Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Houd rekening met hogere parkeerkosten op luchthavens

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Houd rekening met hogere parkeerprijzen op luchthavens
Vakantiegangers moeten dit jaar opnieuw rekening houden met hogere parkeerprijzen op luchthavens. In de komende mei- en zomervakantie zijn de kosten voor een weekend en een week parkeren namelijk fors verhoogd in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt de website Vliegveldinfo.nl, die de parkeertarieven heeft vergeleken van de zestien vliegvelden die Nederlanders en Belgen het meest gebruiken als vertrekluchthaven.

Een week of acht dagen parkeren op een vliegveld kost nu gemiddeld 75 euro. Dat is 10 euro, ofwel 15,5 procent, meer dan in 2022. Ook de kosten voor een weekend of drie dagen parkeren stegen aanzienlijk. Een weekend parkeren op een officiële parkeerplaats van de luchthaven kost nu gemiddeld 50 euro. Dat is een stijging van 17 procent ten opzichte van 2022.

Op elf van de zestien onderzochte vliegvelden zijn de kosten gestegen. Opvallend is de grote prijsstijging voor een week parkeren op de drukke vliegvelden Brussels Airport, Charleroi Airport, Düsseldorf Airport, Eindhoven Airport en Keulen Bonn Airport. Op die luchthavens zijn de parkeertarieven verhoogd met 31 procent tot 55 procent.

Kosten

Op Schiphol steeg de prijs met slechts 5 procent tot 83,50 euro voor een week parkeren, waarmee de luchthaven nog altijd een stuk duurder is dan het gemiddelde tarief. In Eindhoven en Brussel betalen reizigers echter bijna 100 euro voor een week parkeren. In Rotterdam kost een week parkeren 80,25 euro en in Groningen Airport Eelde zijn reizigers 43 euro kwijt.

De gemiddelde prijs voor een weekend parkeren op een vliegveld in Nederland bedraagt 50 euro. Dat is iets meer dan in België (46 euro) en iets minder dan in Duitsland (54 euro). De verschillen zijn groter voor een week parkeren. In Nederland is de gemiddelde prijs 74 euro, bij de zuiderburen bedragen de kosten 94 euro en bij de oosterburen is een week parkeren het goedkoopst met 60 euro.

"Parkeren is duur op de vliegvelden van Schiphol Group", zegt Guus Wantia, eigenaar van Vliegveldinfo.nl. Hij raadt reizigers aan om met het openbaar vervoer naar de luchthavens te gaan of om zo vroeg mogelijk een parkeerplek te reserveren. "Enkele maanden voor vertrek reserveren is aanmerkelijk goedkoper dan enkele weken of dagen voor vertrek", aldus Wantia.

21 juni '24 ( 9:00)

Curaçao North Sea Jazz Festival: samenwerking Corendon, Mojo en Fundashon Bon Intenshon

De tiende editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival vindt van 29 tot en met 31 augustus 2024 plaats bij het World Trade Center in Piscadera Bay op dit Caribische eiland. In het kader van dit festival werkt Corendon samen met concertorganisator Mojo en Fundashon Bon Intenshon, medeorganisator en sponsor van het festival. Dat meldt Corendon. 

21 juni '24 ( 8:42)

Studie: jaarlijkse economische bijdrage Air France-KLM meer dan zeventig miljard en ruim 820.000 banen

Ter gelegenheid van haar twintigjarig bestaan heeft de Air France-KLM Group de resultaten bekendgemaakt van een studie naar de sociaaleconomische impact van haar activiteiten in Nederland en Frankrijk. Daarover bericht KLM.

16 juni '24 ( 8:30)

KLM-toestel terug naar luchthaven Tokio vanwege mankement cockpitraam

Een toestel van KLM met bestemming Amsterdam is zondag na het opstijgen teruggekeerd naar de internationale luchthaven Narita bij Tokio. Een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij noemt als reden een technisch mankement aan een raam in de cockpit.

13 juni '24 (20:00)

Geannuleerde vluchten zouden leiden tot onrust onder cabinepersoneel Transavia

Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

13 juni '24 (13:05)

Schiphol start samenwerking met luchthavens Incheon en Avinor

Gedurende de Future Travel Experience-conferentie in het Ierse Dublin vond de aftrap van het programma BOOST plaats. Een initiatief van Royal Schiphol Group, Future Travel Experience en het innovatieconsultancybedrijf nlmtd. Daarover bericht Schiphol.

13 juni '24 ( 9:30)

Reisbureaus: meer lastminuteboekingen door slecht weer

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

13 juni '24 ( 9:00)

Marechaussee onderschept meer valse documenten aan de grens

De Koninklijke Marechaussee heeft vorig jaar aan de Nederlandse grenzen 1710 identiteits-, reis- en verblijfsdocumenten onderschept waarmee werd gefraudeerd. Dat is het hoogste aantal in vijf jaar, meldt de organisatie.

10 juni '24 (15:15)

Defensie gaat samen met Oostenrijk negen transportvliegtuigen kopen

Nederland gaat samen met Oostenrijk in totaal negen nieuwe transportvliegtuigen kopen. Defensie was al van plan om de vier verouderde C-130 Hercules vliegtuigen te vervangen. Wenen sloot zich onlangs bij het project aan. Door de samenwerking komen de nieuwe toestellen iets later. Maar nu kan fabrikant Embraer wel leveren voor een lagere prijs, schrijft demissionair defensiestaatssecretaris Christophe van der Maat in een Kamerbrief.

10 juni '24 ( 6:00)

Studenten TU Delft claimen mijlpaal hyperloop: eerste baanwissel

Studenten van de TU Delft hebben de ontwikkeling van de hyperloop weer een stap verder gebracht: ze zijn erin geslaagd hun prototype van baan te laten wisselen. Dat was volgens het studententeam wereldwijd nog niet eerder vertoond.

07 juni '24 (11:13)

Corendon opent groot aantal nieuwe vliegroutes vanuit Duitsland

Touroperator Corendon Nederland wil vakantiegangers helpen die gedupeerd zijn door het faillissement van de Duitse reisorganisatie FTI. Corendon voegt daarom een flink aantal nieuwe routes toe die vertrekken vanaf enkele Duitse vliegvelden. Dat meldt Corendon.