Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zeker 2000 passagiers Transavia dienen claim in om schrappen vlucht

Door ANP
schedule 5 min
location_on [xx]km
Zeker 2000 passagiers Transavia dienen claim in om schrappen vlucht
 Zeker 2000 passagiers van Transavia die hun vlucht niet door zagen gaan hebben hierover een claim ingediend. De compensatie voor de annulering van hun vlucht ligt waarschijnlijk tussen de 250 en 400 euro, geven claimorganisaties aan. Daar kunnen ook nog extra onkostenvergoedingen bij komen.

Bij EUclaim hebben zich sinds vorige week vrijdag 1200 passagiers van Transavia gemeld omdat ze korter dan veertien dagen voor hun vlucht te horen kregen dat die reis niet door zou gaan. In dat geval heb je recht op een vergoeding. De hoogte hangt af van de afstand van de vlucht. De site Vlucht-vertraagd.nl zegt claims voor 500 Transavia-passagiers te hebben ontvangen en bij Aviclaim ging het om meldingen van bijna 400 gedupeerde reizigers.

Transavia zag zich genoodzaakt vrijdag en zaterdag extra vluchten te schrappen, iets wat eerder deze week ook al gebeurde. Dat komt nog bovenop de 5 procent minder vluchten die de maatschappij twee weken geleden aankondigde voor april en mei wegens een tekort aan toestellen.

Weinig extra vliegtuigen

De budgetmaatschappij van Air France-KLM heeft nu zo weinig extra vliegtuigen achter de hand voor onvoorziene omstandigheden dat ze al bij kleine tegenslagen vluchten moet schrappen. Ook na het weekend "zal hier en daar moeten worden ingegrepen", waarschuwt een woordvoerder van Transavia.

Paul Vaneker van EUclaim ziet het als dominosteentjes die achter elkaar omvallen. Hij vindt het aantal claims over Transavia opvallend hoog. Hij legt uit dat naast een compensatie voor het vervallen van een vlucht, ook bijkomende kosten gedeclareerd kunnen worden bij de maatschappij die de reis annuleert. Het gaat dan bijvoorbeeld om extra parkeergeld, overnachtingen of maaltijden, zolang die uitgaven noodzakelijk en redelijk zijn. "Mijn tip is dan ook: maak van alle bonnetjes foto’s, zodat duidelijk is waar en wanneer je dat geld hebt uitgegeven".

Oplossing

Tom van Bokhoven, eigenaar van Vlucht-Vertraagd, verwacht dat meer luchtvaartmaatschappijen het in de aanloop naar de zomer moeilijk gaan krijgen. Er zijn namelijk maar erg weinig leasevliegtuigen over die maatschappijen kunnen huren in geval van nood, ziet hij.

De claimorganisaties werken volgens het no-cure-no-pay-principe. Daarbij dienen ze namens gedupeerde reizigers een claim in en krijgen een deel van het uitgekeerde bedrag als vergoeding. Transavia laat weten iedere binnenkomende claim serieus te nemen en nu hard te werken aan een oplossing om het vluchtschema voorspelbaarder te maken.

09 december '23 ( 9:45)

Probleem vliegschema Schiphol opgelost

Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

08 december '23 ( 9:11)

Wiebe Draijer nieuwe voorzitter raad van commissarissen KLM

Wiebe Draijer volgt Cees 't Hart op als voorzitter van de raad van commissarissen van KLM. Woensdag 24 april 2024 moeten aandeelhouders tijdens de aandeelhoudersvergadering hiermee nog wel akkoord gaan. Dat meldt KLM.

07 december '23 (15:30)

Dichte mist: tientallen vluchten geannuleerd op Schiphol

Op Schiphol zijn tientallen vluchten geannuleerd vanwege de dichte mist en de lage temperaturen. Vooral veel vluchten van KLM, van de luchtvaartmaatschappijen de grootste gebruiker van het vliegveld, gaan niet door.

06 december '23 (12:15)

IATA: wereldwijde luchtvaartindustrie zal in 2024 recordaantal passagiers vervoeren

De wereldwijde luchtvaartindustrie zal volgend jaar naar verwachting een recordaantal van 4,7 miljard passagiers vervoeren. Dat stelt de internationale luchtvaartorganisatie IATA. Daarmee zou het oude record van 4,5 miljard passagiers uit 2019, het jaar voor de coronapandemie, worden verbroken.

06 december '23 ( 9:15)

Recordjaar voor reisconcern TUI

Reisconcern TUI heeft het afgelopen jaar een recordomzet geboekt. Na het einde van de coronacrisis profiteerde de Duitse vakantieaanbieder van de opleving van het toerisme. Dat zorgde na jaren van verliezen ook weer voor een nettowinst.

05 december '23 ( 9:15)

Winterweer: meeste vluchten tussen Schiphol en München geannuleerd

De meeste vluchten tussen Schiphol en München zijn dinsdag geannuleerd, meldt een woordvoerder van de luchthaven. Het gaat om in totaal zestien vluchten van en naar de Zuid-Duitse plaats. Volgens de zegsman vervallen woensdag vooralsnog twee vluchten. Aanleiding is het winterweer in München, waardoor het vliegverkeer op de luchthaven al enkele dagen stilligt.

04 december '23 (11:45)

Bijna evenveel passagiers op Europese luchthavens als voor corona

De passagiersaantallen op Europese luchthavens zijn in oktober gestegen tot bijna het niveau van voor de coronacrisis. Dat meldt ACI Europe, de koepelorganisatie van luchthavens in Europa. Het passagiersverkeer lag die maand slechts 1,7 procent lager dan in oktober 2019, toen de pandemie nog moest beginnen.

01 december '23 ( 8:45)

Staatssecretaris Gunay Uslu stopt en keert terug naar Corendon

Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) zet vandaag een punt achter haar huidige Haagse functie en gaat vanaf 11 december 2023 aan de slag als CEO van reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij Corendon. Zij volgt Steven van der Heijden op. Dat meldt Corendon.

28 november '23 (20:45)

Transavia moet nog even wachten op komst eerste Airbus

De komst van de eerste Airbus van Transavia heeft vertraging opgelopen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat het nieuwe toestel door een nog onbekende oorzaak beschadigd is geraakt. Transavia zou de Airbus A321neo, die al gereed was voor gebruik, begin december ophalen uit Hamburg.

26 november '23 (15:30)

Pieter van Oord nieuwe topman Schiphol

Schiphol heeft in Pieter van Oord een opvolger gevonden voor de tijdelijke topman van de luchthavengroep Ruud Sondag. Hij komt over van de maritiem dienstverlener Van Oord, bekend van bijvoorbeeld baggerklussen en het leggen van kabels voor windparken op zee.