Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

KLM’ers mogelijk komend seizoen aan de slag bij Transavia

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Transavia heeft aangegeven de productie in het komende zomerseizoen waarschijnlijk wederom naar boven te kunnen bijstellen. Hierdoor zou ruimte ontstaan voor de detachering van 55 extra cabinemedewerkers. Om snel te kunnen reageren op een verhoogde productie heeft KLM de inschrijving voor deze extra detachering alvast open gezet en kunnen geïnteresseerde collega’s zich nu al aanmelden. Dit meldt de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC).

Detachering van KLM cabinepersoneel naar de groene dochtermaatschappij is voor meerdere partijen gunstig. Voor de KLM-groep betekent het dat er geen externe (seizoens)krachten aangetrokken hoeven worden, wat de personeelskosten aanzienlijk omlaag brengt. Voor de gedetacheerde KLM-collega’s biedt het in elk geval baanzekerheid tot aan het einde van de detachering op 1 november. Pas dan zal fase 2 uit het Sociaal Plan voor hen in werking treden.

Gezien de voorlopig heel voorzichtig verbeterde productieontwikkelingen zou dit een belangrijke overbrugging voor een aanzienlijk aantal cabinecollega’s kunnen betekenen, tot de markt zich hopelijk verder herstelt en de boventalligheid mogelijk naar beneden bijgesteld kan worden.  

Standplaats Schiphol, Eindhoven of Rotterdam

Er zijn een aantal afspraken gemaakt tussen KLM, Transavia en de cabinebonden rondom detachering. Zo krijgt men standaard Schiphol als standplaats toegewezen, tenzij er een voorkeur is voor Eindhoven of Rotterdam. Bij vrijwillige aanmelding is de standplaats-keuze gegarandeerd.

Mochten er onvoldoende vrijwillige aanmeldingen zijn voor detachering dan zal KLM overgaan tot aanwijzing, waarbij de minst seniore CA’s als eerste zullen worden benaderd. Collega’s die worden aangewezen voor detachering zullen altijd standplaats Schiphol toegewezen krijgen, niemand hoeft gedwongen naar Rotterdam of Eindhoven.

Door: Nationale Transportgids

15 april '24 (16:15)

Schiphol en Groningen Airport Eelde gaan samenwerken

Schiphol en Groningen Airport Eelde (GAE) gaan samenwerken, onder meer om de regionale luchthaven verder te helpen op het gebied van duurzaamheid. Ook gaan de twee vliegvelden kennis uitwisselen over het ontwikkelen van routes. Zo willen Schiphol en de Groningse luchthaven de "beperkte luchthavencapaciteit in Nederland" beter gebruiken, maken ze bekend.

15 april '24 (12:45)

Zware windstoten: tientallen vluchten op Schiphol geannuleerd

Tientallen vluchten op luchthaven Schiphol worden maandagmiddag en -avond geannuleerd in verband met zware windstoten. Dat laat een woordvoerder van Schiphol weten. Het gaat in totaal om negentig retourvluchten die komen te vervallen, het merendeel van KLM.

12 april '24 (12:00)

Defensie wil in gesprek met omwonenden vliegbasis Leeuwarden

Defensie wil praten met omwonenden van vliegbasis Leeuwarden over de geluidsoverlast die F-35 gevechtsvliegtuigen veroorzaken, zegt demissionair minister Kajsa Ollongren. Maar volgens haar blijft er ook altijd overlast in de buurt van een vliegbasis.

09 april '24 (16:30)

ILT ziet meer geluidsmeldingen Schiphol terwijl vloot stiller is

Vliegtuigen worden stiller, terwijl het aantal meldingen over geluidshinder rond Schiphol toeneemt. Dat schrijft de Inspectie Leefomgeving en Transport dinsdag in een rapport.

09 april '24 (10:00)

Boete voor Transavia vanwege oneerlijke behandeling stagiairs

Transavia heeft van de Arbeidsinspectie een boete van ruim 46.000 euro gekregen omdat het in 2021 stagiairs als volwaardige medewerkers inzette. Ook moet de luchtvaartmaatschappij de zestig stagiairs met terugwerkende kracht loon en vakantiebijslag betalen. Dat kost de luchtvaartmaatschappij in totaal 623.000 euro.

04 april '24 (14:30)

Voor het eerst sinds coronapandemie meer vraag naar vliegreizen

De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in februari voor het eerst boven het niveau van voor de coronapandemie uitgekomen, maakt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA bekend.

02 april '24 ( 8:30)

Onderzoek Natuur & Milieu: krimp Schiphol hoeft economie niet te schaden

Schiphol kan tot een op de drie vluchten schrappen zonder directe kosten voor de Nederlandse economie. Dat meldt Natuur & Milieu na onderzoek in opdracht van de milieuorganisatie. Krimp van Schiphol zou onder bepaalde voorwaarden zelfs goed voor de economie kunnen uitpakken.

02 april '24 ( 8:14)

Extra trainingsvluchten boven de Peel

Van dinsdag 2 april tot en met donderdag 4 april 2024 zijn er 's ochtends en 's middags vanuit vliegbasis de Peel extra trainingsvluchten boven de Peel. Daarover bericht de gemeente Deurne.

29 maart '24 ( 7:29)

KLM en Air France nemen vernieuwde Air&Rail Terminal officieel in gebruik

Dinsdag 26 maart 2024 is de volledig gerenoveerde Air&Rail Terminal van Air France en KLM in Brussel-Zuid officieel in gebruik genomen. Daarbij was onder anderen KLM-CEO Marjan Rintel aanwezig. Dat meldt KLM.

28 maart '24 (15:30)

Dreigingsgevaar: reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel

Het reisadvies voor Frankrijk gaat van groen naar geel. Dat betekent dat reizen naar Frankrijk mogelijk is, maar dat reizigers in het hele land extra alert moeten zijn. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.