Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Transavia schrapt woensdag en donderdag retourvluchten Spanje

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Transavia schrapt woensdag en donderdag retourvluchten Spanje
Luchtvaartmaatschappij Transavia schrapt woensdag en donderdag drie retourvluchten van en naar Spanje, bevestigt een woordvoerder na berichten in verschillende media. Het gaat om toestellen die vliegen tussen het vliegveld van Eindhoven en die van Valencia en Málaga. De vliegmaatschappij heeft komende tijd een beperkt aantal vliegtuigen beschikbaar, waardoor ze op sommige momenten vluchten moet schrappen.

De woordvoerder wil niet kwijt hoeveel reizigers woensdag en donderdag gedupeerd zijn. In de vliegtuigen van Transavia zijn 189 stoelen beschikbaar per vlucht. "We proberen zoveel mogelijk mensen op een vlucht te zetten met ingehuurde vliegtuigen." Reizigers worden gecompenseerd via de Europese regels, meldt hij. Volgens die regels kunnen reizigers hun ticketkosten terugkrijgen als een vervangende vlucht niet mogelijk is.

Transavia kampt sinds deze maand met wat de woordvoerder "vlootuitdagingen" noemt. Sommige vliegtuigen zijn kapot en wachten op nieuwe onderdelen, bij andere toestellen is het papierwerk niet op orde, waardoor ze aan de grond moeten blijven. "Elke dag kijken we of we de vluchten rond kunnen krijgen of niet", zegt hij.

Vanwege het tekort aan vliegtuigen besloot Transavia 5 procent van de vluchten in april en mei te schrappen. Hoe lang de problemen nog duren is bij de woordvoerder niet bekend en hangt onder meer af van wanneer nieuwe onderdelen worden geleverd. "We willen klanten zo goed mogelijk helpen en doen er alles aan om te werken aan een oplossing", meldt hij.

09 december '23 ( 9:45)

Probleem vliegschema Schiphol opgelost

Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

08 december '23 ( 9:11)

Wiebe Draijer nieuwe voorzitter raad van commissarissen KLM

Wiebe Draijer volgt Cees 't Hart op als voorzitter van de raad van commissarissen van KLM. Woensdag 24 april 2024 moeten aandeelhouders tijdens de aandeelhoudersvergadering hiermee nog wel akkoord gaan. Dat meldt KLM.

07 december '23 (15:30)

Dichte mist: tientallen vluchten geannuleerd op Schiphol

Op Schiphol zijn tientallen vluchten geannuleerd vanwege de dichte mist en de lage temperaturen. Vooral veel vluchten van KLM, van de luchtvaartmaatschappijen de grootste gebruiker van het vliegveld, gaan niet door.

06 december '23 (12:15)

IATA: wereldwijde luchtvaartindustrie zal in 2024 recordaantal passagiers vervoeren

De wereldwijde luchtvaartindustrie zal volgend jaar naar verwachting een recordaantal van 4,7 miljard passagiers vervoeren. Dat stelt de internationale luchtvaartorganisatie IATA. Daarmee zou het oude record van 4,5 miljard passagiers uit 2019, het jaar voor de coronapandemie, worden verbroken.

06 december '23 ( 9:15)

Recordjaar voor reisconcern TUI

Reisconcern TUI heeft het afgelopen jaar een recordomzet geboekt. Na het einde van de coronacrisis profiteerde de Duitse vakantieaanbieder van de opleving van het toerisme. Dat zorgde na jaren van verliezen ook weer voor een nettowinst.

05 december '23 ( 9:15)

Winterweer: meeste vluchten tussen Schiphol en München geannuleerd

De meeste vluchten tussen Schiphol en München zijn dinsdag geannuleerd, meldt een woordvoerder van de luchthaven. Het gaat om in totaal zestien vluchten van en naar de Zuid-Duitse plaats. Volgens de zegsman vervallen woensdag vooralsnog twee vluchten. Aanleiding is het winterweer in München, waardoor het vliegverkeer op de luchthaven al enkele dagen stilligt.

04 december '23 (11:45)

Bijna evenveel passagiers op Europese luchthavens als voor corona

De passagiersaantallen op Europese luchthavens zijn in oktober gestegen tot bijna het niveau van voor de coronacrisis. Dat meldt ACI Europe, de koepelorganisatie van luchthavens in Europa. Het passagiersverkeer lag die maand slechts 1,7 procent lager dan in oktober 2019, toen de pandemie nog moest beginnen.

01 december '23 ( 8:45)

Staatssecretaris Gunay Uslu stopt en keert terug naar Corendon

Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) zet vandaag een punt achter haar huidige Haagse functie en gaat vanaf 11 december 2023 aan de slag als CEO van reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij Corendon. Zij volgt Steven van der Heijden op. Dat meldt Corendon.

28 november '23 (20:45)

Transavia moet nog even wachten op komst eerste Airbus

De komst van de eerste Airbus van Transavia heeft vertraging opgelopen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat het nieuwe toestel door een nog onbekende oorzaak beschadigd is geraakt. Transavia zou de Airbus A321neo, die al gereed was voor gebruik, begin december ophalen uit Hamburg.

26 november '23 (15:30)

Pieter van Oord nieuwe topman Schiphol

Schiphol heeft in Pieter van Oord een opvolger gevonden voor de tijdelijke topman van de luchthavengroep Ruud Sondag. Hij komt over van de maritiem dienstverlener Van Oord, bekend van bijvoorbeeld baggerklussen en het leggen van kabels voor windparken op zee.