Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Storm Poly: Transavia en KLM hard bezig met omboeken reizigers

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Storm Poly: Transavia en KLM hard bezig met omboeken reizigers
KLM en Transavia werken naar eigen zeggen "met man en macht" om een vervangende vlucht te vinden voor de door de storm van woensdag gedupeerde reizigers. Hoeveel van hen zijn gestrand op Schiphol dan wel alsnog zijn vertrokken vanaf de luchthaven, kunnen beide luchtvaartmaatschappijen echter niet aangeven.

Zo zegt een woordvoerster van KLM geen uitspraken te doen over aantallen, ook niet over het aantal reizigers dat alsnog mee kon met een vlucht op woensdag. Wel zou het merendeel van de passagiers inmiddels zijn omgeboekt. KLM probeert de groep voor wie dat nog niet is gelukt zo snel mogelijk duidelijkheid te geven.

Elders een ticket boeken

Transavia heeft vooralsnog geen goed zicht op het aantal mensen dat alsnog naar hun bestemming kon reizen, laat een woordvoerder weten. Dat komt doordat declaraties ontbreken. Zo biedt Transavia reizigers de optie aan om elders een ticket te boeken, mocht er geen alternatieve reis via Transavia mogelijk zijn. "Wij betalen dan de eventuele meerprijs, op voorwaarde dat die binnen de redelijke grenzen is. Maar die bonnetjes moeten nog worden ingediend", aldus de zegsman.

Vakantieperiode

De eigen vluchten van Transavia, dat door de storm woensdag zeventien vluchten moest schrappen, zijn veelal volgeboekt. "Je hebt niet ineens een vliegtuig over, daar zit een probleem. Vliegtuigen die voor vandaag bijvoorbeeld ingepland zijn, zitten ook vol", legt de woordvoerder uit. Dat de vliegtuigen vol zijn, komt enerzijds door de vakantieperiode die voor de deur staat. Anderzijds heeft Transavia de afgelopen tijd al veel omboekingen moeten verwerken door eerdere annuleringen.

Beperkte baancapaciteit

Schiphol waarschuwde eerder al dat reizigers de komende dagen rekening moeten houden met meer drukte op de luchthaven als gevolg van omboekingen door luchtvaartmaatschappijen. KLM moest als gevolg van de storm ruim tweehonderd vluchten op Schiphol annuleren. Naast de storm had KLM ook te maken met beperkte baancapaciteit als gevolg van baanonderhoud. Transavia moest in totaal zeventien vluchten schrappen.

Door: ANP

12 april '24 (12:00)

Defensie wil in gesprek met omwonenden vliegbasis Leeuwarden

Defensie wil praten met omwonenden van vliegbasis Leeuwarden over de geluidsoverlast die F-35 gevechtsvliegtuigen veroorzaken, zegt demissionair minister Kajsa Ollongren. Maar volgens haar blijft er ook altijd overlast in de buurt van een vliegbasis.

09 april '24 (16:30)

ILT ziet meer geluidsmeldingen Schiphol terwijl vloot stiller is

Vliegtuigen worden stiller, terwijl het aantal meldingen over geluidshinder rond Schiphol toeneemt. Dat schrijft de Inspectie Leefomgeving en Transport dinsdag in een rapport.

09 april '24 (10:00)

Boete voor Transavia vanwege oneerlijke behandeling stagiairs

Transavia heeft van de Arbeidsinspectie een boete van ruim 46.000 euro gekregen omdat het in 2021 stagiairs als volwaardige medewerkers inzette. Ook moet de luchtvaartmaatschappij de zestig stagiairs met terugwerkende kracht loon en vakantiebijslag betalen. Dat kost de luchtvaartmaatschappij in totaal 623.000 euro.

04 april '24 (14:30)

Voor het eerst sinds coronapandemie meer vraag naar vliegreizen

De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in februari voor het eerst boven het niveau van voor de coronapandemie uitgekomen, maakt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA bekend.

02 april '24 ( 8:30)

Onderzoek Natuur & Milieu: krimp Schiphol hoeft economie niet te schaden

Schiphol kan tot een op de drie vluchten schrappen zonder directe kosten voor de Nederlandse economie. Dat meldt Natuur & Milieu na onderzoek in opdracht van de milieuorganisatie. Krimp van Schiphol zou onder bepaalde voorwaarden zelfs goed voor de economie kunnen uitpakken.

02 april '24 ( 8:14)

Extra trainingsvluchten boven de Peel

Van dinsdag 2 april tot en met donderdag 4 april 2024 zijn er 's ochtends en 's middags vanuit vliegbasis de Peel extra trainingsvluchten boven de Peel. Daarover bericht de gemeente Deurne.

29 maart '24 ( 7:29)

KLM en Air France nemen vernieuwde Air&Rail Terminal officieel in gebruik

Dinsdag 26 maart 2024 is de volledig gerenoveerde Air&Rail Terminal van Air France en KLM in Brussel-Zuid officieel in gebruik genomen. Daarbij was onder anderen KLM-CEO Marjan Rintel aanwezig. Dat meldt KLM.

28 maart '24 (15:30)

Dreigingsgevaar: reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel

Het reisadvies voor Frankrijk gaat van groen naar geel. Dat betekent dat reizen naar Frankrijk mogelijk is, maar dat reizigers in het hele land extra alert moeten zijn. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

28 maart '24 (13:48)

ILT controleert vanaf zondag misbruik slots op Schiphol

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van vluchten op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots. De focus ligt op de sector general aviation, die recreatieve luchtvaart, privéjets en niet-commerciële zakelijke luchtvaart omvat. De Inspectie let vooral op het ongeoorloofd uitvoeren van nachtvluchten, met het oog op geluidsoverlast voor omwonenden.

26 maart '24 (11:45)

Schiphol mag verliezen door corona doorberekenen aan maatschappijen

Schiphol mag verliezen uit de coronaperiode doorberekenen in de tarieven voor luchtvaartmaatschappijen die de luchthaven gebruiken. Luchtvaartbedrijven klagen al een tijdlang over de sterk gestegen havengelden. Voor de rechter betoogden ze dat de met 37 procent verhoogde prijzen buitensporig zijn. Maar het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelt dat er van onredelijke tarieven geen sprake is.