Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Acteur en presentator Levi van Kempen aan de slag als Boeing 737-piloot

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Levi van Kempen heeft een carrièreswitch gemaakt. De acteur en presentator is tegenwoordig actief als Boeing 737-piloot, vertelt hij in De Telegraaf.

"Ongeveer vier jaar geleden dacht ik: luister, je bent nu 29. Als je het wilt, dan moet je het wel nú gaan doen", aldus Van Kempen, die jarenlang te zien was in de soap Onderweg Naar Morgen. "Want hoe ouder je bent, hoe minder interessant het voor een vliegtuigmaatschappij wordt om je überhaupt aan te nemen."

Samen met elf anderen werd Van Kempen uit 500 kandidaten gekozen voor een opleiding, die hij recent afrondde. Zelfs zijn omgeving zag het niet aankomen. "Ik heb het ook bewust een beetje stilgehouden, maar nu ik de opleiding heb afgerond, ben ik trotser dan trots. Ik heb ontzettend leuke reacties gekregen en merk dat ik het gewoon fijn vind dat mensen het mij gunnen."

'Ik wil de Freek Vonk van de luchtvaart worden'

Toch wil Van Kempen zijn mediacarrière nog niet vaarwel zeggen. "Absoluut niet. Integendeel. Ik wil mooie programma’s maken die een luchtvaarttintje hebben. Het lijkt me te gek als ik die twee passies kan combineren. Dat ik een soort Freek Vonk word, maar dan van de luchtvaart. Daarover heb ik binnenkort een aantal gesprekken."

Door: ANP

15 april '24 (16:15)

Schiphol en Groningen Airport Eelde gaan samenwerken

Schiphol en Groningen Airport Eelde (GAE) gaan samenwerken, onder meer om de regionale luchthaven verder te helpen op het gebied van duurzaamheid. Ook gaan de twee vliegvelden kennis uitwisselen over het ontwikkelen van routes. Zo willen Schiphol en de Groningse luchthaven de "beperkte luchthavencapaciteit in Nederland" beter gebruiken, maken ze bekend.

15 april '24 (12:45)

Zware windstoten: tientallen vluchten op Schiphol geannuleerd

Tientallen vluchten op luchthaven Schiphol worden maandagmiddag en -avond geannuleerd in verband met zware windstoten. Dat laat een woordvoerder van Schiphol weten. Het gaat in totaal om negentig retourvluchten die komen te vervallen, het merendeel van KLM.

12 april '24 (12:00)

Defensie wil in gesprek met omwonenden vliegbasis Leeuwarden

Defensie wil praten met omwonenden van vliegbasis Leeuwarden over de geluidsoverlast die F-35 gevechtsvliegtuigen veroorzaken, zegt demissionair minister Kajsa Ollongren. Maar volgens haar blijft er ook altijd overlast in de buurt van een vliegbasis.

09 april '24 (16:30)

ILT ziet meer geluidsmeldingen Schiphol terwijl vloot stiller is

Vliegtuigen worden stiller, terwijl het aantal meldingen over geluidshinder rond Schiphol toeneemt. Dat schrijft de Inspectie Leefomgeving en Transport dinsdag in een rapport.

09 april '24 (10:00)

Boete voor Transavia vanwege oneerlijke behandeling stagiairs

Transavia heeft van de Arbeidsinspectie een boete van ruim 46.000 euro gekregen omdat het in 2021 stagiairs als volwaardige medewerkers inzette. Ook moet de luchtvaartmaatschappij de zestig stagiairs met terugwerkende kracht loon en vakantiebijslag betalen. Dat kost de luchtvaartmaatschappij in totaal 623.000 euro.

04 april '24 (14:30)

Voor het eerst sinds coronapandemie meer vraag naar vliegreizen

De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in februari voor het eerst boven het niveau van voor de coronapandemie uitgekomen, maakt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA bekend.

02 april '24 ( 8:30)

Onderzoek Natuur & Milieu: krimp Schiphol hoeft economie niet te schaden

Schiphol kan tot een op de drie vluchten schrappen zonder directe kosten voor de Nederlandse economie. Dat meldt Natuur & Milieu na onderzoek in opdracht van de milieuorganisatie. Krimp van Schiphol zou onder bepaalde voorwaarden zelfs goed voor de economie kunnen uitpakken.

02 april '24 ( 8:14)

Extra trainingsvluchten boven de Peel

Van dinsdag 2 april tot en met donderdag 4 april 2024 zijn er 's ochtends en 's middags vanuit vliegbasis de Peel extra trainingsvluchten boven de Peel. Daarover bericht de gemeente Deurne.

29 maart '24 ( 7:29)

KLM en Air France nemen vernieuwde Air&Rail Terminal officieel in gebruik

Dinsdag 26 maart 2024 is de volledig gerenoveerde Air&Rail Terminal van Air France en KLM in Brussel-Zuid officieel in gebruik genomen. Daarbij was onder anderen KLM-CEO Marjan Rintel aanwezig. Dat meldt KLM.

28 maart '24 (15:30)

Dreigingsgevaar: reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel

Het reisadvies voor Frankrijk gaat van groen naar geel. Dat betekent dat reizen naar Frankrijk mogelijk is, maar dat reizigers in het hele land extra alert moeten zijn. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.