Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Een pallet door een vacuümbuis?

Door Fleur Zomer
schedule 25 min
husa-logistics-terminal
Dit jaar wordt de testbaan van het European Hyperloop Center (EHC) op het terrein van Husa Logistics in Veendam gerealiseerd.  Op deze high-speed testbaan zullen testen, onderzoek en demonstraties worden verricht voor het verder brengen van de hyperlooptechnologie als toekomstige modaliteit voor vracht en personen.

In 2022 is gestart met de productie van het staal en de buizen van de 420 meter langetestbaan. De assemblage zal plaatsvinden off-site, om vervolgens naar Veendam te worden getransporteerd. De werkzaamheden op hetterrein van HUSA zullen starten in het tweede kwartaal van2023. De opening van de testbaan staat eind 2023 gepland. Over 3 tot 5 jaar wordt dit deel van de testbaan verplaatst en hergebruikt in de volledige 2,6 km testbaan bij Groningen.

In de hyperloop worden capsules met personen ofvracht door een netwerk van op bijnavacuüm gebrachte buizen geleid. De capsules worden magnetisch geleid en aangedreven. De hyperlooptechnologie verbruikt 10x minder energie dan wegtransport of luchtvaart en heeft een 2-3 keer zo klein ruimtebeslag. En met gemiddelde snelheden van 700 km/u en kortere wachttijden op stations is de reistijd korter dan reizen per vliegtuig. (https://hardt.global/hyperloop-system)

 

 

Husa Logistics: logistiek vanuit de provincie Groningen

HUSALogistics in Veendam, provincie Groningen, beschikt over een eigen terminal van 125.000m2 met aansluitende kade voor de binnenvaart. De terminal heeft 4 sporen van ieder 900 meter lengte en behoort daarmee tot de grootste inland railterminals van Nederland. Op de terminal is ruimte voor 3000 TEU (20 feet containers). Deze is geheel verhard en 24/7 beveiligd. 

 

Het 66.500m2 grote warehouse is het hart van de locatie. In het warehouse worden palletopslag in stellingen of opslag op de vlakke vloer aan meer dan 30 klanten aangeboden. HusaLogistics is gespecialiseerd in het palletiseren van importcontainers. Goederen worden op pallets gezet, met folie omwikkeld en in stellingen geplaatst. Husa Logistics beschikt over eigen vrachtwagens voor transport.

 

Dry bulk handling in Veendam

Husa Logistics is ontstaan uit de logistieke wensen van de producenten van suiker, melkpoeder enaardappelzetmeel in de provincie Groningen. Warehousing en handling van dry bulk vormt nog steeds een belangrijk deel van de activiteiten.

 

Husa Logistics is gespecialiseerd in de opslag van levensmiddelen en diervoeding, die niet aan temperatuur onderhevig zijn. Het warehouse voldoet hierbij aan de hoogst mogelijke hygiëne eisen dievoor de opslag van levensmiddelen en diervoeding van toepassing zijn.

 

HUSA Logistics heeft hiervoor het ISO 22.000 certificaat in bezit, waarbijals basisvoorwaarden programma ISO 22.002-1 Food Manufacturing is geïmplementeerd.
Daarnaast
is Husa Logistics voor warehouse activiteiten SKAL, AEO en GMP+ gecertificeerd. Hiermee zijn uw producten bij HUSA Logistics in vertrouwde handen.

 

Een pallet door de Hyperloop?

HUSA Logistics iszich bewust van haar aanwezigheid in de maatschappij en vindt het een vanzelfsprekendheid om het milieu zo min mogelijk belasten. Zo heeft het het grootste met zonnepanelen bedekte dak in de provincie Groningen. De vrachtwagens hebbenallemaal euro motoren en voldoen hiermee aan de strengerwordende eisen op gebied van CO2-uitstoot. Maar een pallet door de hyperloop? HusaLogistics volgt de ontwikkelingen van dichtbij!

26 mei '23 (14:52)

Luchtvaartbonden waarschuwen Kamer voor 'leugens' staatsagent Kremers KLM

Vijf luchtvaartvakbonden waarschuwen de Tweede Kamer dat staatsagent Jeroen Kremers bij KLM in zijn rapportages "de werkelijkheid geweld aandoet". VKP, VNV, VNC, De Unie en NVLT schrijven dat in een brief aan de Kamer in aanloop naar een debat over de vierde en vijfde rapportage van die staatsagent. Die moest namens de overheid toezien dat KLM zich aan de voorwaarden hield, die aan de staatssteun waren gesteld die tijdens de coronatijd werd gegeven aan de luchtvaartmaatschappij.

