Vliegtuig maakt noodlanding naast A50 bij Apeldoorn

Een vliegtuigje met achttien passagiers aan boord dat vanochtend opgestegen is van vliegveld Teuge heeft direct na de start een noodlanding gemaakt langs de A50 bij Apeldoorn. Een vleugel van het toestel kwam terecht op de vangrail. Dit meldt Dagblad de Stentor.

Bij de noodlanding raakte geen de van inzittenden gewond. Zij konden allemaal zelf het vliegtuig verlaten. Een opgeroepen traumahelikopter kon al snel terugkeren.

Vliegtuig met parachutisten

Volgens Simon Woerlee, directeur van Nationaal Paracentrum Teuge gaat het om een vliegtuig met parachutisten. Volgens Woerlee viel kort na het opstijgen de motor van het toestel uit. “Daardoor moest de piloot meteen een veld uitzoeken voor een noodlanding.’’

Grote file

Na de heftige noodlanding reed vliegtuig ongeveer 100 tot 150 meter door het weiland, kruiste een sloot en ramde onder meer een bord. Dat gebeurde ter hoogte van de Kraaienjagersweg in Beemte Broekland. Die loopt parallel aan de A50. Automobilisten schakelden de hulpdiensten in.  Door het ongeval is een grote file ontstaan richting Zwolle.

Door: Nationale Transportgids