Nederland mag reisbureaus steunen met voucherfonds

De Europese Commissie geeft Nederland toestemming om reisbureaus te steunen met het zogeheten voucherfonds. Met dit fonds van 400 miljoen euro wil de overheid aanbieders van pakketreizen leningen verstrekken waarmee ze klanten kunnen terugbetalen voor reizen die wegens de coronapandemie niet doorgingen.

Het groene licht zal voor opluchting zorgen in de reissector. Veel reisondernemingen zouden zonder de hulp in de problemen komen op het moment dat klanten hun geld voor geschrapte reizen terug moeten krijgen. Aanvankelijk gaven reisbureaus vooral vouchers uit, maar nu reizen nog steeds amper mogelijk is, kunnen ze nog steeds geen vervangende reis aanbieden. Geld in kas om benadeelde klanten terug te betalen is er door de malaise in de sector ook amper.

D-reizen

Onlangs benadrukte een rechter nog dat geld uit het voucherfonds pas na goedkeuring van Brussel kan worden uitgeleend. Die uitspraak deed de rechtbank Rotterdam in een zaak die was aangespannen door D-reizen, die in een kort geding geld eiste uit het fonds.

Door: ANP