Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Air France KLM Martinair Cargo opent Service Centre voor Covid-19-vaccins

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Air France KLM Martinair Cargo opent vandaag een COVID Service Centre, dat alle zendingen van coronavaccins gaat beheren. Na een succesvolle proefperiode is deze nieuwe 24-uursservice nu wereldwijd beschikbaar. Dit meldt Air France KLM Martinair Cargo.

Sinds het uitbreken van de coronaviruspandemie wacht de wereld reikhalzend op vaccins om het virus te verslaan. Air France KLM Martinair Cargo (AFKLMP) begrijpt hoe belangrijk het is om vitale supply chains soepel te laten verlopen.  Om de best mogelijke service te bieden voor deze essentiële zendingen, heeft Air France KLM Martinair Cargo een COVID-servicecentrum voor klanten opgericht dat zich toelegt op het beheer van alle zendingen van Covid-19-vaccins.

'Essentiële bijdrage leveren'

De op maat gemaakte COVID-vaccins-oplossing is beschikbaar voor alle temperatuurbereiken en containertypes en biedt een verscheidenheid aan premiumfuncties, zoals de hoogste prioriteit aan boord, 24/7 toegewijde service, monitoring en interventie, en specifieke beveiligingsmaatregelen.

“Het is begrijpelijk dat er in deze uitzonderlijke tijd veel aandacht wordt besteed aan het bestrijden van de coronaviruscrisis en alles wat daarbij komt kijken, zoals het transport van vaccins. Ik ben dankbaar dat we hier een essentiële bijdrage aan kunnen leveren ”, zegt GertJan Roelands, SVP Sales & Distribution AFKLMP Cargo. "Onze uitgebreide ervaring en knowhow, onze toegewijde en goed opgeleide teams, gecombineerd met ons brede productassortiment en wereldwijde netwerk, zijn de belangrijkste pijlers om onze klanten de best mogelijke service te bieden."

710 vluchten per week

De afgelopen maanden heeft Air France KLM Martinair Cargo met succes miljoenen doses Covid-19-vaccins vervoerd, wat hoop biedt naar vele bestemmingen over de hele wereld. Met name naar verschillende landen in Zuid-Amerika en Afrika.. Air France KLM Martinair Cargo voert momenteel ongeveer 710 vluchten per week uit naar 105 bestemmingen binnen het langeafstandspassagiers- en full-freighter-netwerk. Door samenwerking met partner Delta Cargo wordt het aanbod aan bestemmingen en afhandelingsmogelijkheden nog uitgebreider.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: KLM

22 februari '24 (13:45)

Storm Louis: KLM schrapt vandaag 64 vluchten op Schiphol

KLM schrapt donderdag 64 Europese vluchten van en naar Schiphol omdat harde windstoten worden verwacht, meldt de luchtvaartmaatschappij. Nederland krijgt aan het einde van de dag te maken met storm Louis, die volgens Weeronline vanaf de middag zorgt voor harde wind, stevige buien en zware windstoten in het westen van het land.

21 februari '24 (10:48)

Zomerdienstregeling KLM vanaf eind maart

KLM vliegt komende zomer naar 155 bestemmingen: 92 in Europa en 63 intercontinentaal. KLM groeit ongeveer 7% in stoelen in vergelijking met de zomerdienstregeling van 2023 en komt daarbij nagenoeg op precoronaniveau uit. De zomerdienstregeling gaat in op 31 maart 2024 en loopt tot en met 26 oktober 2024.

20 februari '24 (14:44)

KLM laat vliegtuigen weer vliegen naar Tel Aviv

KLM vliegt vanaf 1 april weer naar de Israëlische stad Tel Aviv. De luchtvaartmaatschappij staakte die vluchten na de aanslagen van Hamas in Israël op 7 oktober en het uitbreken van de oorlog in de Gazastrook.

20 februari '24 (10:15)

Staking grondpersoneel Lufthansa: ook op Schiphol vluchten geannuleerd

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa verwacht de meeste vluchten dinsdag te moeten schrappen door een staking van het grondpersoneel. Ook op Schiphol zijn vluchten naar Duitsland geannuleerd. Voor KLM heeft de staking vooralsnog geen gevolgen, laat een woordvoerder weten.

19 februari '24 ( 9:55)

Duitse vakbond kondigt opnieuw grote staking aan bij Lufthansa

De Duitse vakbond Verdi heeft het grondpersoneel van luchtvaartconcern Lufthansa opgeroepen tot een nieuwe grote staking op dinsdag. Door de actie zullen er waarschijnlijk weer veel vluchten uitvallen of vertragen, net als bij een soortgelijke staking eerder deze maand.

19 februari '24 ( 9:04)

Nieuw asfalt en verlichting op Kaagbaan; negen weken dicht

De Kaagbaan op Schiphol gaat vanaf maandag negen weken dicht voor onderhoud. De start- en landingsbaan krijgt in die periode onder andere een nieuwe asfaltlaag en de verlichting wordt vervangen. Gedurende de klus kan de overlast voor omwonenden toenemen, waarschuwde Schiphol eerder deze maand.

16 februari '24 (14:00)

Luchtvaart vreest op te draaien voor kostenoverschrijding Schiphol

Luchtvaartmaatschappijen zijn uiterst kritisch op de investeringsplannen die Schiphol bekend heeft gemaakt. De nationale luchthaven wil de komende jaren miljarden euro's investeren in bijvoorbeeld nieuwe bagagekelders en tilhulpen. Maar de Nederlandse branchevereniging voor luchtvaartmaatschappijen BARIN vreest vooral grote kostenoverschrijdingen waarvoor airlines via havengelden moeten opdraaien.

16 februari '24 (13:25)

Schiphol maakt zich hard voor extra beveiliging in de zomer

Schiphol zet "alles op alles" om voldoende beveiligers in huis te hebben om de zomerdrukte op de luchthaven weer aan te kunnen. "We zitten er bovenop, maar alle projecties zien er goed uit", zei financieel topman van Schiphol Robert Carsouw vrijdag in een toelichting op de jaarcijfers. De afgelopen tijd zijn veel beveiligers aangenomen om de chaos van de zomer in 2022 te voorkomen. Toen ontstonden er lange rijen op het vliegveld als gevolg van een tekort aan personeel bij de security-afdeling.

16 februari '24 (12:45)

Schiphol nog aan de rekentafel wat betreft havengelden

Schiphol weet nog niet hoeveel meer luchtvaartmaatschappijen moeten gaan betalen om de komende jaren gebruik te blijven maken van de luchthaven. Daar wordt volgens financieel topman Robert Carsouw nog aan gerekend, zei hij vrijdag in een toelichting op de jaarcijfers. De gesprekken over deze zogeheten havengelden beginnen in maart. De luchtvaartmaatschappijen moeten deels de grote investeringen van Schiphol gaan dragen, die gestopt worden in het vernieuwen en onderhoud van het vliegveld. Dat kan leiden tot hogere ticketprijzen, als maatschappijen die kosten gaan doorberekenen.

16 februari '24 ( 8:55)

Airbus produceert nieuwe vliegtuigen, waaronder een waterstoftoestel

Airbus werkt aan een generatie nieuwe vliegtuigen. Daarvoor lopen twee projecten, vertelde topman Guillaume Faury tijdens een toelichting op de jaarresultaten. Een van de toestellen moet gaan vliegen op waterstof, het andere moet het best verkochte type A320 van de vliegtuigfabrikant gaan vervangen. Tegen 2035 moet de opvolger in gebruik worden genomen.