Toezichthouder ACM tevreden over terugbetaling reisvouchers

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) is tevreden over de afhandeling van coronavouchers van pakketreizen. Na controles door de waakhond verloopt onder meer de tijdige terugbetaling van de tegoedbonnen en duidelijke communicatie hierover nu goed.

"De terugbetaling van de vouchers is goed op gang gekomen, zeker na de komst van het voucherfonds", stelt de ACM. Uit dit garantiefonds vanuit de overheid kunnen reisaanbieders geld lenen om geannuleerde reizen terug te betalen. Zo wordt voorkomen dat reisorganisaties omvallen.

Veel consumenten kregen door noodgedwongen annuleringen vanwege negatieve reisadviezen vouchers voor hun geannuleerde pakketreis. Die moesten na uiterlijk een jaar worden terugbetaald.

Verholpen problemen

Dat gebeurde niet altijd, waarna ACM de bedrijven hierop aansprak. "Met de komst van het voucherfonds hebben deze reisaanbieders zich ingezet om achterstanden in te lopen en vervolgens tijdig terug te betalen", zegt de toezichthouder.

Andere problemen waren onvolledige terugbetalingen, automatische verlenging van de vouchers en onduidelijke communicatie. De ACM zegt dat dit na een controle allemaal is verholpen.

Door: ANP