Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Schiphol introduceert speciale functie in reizigers-app om rustige plek op te zoeken

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Reizigers op Schiphol kunnen op het moment dat zij weer mogen reizen via hun telefoon een rustige plek op de luchthaven zoeken. Daartoe heeft Schiphol een plattegrond aan de app toegevoegd die inzichtelijk maakt wat rustige en drukkere plekken na de beveiligingscontrole zijn. Hiermee zien reizigers direct waar op de luchthaven 1,5 meter afstand houden eenvoudig of lastiger is. Dit meldt de Royal Schiphol Group.

De optie om de plattegrond te bekijken is direct op de landingspagina van de app te vinden. Met kleuren wordt de drukte na de beveiligingscontrole aangegeven. Blauwe locaties zijn rustiger, roze locaties zijn drukker. Gebieden die niet ingekleurd zijn, zijn erg rustig.

Nieuwe informatiebehoefte

Volgens Sjoerd Blüm, Chief Information Officer bij Royal Schiphol Group is de plattegrond een extra service en handvat voor reizigers om in één oogopslag een plek te vinden waar zij rustig hun tijd door kunnen brengen voordat hun vlucht vertrekt. “De informatiebehoefte van reizigers is enorm veranderd vanwege het coronavirus, op deze manier kunnen we daar verder in voorzien.”

Hij vervolgt: “Uit ons onderzoek blijkt dat de meeste reizigers na het passeren van de beveiligingscontrole gebruik maken van de Schiphol App. Daarnaast is dit het gebied op de luchthaven waarbij de reizigers de meeste tijd doorbrengen. Op basis van de druktemeter kunnen zij bepalen waar ze dat het beste kunnen doen.”

Aanvulling op coronavoorschriften en -maatregelen

De plattegrond is een extra service aan reizigers, aanvullend op de bestaande coronavoorschriften en –maatregelen, zoals het houden van 1,5 meter afstand, het handen wassen en het dragen van een mondkapje. Reizigers hebben een gezondheidsverklaring bij zich. Alle reizigers die op Schiphol aankomen moeten negatief getest zijn, net als bij vertrek naar veel reisbestemmingen. Op dit moment geldt tot en met 15 mei het advies alleen naar het buitenland te reizen als dat noodzakelijk is.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Schiphol

Lees ook: Schiphol haalt 1 miljard op met uitgifte obligaties

27 februari '24 ( 8:15)

Forse reorganisatie reisorganisatie Expedia

Expedia Group, het bedrijf achter reiswebsites als Hotels.com en Trivago, gaat wereldwijd ongeveer 1500 banen schrappen. Dat komt overeen met 9 procent van het totale personeelsbestand. Daarmee wil het bedrijf de kosten drukken, marktaandeel winnen en de groei herstellen.

27 februari '24 ( 7:09)

Corendon gaat vanaf Maastricht vliegen op Mallorca en Málaga

Deze zomer vliegt Corendon vanaf Maastricht Aachen Airport ook naar het Spaanse Mallorca en Málaga. De vluchten naar deze nieuwe bestemmingen worden uitgevoerd met een Airbus A320. Dit vliegtuig wordt door de reisorganisatie voor de zomermaanden op Maastricht Aachen Airport gestationeerd. Dat meldt Corendon.

26 februari '24 ( 6:15)

Ryanair moet deze zomer misschien vluchten schrappen

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair waarschuwt dat ze deze zomer mogelijk vluchten moet gaan schrappen. Volgens topman Michael O'Leary krijgt Ryanair minder toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing aangeleverd dan was beloofd.

22 februari '24 (13:45)

Storm Louis: KLM schrapt vandaag 64 vluchten op Schiphol

KLM schrapt donderdag 64 Europese vluchten van en naar Schiphol omdat harde windstoten worden verwacht, meldt de luchtvaartmaatschappij. Nederland krijgt aan het einde van de dag te maken met storm Louis, die volgens Weeronline vanaf de middag zorgt voor harde wind, stevige buien en zware windstoten in het westen van het land.

21 februari '24 (10:48)

Zomerdienstregeling KLM vanaf eind maart

KLM vliegt komende zomer naar 155 bestemmingen: 92 in Europa en 63 intercontinentaal. KLM groeit ongeveer 7% in stoelen in vergelijking met de zomerdienstregeling van 2023 en komt daarbij nagenoeg op precoronaniveau uit. De zomerdienstregeling gaat in op 31 maart 2024 en loopt tot en met 26 oktober 2024.

20 februari '24 (14:44)

KLM laat vliegtuigen weer vliegen naar Tel Aviv

KLM vliegt vanaf 1 april weer naar de Israëlische stad Tel Aviv. De luchtvaartmaatschappij staakte die vluchten na de aanslagen van Hamas in Israël op 7 oktober en het uitbreken van de oorlog in de Gazastrook.

20 februari '24 (10:15)

Staking grondpersoneel Lufthansa: ook op Schiphol vluchten geannuleerd

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa verwacht de meeste vluchten dinsdag te moeten schrappen door een staking van het grondpersoneel. Ook op Schiphol zijn vluchten naar Duitsland geannuleerd. Voor KLM heeft de staking vooralsnog geen gevolgen, laat een woordvoerder weten.

19 februari '24 ( 9:55)

Duitse vakbond kondigt opnieuw grote staking aan bij Lufthansa

De Duitse vakbond Verdi heeft het grondpersoneel van luchtvaartconcern Lufthansa opgeroepen tot een nieuwe grote staking op dinsdag. Door de actie zullen er waarschijnlijk weer veel vluchten uitvallen of vertragen, net als bij een soortgelijke staking eerder deze maand.

19 februari '24 ( 9:04)

Nieuw asfalt en verlichting op Kaagbaan; negen weken dicht

De Kaagbaan op Schiphol gaat vanaf maandag negen weken dicht voor onderhoud. De start- en landingsbaan krijgt in die periode onder andere een nieuwe asfaltlaag en de verlichting wordt vervangen. Gedurende de klus kan de overlast voor omwonenden toenemen, waarschuwde Schiphol eerder deze maand.

16 februari '24 (14:00)

Luchtvaart vreest op te draaien voor kostenoverschrijding Schiphol

Luchtvaartmaatschappijen zijn uiterst kritisch op de investeringsplannen die Schiphol bekend heeft gemaakt. De nationale luchthaven wil de komende jaren miljarden euro's investeren in bijvoorbeeld nieuwe bagagekelders en tilhulpen. Maar de Nederlandse branchevereniging voor luchtvaartmaatschappijen BARIN vreest vooral grote kostenoverschrijdingen waarvoor airlines via havengelden moeten opdraaien.