Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Leveringen 787 Dreamliner van Boeing voor langeafstandsvluchten opgeschort

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Leveringen 787 Dreamliner van Boeing voor langeafstandsvluchten opgeschort
De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft de leveringen van zijn 787 Dreamliner voor langeafstandsvluchten moeten opschorten vanwege een probleem met de romp, aldus de Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) die donderdag een bericht van The Wall Street Journal bevestigde. Boeing liet weten door te gaan met de productie van de Dreamliner, terwijl het werkt aan het oplossen van het probleem. De vliegtuigfabrikant zei verder dat het probleem geen onmiddellijke zorg vormde voor de vluchtveiligheid van de in dienst zijnde vloot.

Boeing heeft de leveringen van 787 Dreamliners tijdelijk stopgezet, nadat het de FAA had geïnformeerd dat het aanvullende analyses uitvoert op een onderdeel van de romp", zei de FAA in een verklaring. "De leveringen worden pas hervat als de FAA ervan overtuigd is dat het probleem is verholpen. De luchtvaartautoriteit werkt samen met Boeing om eventuele acties te bepalen die nodig kunnen zijn voor recent geleverde vliegtuigen", vervolgde de toezichthouder.

Aandelen

Door het nieuws daalden de aandelen van Boeing 2,6 procent. De Dreamliner, een van de belangrijkste vliegtuigmodellen van Boeing, zorgde de afgelopen jaren herhaaldelijk voor problemen. Vanwege verschillende productiefouten mocht het vliegtuig van mei 2021 tot augustus 2022 niet aan klanten worden geleverd. Toen de FAA het model in augustus goedkeurde voor levering aan klanten, maakte het duidelijk dat het elk vliegtuig afzonderlijk zou controleren alvorens in te stemmen met de luchtwaardigheid van de toestellen.

Door: ANP

21 juni '24 ( 9:00)

Curaçao North Sea Jazz Festival: samenwerking Corendon, Mojo en Fundashon Bon Intenshon

De tiende editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival vindt van 29 tot en met 31 augustus 2024 plaats bij het World Trade Center in Piscadera Bay op dit Caribische eiland. In het kader van dit festival werkt Corendon samen met concertorganisator Mojo en Fundashon Bon Intenshon, medeorganisator en sponsor van het festival. Dat meldt Corendon. 

21 juni '24 ( 8:42)

Studie: jaarlijkse economische bijdrage Air France-KLM meer dan zeventig miljard en ruim 820.000 banen

Ter gelegenheid van haar twintigjarig bestaan heeft de Air France-KLM Group de resultaten bekendgemaakt van een studie naar de sociaaleconomische impact van haar activiteiten in Nederland en Frankrijk. Daarover bericht KLM.

16 juni '24 ( 8:30)

KLM-toestel terug naar luchthaven Tokio vanwege mankement cockpitraam

Een toestel van KLM met bestemming Amsterdam is zondag na het opstijgen teruggekeerd naar de internationale luchthaven Narita bij Tokio. Een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij noemt als reden een technisch mankement aan een raam in de cockpit.

13 juni '24 (20:00)

Geannuleerde vluchten zouden leiden tot onrust onder cabinepersoneel Transavia

Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

13 juni '24 (13:05)

Schiphol start samenwerking met luchthavens Incheon en Avinor

Gedurende de Future Travel Experience-conferentie in het Ierse Dublin vond de aftrap van het programma BOOST plaats. Een initiatief van Royal Schiphol Group, Future Travel Experience en het innovatieconsultancybedrijf nlmtd. Daarover bericht Schiphol.

13 juni '24 ( 9:30)

Reisbureaus: meer lastminuteboekingen door slecht weer

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

13 juni '24 ( 9:00)

Marechaussee onderschept meer valse documenten aan de grens

De Koninklijke Marechaussee heeft vorig jaar aan de Nederlandse grenzen 1710 identiteits-, reis- en verblijfsdocumenten onderschept waarmee werd gefraudeerd. Dat is het hoogste aantal in vijf jaar, meldt de organisatie.

10 juni '24 (15:15)

Defensie gaat samen met Oostenrijk negen transportvliegtuigen kopen

Nederland gaat samen met Oostenrijk in totaal negen nieuwe transportvliegtuigen kopen. Defensie was al van plan om de vier verouderde C-130 Hercules vliegtuigen te vervangen. Wenen sloot zich onlangs bij het project aan. Door de samenwerking komen de nieuwe toestellen iets later. Maar nu kan fabrikant Embraer wel leveren voor een lagere prijs, schrijft demissionair defensiestaatssecretaris Christophe van der Maat in een Kamerbrief.

10 juni '24 ( 6:00)

Studenten TU Delft claimen mijlpaal hyperloop: eerste baanwissel

Studenten van de TU Delft hebben de ontwikkeling van de hyperloop weer een stap verder gebracht: ze zijn erin geslaagd hun prototype van baan te laten wisselen. Dat was volgens het studententeam wereldwijd nog niet eerder vertoond.

07 juni '24 (11:13)

Corendon opent groot aantal nieuwe vliegroutes vanuit Duitsland

Touroperator Corendon Nederland wil vakantiegangers helpen die gedupeerd zijn door het faillissement van de Duitse reisorganisatie FTI. Corendon voegt daarom een flink aantal nieuwe routes toe die vertrekken vanaf enkele Duitse vliegvelden. Dat meldt Corendon.