Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Luchtruim boven extra beveiligde gevangenis Vught nog zeker een jaar dicht

Door Johanne Levinsky
schedule 3 min
location_on [xx]km
Luchtruim boven extra beveiligde gevangenis Vught nog zeker een jaar dicht
Het luchtruim boven de extra beveiligde gevangenis (EBI) in Vught blijft nog zeker een jaar gesloten in verband met een verhoogd risico op vluchtpogingen van gedetineerden via de lucht. Ook blijft de omgeving van de gevangenis in die plaats nog een jaar aangewezen als zogeheten veiligheidsrisicogebied. Dat heeft burgemeester van Vught Roderick Jan van de Mortel in een brief aan de gemeenteraad geschreven.

Uit een recente evaluatie door de lokale driehoek (burgemeester, Openbaar Ministerie en politie) met de PI Vught, is gebleken dat er "nog steeds gegronde vrees bestaat dat de openbare orde en veiligheid op de Lunettenlaan, Boslaan dan wel in/rondom de PI Vught, al dan niet door de aanwezigheid van wapens, kan worden verstoord", zo schrijft de burgemeester. "Er zijn komend jaar wederom veel vervoersbewegingen gepland, rondom diverse processen. Ook vinden er diverse ruimtelijke ontwikkelingen plaats in het gebied, waardoor nieuwe vraagstukken (kunnen) ontstaan op het gebied van openbare orde en veiligheid. De verwachting van de lokale driehoek en de PI Vught is dat het komende jaar de dreiging niet zal afnemen."

In Vught zitten de zwaarste criminelen, onder wie Ridouan Taghi. Ook andere verdachten van dit netwerk zitten daar vast.

Verlenging

Het veiligheidsrisicogebied werd op 23 juni 2020 voor het eerst ingesteld en daarna een aantal keren verlengd. Indien nodig, zo schrijft de burgemeester, zal de maatregel na 31 december volgende jaar worden verlengd. De sluiting van het luchtruim boven en rondom de PI gold per 1 juli dit jaar.

Door: ANP

24 mei '24 (15:00)

Schiphol ondersteunt plannen kabinet rond geluidshinder

Schiphol steunt "vanzelfsprekend" de maatregelen die het kabinet neemt om geluidshinder rond Schiphol terug te dringen. Die "dragen bij aan een stiller Schiphol", stelt de luchthaven. Het kabinet wil dat per 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op Schiphol. Ook worden de luidste toestellen 's nachts geweerd.

24 mei '24 (13:15)

Kabinet wil vanaf 2025 minder nachtvluchten op Schiphol

Het kabinet wil dat per 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op luchthaven Schiphol, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) vrijdag na afloop van de ministerraad. Nu zijn dat er nog 32.000, maar dat worden er 27.000. Eerder zette het kabinet in op maximaal 28.700 nachtvluchten.

23 mei '24 (13:00)

Bouwconcern BAM maakt E-pier op Schiphol aardgasvrij

Bouwconcern BAM is begonnen met werkzaamheden om de E-pier op Schiphol helemaal aardgasvrij te maken. De E-pier gebruikt per jaar gemiddeld 290.000 kubieke meter aan aardgas. Dat moet in 2030 zijn teruggebracht naar nul.

21 mei '24 ( 6:00)

Voorzorgslanding: KLM-vliegtuig terug naar Schiphol

Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow was om een technisch mankement, meldt een woordvoerster van KLM.

20 mei '24 ( 8:15)

Ryanair boekt recordwinst ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse budgetmaatschappij zette daarbij een recordwinst in de boeken, ondanks vertragingen bij de levering van nieuwe vliegtuigen door fabrikant Boeing.

17 mei '24 ( 8:44)

Corendon gaat met eigen vluchten vliegen naar Bonaire

Na de vluchten naar Curaçao en de groeiende vraag naar vakanties op Bonaire vliegt Corendon Dutch Airlines vanaf 3 november 2024 naar Bonaire. Daarover bericht Corendon.

16 mei '24 (18:30)

In april bijna 5,5 miljoen passagiers op Schiphol

Schiphol heeft in april meer passagiers verwelkomd dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal reisden vorige maand bijna 5,5 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van bijna 7 procent vergeleken met april vorig jaar.

16 mei '24 (11:30)

KLM blij met Schipholplannen in regeerakkoord

KLM is blij met de plannen rondom Schiphol die in het regeerakkoord staan. Ook is de luchtvaartmaatschappij te spreken over het feit dat het "gelijke speelveld voorop" staat.

16 mei '24 (11:00)

Luchtvaartmaatschappij EasyJet in Nederland klaar voor zomerseizoen

EasyJet is klaar voor het zomerseizoen met een vliegtuigcapaciteit dat weer op het niveau ligt van voor de coronacrisis. Dat zegt William Vet, directeur namens de luchtvaartmaatschappij in Nederland en Scandinavië. "Qua personeelsbestand en vliegoperatie waren we al op zomersterkte sinds het begin van dit jaar", vertelt hij aan het ANP.

16 mei '24 (10:45)

Hoofdlijnenakkoord: ANVR 'niet ontevreden' over luchtvaart en vliegreizen

Reiskoepel ANVR is "helemaal niet ontevreden" over het hoofdlijnenakkoord op het gebied van de luchtvaart en vliegreizen. "Het is zeker werkbaar", zegt Frank Oostdam, directeur van de organisatie. Hij is ook blij dat het netwerk van bestemmingen behouden blijft.