Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

TUI vliegt niet naar landen waar reizigers in quarantaine moeten

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Reisorganisator TUI biedt geen vakantiereizen aan naar landen waar reizigers bij aankomst in quarantaine moeten. Op dit moment gaat het daarbij alleen om Portugal. Verschillende landen die door de overheid op geel zijn gezet vereisen soms een quarantaineperiode van reizigers als ze inreizen. Daarnaast gelden soms andere verplichtingen, zoals een negatieve PCR-test.

Afgelopen weekend verviel het wereldwijde negatieve reisadvies voor Nederlandse reizigers. Met de boekingen bij TUI gaat het sinds de bekendmaking van de versoepelingen van de reisbeperkingen door de coronapandemie heel goed, laat een woordvoerster desgevraagd weten. Volgens haar komen er duizenden boekingen binnen.

Veel mensen kijken ook op korte termijn of ze nog weg kunnen, aldus de zegsvrouw. De weersvoorspelling voor het pinksterweekend van 23 en 24 mei ziet er niet goed uit in Nederland. Daarom heeft TUI alvast het aanbod uitgebreid met extra vluchten naar het buitenland.

Extra vluchten

De meeste vraag op korte termijn is naar Spanje en vooral de Canarische eilanden. Komend weekend heeft TUI extra vluchten naar Gran Canaria en Tenerife ingepland. De week daarna worden ook vluchten toegevoegd naar Mallorca, Ibiza en de Antillen (Curaçao, Aruba en Bonaire). Vanaf volgende week vliegt TUI vijf keer per week naar de Antillen. TUI wijst reizigers erop om goed geïnformeerd op reis te gaan en zich te houden aan de lokale maatregelen.

Prijsaanbieder de VakantieDiscounter zag de afgelopen week het aantal boekingen in vergelijking met de week ervoor verdubbelen. Spanje, Griekenland en Turkije staan in de top drie van populairste bestemmingen. Voor Turkije is het reisadvies nog oranje, maar Nederlandse vakantiegangers hebben "duidelijk weer vertrouwen". Ook werden aanzienlijk meer annuleringsverzekeringen afgesloten.

Door: ANP

01 maart '24 (11:00)

Ryanair schrapt komende zomer vluchten

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat deze zomer minder vaak vliegen tussen enkele van zijn bestemmingen, bevestigt topman Michael O'Leary. Eerder waarschuwde hij al dat de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa tijdens de zomervakantie mogelijk vluchten zou moeten schrappen. Dat komt volgens Ryanair omdat het minder nieuwe toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing krijgt aangeleverd dan gehoopt.

29 februari '24 (14:45)

Air France-KLM: geen geld apart gezet voor onwettige coronasteun

Air France-KLM heeft vooralsnog geen voorziening getroffen voor de miljarden aan coronastaatssteun die het luchtvaartconcern onterecht heeft ontvangen. Dat meldde topman Ben Smith in een toelichting op de jaarcijfers. Het gaat om steunpakketten van Frankrijk en Nederland die het bedrijf door de pandemie moesten helpen. Daarvoor had de Europese Commissie toestemming gegeven, maar die werd onlangs nietig verklaard door de Europese rechter.

29 februari '24 (12:45)

Directie KLM kritisch op mogelijk nog hogere havengelden Schiphol

KLM-directeuren Marjan Rintel en Erik Swelheim zijn kritisch op het mogelijk verder verhogen van de zogeheten havengelden op Schiphol. De thuisluchthaven van luchtvaartmaatschappij KLM wil de komende jaren flink investeren in vernieuwing en onderhoud. Maar om die investeringen te dekken, zal de luchthaven een beroep moeten doen op luchtvaartmaatschappijen, voor wie de tarieven mogelijk zullen stijgen. Met hogere prijzen voor vliegtickets tot gevolg.

29 februari '24 (11:45)

Ramp met MH17 kostte de Staat zeker 166 miljoen euro

Het neerhalen van vlucht MH17 in juli 2014 heeft Nederlandse overheidsinstanties tot en met 2022 zeker 166 miljoen euro gekost. Het onderzoek naar de toedracht van de ramp nam het grootste deel van de kosten in beslag: meer dan 53 miljoen euro. Dat meldt de Algemene Rekenkamer donderdag in een rapport.

29 februari '24 (11:40)

Binnen paar jaar kun je thuis zelf de paspoortcontrole Schiphol doen

De paspoortcontrole op Schiphol kan binnen enkele jaren aanzienlijk worden vereenvoudigd dankzij een app waarmee reizigers zich thuis alvast kunnen registreren. Een proef daarmee verloopt succesvol.

29 februari '24 (11:36)

Regionale luchthavens blijven binnen normen voor geluid

De regionale luchthavens Lelystad Airport, Maastricht Aachen Airport en Rotterdam The Hague Airport bleven vorig jaar binnen de normen die gelden voor geluid, meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) donderdag. De bevindingen gelden voor het zogenoemde gebruiksjaar, dat loopt van 1 november tot en met 31 oktober.

29 februari '24 (10:49)

Kwartaalresultaat KLM valt tegen door slecht weer en leveringsproblemen

KLM had in de laatste maanden van 2023 te maken met de nodige tegenslagen. Zo leidde het slechte weer tot het schrappen van vluchten en hadden ook problemen met de levering van onderdelen impact op het resultaat. Als gevolg daarvan ging er over het vierde kwartaal een operationeel verlies van 18 miljoen euro in de boeken. Om de gevolgen van de leveringsproblemen te ondervangen, zijn inmiddels wel maatregelen genomen, geeft KLM-topvrouw Marjan Rintel aan in gesprek met het ANP. "Zodat we kunnen blijven vliegen."

29 februari '24 ( 7:30)

Air France-KLM boekte in 2023 recordwinst

Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft niet eerder zo'n hoge winst geboekt als in 2023. In totaal bleef er onder de streep 934 miljoen euro over, ruim 28 procent meer dan een jaar eerder. Het laatste kwartaal van vorig jaar daarentegen was wel verlieslatend. Onder meer de oorlog in Gaza, maar ook het slechte weer rond Schiphol drukten op het resultaat.

29 februari '24 ( 6:00)

Luchthaven Schiphol experimenteert met digitale paspoortcontrole

Schiphol experimenteert met een nieuw digitaal systeem waarmee de paspoortcontrole sneller kan verlopen. Deelnemers aan het experiment kunnen dankzij een speciale app alvast hun gegevens voorafgaand aan hun reis doorgeven.

27 februari '24 ( 8:15)

Forse reorganisatie reisorganisatie Expedia

Expedia Group, het bedrijf achter reiswebsites als Hotels.com en Trivago, gaat wereldwijd ongeveer 1500 banen schrappen. Dat komt overeen met 9 procent van het totale personeelsbestand. Daarmee wil het bedrijf de kosten drukken, marktaandeel winnen en de groei herstellen.