25 mei '23 (13:07)

Tweede bedrijf toont interesse in elektrisch vliegen vanaf Twente Airport

lectron Aviation wil vanaf 2027 met elektrische vliegtuigen gaan vliegen vanaf Twente Airport. Daarmee toont er opnieuw een bedrijf interesse om elektrisch vliegen mogelijk te maken vanaf het vliegveld bij Enschede. Eerder dit jaar zag Fly with Lucy (LUCY) Twente al als geschikte uitvalsbasis.

25 mei '23 ( 9:22)

Transavia schrapt in juni en juli 210 vluchten

Transavia schrapt in juli en augustus in totaal 210 vluchten. Daarmee wil de budgetluchtvaartmaatschappij van luchtvaartconcern Air France-KLM de problemen die ontstonden door een tekort aan beschikbare vliegtuigen definitief het hoofd bieden. Volgens Transavia is voor "bijna alle passagiers" die een ticket voor een geschrapte vlucht hadden een andere vlucht gevonden "binnen ons eigen netwerk". Reizigers van wie de vlucht geannuleerd is zijn ingelicht, net als reisorganisaties die hun klanten met Transavia op reis sturen.

25 mei '23 ( 7:52)

Alle zomervakanties van Sunweb met Transavia-vlucht gaan door

Alle vakanties met Transavia-vluchten bij Sunweb in het hoogseizoen kunnen doorgaan. Dat heeft de reisorganisatie, die ook de merken Eliza was here, GOGO en Primavera voert, laten weten. Transavia schrapte eerder veel vluchten vanwege een vliegtuigtekort en waarschuwde dat er ook in de zomermaanden nog vluchten uit het vluchtschema zouden moeten.

24 mei '23 ( 7:37)

Omwonenden en Staat in hoger beroep om krimp Schiphol

Omwonenden van Schiphol gaan deelnemen aan het hoger beroep in een rechtszaak over de krimp van de luchthaven. In die zaak eisen luchtvaartmaatschappij KLM en de internationale luchtvaartbranchevereniging IATA dat de door de Staat voorgenomen krimp, van 500.000 naar 460.000 vluchten per jaar, van tafel gaat.

22 mei '23 (13:52)

Meer reizigers moeten Ryanair nog winstgevender maken

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair verwacht dit jaar 10 procent meer reizigers te vervoeren, met name dankzij een sterke vraag naar vliegreizen in de zomer. Doordat de ticketprijzen deze zomer hoger zijn dan voor de coronapandemie, wil de budgetmaatschappij de omzet opvoeren. Daarmee hoopt Ryanair onder meer de stijging van de brandstofkosten op te vangen en de winstgevendheid verder te vergroten.

22 mei '23 (10:52)

Demonstraties bij eerste Russische lijnvlucht naar Georgië

Voor het eerst sinds 2019 is een Russisch passagiersvliegtuig geland in Georgië. Het vliegtuig van de Russische luchtvaartmaatschappij Azimuth werd bij het vliegveld van Tbilisi door demonstranten opgewacht. Volgens de oppositiepartij die de demonstratie organiseerde, werden zes mensen opgepakt. 

17 mei '23 (11:53)

Schiphol sluit voor Kort Parkeren een deal met EasyPark

Schiphol sluit voor P1 Kort Parkeren een deal met EasyPark formerly Parkmobile, onderdeel van de EasyPark Group. Het openen van de slagboom bij binnenkomst en vertrek en betalen gebeurt hier geheel automatisch. Halers en brengers of kort parkeerders hoeven niet meer langs de parkeerautomaat te gaan, maar kunnen dit eenvoudig regelen via de app. Dit meldt EasyPark in een persbericht.

17 mei '23 ( 9:14)

Ook in hoger beroep vrijspraak voor piloot Julio Poch in Argentinië

De Argentijns-Nederlandse piloot Julio Poch is ook in hoger beroep in Argentinië vrijgesproken van betrokkenheid bij vluchten waarbij tegenstanders van het toenmalige regime van dictator Videla uit vliegtuigen werden gegooid. De advocaten Carry en Geert-Jan Knoops hebben dat dinsdag meegedeeld in de talkshow Jinek. Een Argentijnse rechter sprak Poch eind 2017 al vrij.

16 mei '23 (12:07)

Sunweb garandeert weinig hinder door geschrapte vluchten Transavia

Het opnieuw schrappen van vluchten door Transavia leidt in juni tot weinig hinder voor klanten van Sunweb. De reisorganisatie garandeert dat iedereen volgende maand naar zijn vakantiebestemming kan worden gebracht. Door de problemen bij de luchtvaartmaatschappij vertrekt 1 procent van de vakantiegangers van Sunweb een dag eerder of later naar zijn vakantiebestemming.