Strop van een ton voor Twente Airport na vertrek Boeing Lufthansa

Een Boeing van de Duitse luchtvaartmaatschappij Boeing is gister vervroegd vertrokken van Twente Airport. In eerste instantie zou het vliegtuig er tot juni 2022 blijven staan, maar heeft de luchthaven nu toch verlaten. Het voortijdig vertrek is geen goed nieuws voor Twente Airport. De luchthaven loopt een ongeveer 100.000 euro mis door parkeerinkomsten die niet kunnen worden geind. Dit meldt RTV Oost.

Volgens Jan Schuring, algemeen directeur van Twente Airport legt uit: “Lufthansa gaat het toestel weer opnemen in de vloot, vanwege de toenemende vraag naar passagiersvluchten.” Hij vervolgt: "We zagen liever dat het contract werd uitgediend, maar natuurlijk is het vooral mooi dat de luchtvaartsector zich reset na corona."

Zes toestellen van Lufthansa

In de zomer van 2020 bracht Lufthansa zes Boeings 747 naar Twente Airport om ze daar voor een langere periode te stallen door de coronacrisis.Dat liep anders dan gedacht. Door een conflict tussen de luchthaven en de inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Het kostte Twente Airport meer dan tienduizend euro. 

Door: Nationale Transportgids