KLM viert 75-jarig jubileum lijndienst Schiphol - Glasgow

Luchtvaartmaatschappij KLM viert deze week dat het 75 jaar geleden is dat de lijndienst van Schiphol naar Glasgow van start ging. De lijndienst bestaat nog steeds. In 1946 ging er elke week een vlucht naar de stad, nu zijn dat achttien wekelijkse vluchten naar de Schotste stad. Dit meldt Luchtvaartnieuws.nl

De eerste KLM-vlucht vetrok op 29 juli 1946 van Glasgow naar Schiphol met een van de Schotten geleende Douglas DC-3. De eerste reis ging er onder andere Schotse delicatessen mee die als  gescchenk werden meegenomen voor de toenmalige Amsterdamse burgemeester Arnold Jan d'Ailly.

De lijndienst naar Glasgow bleek een doorslaand succes voor KLM; de wekelijkse vlucht was soms al maanden van te voren volgeboekt. Reden te meer voor de luchtvaartmaatschappij om het aantal vluchten op te schroeven naar twee per week.  

Ook tijdens coronacrisis bleef route bestaan

Inmiddels gaan er niet twee, maar zoals gezegd, achttien vluchten per week van Schiphol naar de Glasgow. De vluchten worden uitgevoerd door KLM en dochterfirma KLM Cityhopper met een Boeing 737 en de Embraer. Ook tijdens de slechtse periode van de coronacrisis bleef de lijndienst overeind.

Door: Nationale Transportgids