prijsvrij naar Rhodos waren. Een vlucht van Transavia maakte maandagavond vanaf Lesbos een tussenstop op Rhodos om enkele tientallen Nederlandse vakantiegangers van Sunweb op te halen. Volgens de reisorganisatie ging het om zo'n zeventig mensen. Ook TUI fly vloog maandagavond vanaf het Griekse eiland naar Schiphol.

Wegens de bosbranden op Rhodos zijn duizenden mensen geëvacueerd, onder wie vele tientallen Nederlanders.

Door: ANP

21 september '23 (11:37)

Plan van Schiphol en bagageafhandelaren om werk lichter te maken

Schiphol heeft met de zes bagageafhandelaren op de luchthaven een plan ingediend bij de Arbeidsinspectie om zo het fysiek zware werk in bagagehallen lichter te maken. Eerder tikte de toezichthouder de afhandelbedrijven nog op de vingers, omdat zij te weinig deden aan het verlichten van het fysiek zware werk door personeel. Inmiddels hing de bedrijven zelfs een dwangsom boven het hoofd.

20 september '23 ( 9:07)

KLM vliegt uit voorzorg niet meer boven Armenië en Azerbeidzjan

KLM schrapt vluchten vanwege de oorlogsuitbraak in Nagorno-Karabach. De maatschappij heeft besloten voorlopig uit voorzorg niet meer door het luchtruim boven Armenië en Azerbeidzjan te vliegen. Daardoor konden er dinsdag meteen vijf vluchten naar Azië niet doorgaan.

19 september '23 (10:37)

TUI ziet sterke vraag naar vakantiereizen in winter

Touroperator TUI ziet een sterke vraag naar vakantiereizen in de winterperiode, ondanks de hoge inflatie die de koopkracht van huishoudens ondermijnt. Volgens het bedrijf liggen de boekingen voor het winterseizoen 15 procent hoger dan een jaar geleden, terwijl de prijzen 4 procent hoger zijn.

15 september '23 (11:52)

Lichaam gevonden in landingsgestel na vlucht van Amsterdam naar Istanbul

In het landingsgestel van een vliegtuig dat van Amsterdam naar Istanbul is gevlogen, is een lichaam aangetroffen. Details over de identiteit van de dode zijn niet bekendgemaakt. Zowel de politie als de luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines doet onderzoek.

15 september '23 ( 9:52)

Air France-KLM wil volgens Bloomberg dertig tot vijftig nieuwe vliegtuigen kopen

Air France-KLM heeft plannen om dertig tot vijftig nieuwe vliegtuigen aan te schaffen om verouderde toestellen in de vloot te vervangen. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie zou nu een formeel proces zijn begonnen voor de aanschaf van die zogeheten widebody-jets, oftewel toestellen met meerdere gangpaden die worden ingezet op langere afstanden.

14 september '23 ( 7:37)

Na CNV schort ook FNV acties bij grondpersoneel KLM voorlopig op

Vakbond FNV schort in navolging van CNV ook acties onder het grondpersoneel van KLM op. Dat meldt een woordvoerster donderdagochtend. Volgens haar is er beweging gekomen vanuit de luchtvaartmaatschappij en zijn er weer gesprekken gaande over een nieuwe cao voor 15.000 grondmedewerkers.

13 september '23 (17:07)

Zes miljoen passagiers in augustus verwerkt op Schiphol

Luchthaven Schiphol heeft in de drukke vakantiemaand augustus 6 miljoen passagiers verwerkt. Dat is een stijging van 14 procent vergeleken met vorig jaar. Het aantal vluchten van en naar Schiphol nam met 10 procent toe tot 41.584.

08 september '23 (14:52)

Test van Schiphol met apparaat dat ultrafijnstof uit de lucht filtert

Schiphol is onlangs begonnen met een proef waarin ultrafijnstof uit de lucht wordt gehaald, bevestigt een woordvoerster van de luchthaven na berichtgeving in Het Parool. Volgens de woordvoerster zuigt een speciaal apparaat lucht op dat is vervuild met ultrafijnstof. In de machine wordt de lucht gefilterd en vervolgens gaat schone lucht zonder ultrafijnstof weer naar buiten.

08 september '23 (13:52)

Schiphol: 3,7 miljoen vertrekkende passagiers in zomer 2023

Luchthaven Schiphol heeft in de zomerperiode tussen 7 juli en 3 september 3,7 miljoen vertrekkende passagiers verwerkt. Volgens de luchthaven was het daarmee "bijna een ouderwets zomerseizoen" met gemiddeld 1339 vliegbewegingen per dag en een totaal van 79.000 vluchten.

07 september '23 (16:37)

Dreigende staking van grondpersoneel KLM

Grondpersoneel van KLM dreigt te gaan staken als de luchtvaartmaatschappij niet ingaat op het door vakbond FNV gestelde ultimatum. Dat werd donderdag overhandigd aan de directie van de onderneming. Vakbonden en KLM kunnen het niet eens worden over afspraken voor een nieuwe cao voor circa 15.000 grondmedewerkers.