Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

KLM ontvangt ook in eerste kwartaal weer meeste coronasteun

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
Luchtvaartmaatschappij KLM was in de vierde periode van de coronaloonsteun opnieuw de grootste ontvanger. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV die alle voorlopige tegemoetkomingen van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) uit de periode januari tot en met maart bekendmaakten. Ook veel payrollbedrijven staan hoog op de lijst.

KLM was in de eerste drie maanden van dit jaar goed voor een kleine 217 miljoen euro aan NOW-steun. Dat is met afstand het grootste bedrag van alle aanvragers, maar daar blijft het niet bij. Dochter Transavia ontving 18,5 miljoen euro aan steun en KLM Catering Services kreeg 6,1 miljoen euro van het UWV. KLM Cityhopper staat op de lijst voor een kleine 1,9 miljoen euro.

De KLM-maatschappijen zijn niet de enige luchtvaartbedrijven die veel steun ontvingen. Luchthaven Schiphol kreeg 25,2 miljoen euro aan loonsubsidie en TUI Airlines 7,8 miljoen. Reisorganisatie TUI Nederland was goed voor zo'n 11,1 miljoen euro. Verder staan veel winkel- en hotelketens hoog op de lijst. De voorschotten bedragen 80 procent van het totaalbedrag dat de bedrijven krijgen.

Payrollbedrijven

Opvallend is dat veel payrollbedrijven, die personeel in dienst hebben en dat uitlenen aan andere ondernemingen, opnieuw veel geld ontvingen. In 2020 hadden die bedrijven mede door de extra kosten die door de wet arbeidsmarkt in balans (wab) ontstonden al omzetverlies, en ook in 2021 krijgen ze weer veel NOW-steun. Ev Tilburg ontving circa 10,7 miljoen euro, Persoonality staat meerdere keren op de lijst en kreeg in totaal 9,3 miljoen euro. Kolibrie Payrolling is ook goed voor ruim 9 miljoen euro.

Holland Casino, dat de hele periode de deuren gesloten moest houden, kreeg 48,5 miljoen euro aan steun en De Efteling 10,7 miljoen euro. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) toucheerde net geen 10 miljoen euro aan NOW-steun. De failliete reisorganisatie D-rt, het moederbedrijf van D-Reizen, ontving voor ruim 5 miljoen euro aan steun.

Voetbalclubs

Ook voetbalclubs hebben opnieuw flink gebruikgemaakt van de NOW-regeling. Ajax kreeg met 4,2 miljoen euro het meest, PSV volgde met 2,6 miljoen euro en Feyenoord kreeg 1,9 miljoen. Het Rijksmuseum ontving voor 1,2 miljoen euro aan loonsteun.

Door: ANP

20 september '22 (16:24)

Elektrische vliegtoestellen naar Groningen Airport Eelde?

Volgens directeur Meiltje de Groot van Groningen Airport Eelde vliegen over enkele jaren elektrische vliegtuigen op de regionale luchthaven. Dat meldt Groninger Internet Courant.

29 september '22 ( 9:28)

KLM vliegt voorlopig nog beperkt naar China toe

KLM vliegt voorlopig nog in beperkte mate naar China. In het winterschema is plaats voor drie vluchten per week naar Shanghai/Hangzhou met tussenstop in Seoul, zo meldde de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van haar winterdienstregeling.

27 september '22 ( 8:42)

Aantal vluchten worden verplaatst van Schiphol naar vliegveld Brussel

Reisorganisatie TUI gaat in oktober een aantal vluchten verplaatsen van Amsterdam naar Brussel vanwege de beperkingen van de vluchtcapaciteit door Schiphol. Volgens TUI gaat het om vakanties met vertrek in de periode 10 tot en met 31 oktober naar de bestemmingen Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta en Gambia.

22 september '22 ( 9:31)

Luchtvaartindustrie waarschuwt voor hogere prijzen tickets

De ticketprijzen voor vliegreizen zullen mogelijk flink stijgen nu de sector te kampen heeft met de gevolgen van de coronapandemie, hoge olieprijzen en geopolitieke spanningen. Daarvoor waarschuwen bestuurders in de sector.

21 september '22 (13:10)

KLM annuleert weer tientallen vluchten op Schiphol

KLM moet de komende dagen weer vele tientallen vluchten annuleren om aan de nieuwe beperkingen van Schiphol te voldoen. Tot vrijdag gaat het dagelijks om gemiddeld vijftien vluchten die niet doorgaan, in het weekend zijn dit er volgens een woordvoerster "naar verwachting iets meer". Voor de periode daarna is de luchtvaartmaatschappij nog bezig "de puzzel compleet te krijgen".

20 september '22 (16:59)

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport bij het aanpakken van de drukte. Tot eind oktober kan de luchthaven namelijk slechts een aantal vluchten overnemen. Dit meldt Studio 040.

20 september '22 (16:06)

Forse loonsverhoging bij Schiphol moet daar werken aantrekkelijker maken

Schiphol gaat een samenwerking aan met belangenorganisatie Nederlandse Veiligheidsbranche. Dit vanwege het personeelstekort dat nog lang niet is verholpen. Dit meldt Up in the Sky.

19 september '22 (10:46)

Vanwege drukte op Schiphol helpt het kantoorpersoneel mee in vertrekhallen

Onder meer de inzet van kantoorpersoneel moet de drukte op Schiphol maandag beheersbaar houden. Voor maandag verwacht de luchthaven namelijk opnieuw een "piekdag". Volgens een woordvoerder is het vooralsnog relatief rustig en staan de rijen voor de beveiliging binnen in de vertrekhallen.

19 september '22 ( 9:15)

KLM schrapt vandaag 42 vluchten vanwege drukte op Schiphol

Vanwege de drukte en personeelskrapte op Schiphol heeft KLM voor maandag 42 vluchten uit de dienstregeling gehaald. Die ingreep deed de maatschappij na een eerdere oproep van de luchthaven om minder passagiers vanaf Schiphol te vervoeren om de drukte het hoofd te bieden.

15 september '22 (17:07)

“Bij elke activiteit zetten we de Bèta&TechMentality-bril op”

Een wereld die er door corona heel andersuitziet: dat vraagt om een andere aanpak van techniekpromotie. NetwerkbedrijfAlliander ontwikkelt nieuwe vormen van kennismaken met techniek. Na het volgenvan een workshop bij Jet-Net & TechNet doen zij dit langs de meetlat vanhet Bèta&TechMentality-model.