Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Reisorganisatie Oad: Senioren boeken volop voor de zomervakantie

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het aantal vakantieboekingen, gemaakt door senioren, is de laatste twee weken enorm toegenomen. Het is een opvallende trendbreuk ten opzichte van de afgelopen maanden waarin het aantal boekingen aanzienlijk lager lag. Dit meldt Oad Touroperating.

De voornaamste reden van deze groei wordt gezien in de forse stijging van het aantal gezette vaccinaties. “Dat maakt dat deze doelgroep weer plannen durft te maken en vooruit kijkt”, aldus Arjan Koster, directeur Oad. “Het is overduidelijk dat men toe is aan een vakantie en wil uitkijken naar iets leuks in de nabije toekomst. Wel gaan de mensen wat later in het jaar op vakantie. De vakanties die geboekt worden kennen bijna allemaal een vertrekdatum vanaf juni. “Dat is op zich niet verwonderlijk, gezien de reisbeperkingen die nu nog gelden, maar gaan wel een druk op het naseizoen opleveren”, zegt Koster. “De vraag voor vakanties in april en mei richten zich met name nog op dichtbij."

Reisvouchers

Ook worden nu de reisvouchers, welke vorig jaar zijn uitgegeven, al veel ingewisseld voor een nieuwe vakantie. Vanaf deze week moeten niet ingewisselde reisvouchers die een jaar geleden zijn uitgegeven door reisorganisatie, worden uitgekeerd. Koster: ”Ondanks dat het voucherfonds nog niet in de lucht is, zijn wij begonnen met uitbetalen conform de gestelde richtlijnen vanuit de SGR en de ACM, maar uiteraard hopen we dat mensen hun voucher weer verzilveren voor een nieuwe vakantie.”

Na een inktzwart jaar gloort er dus weer wat licht aan het eind van de tunnel voor de reiswereld. Wel snakt de branche naar een duidelijk perspectief vanuit de overheid. “Maak alsjeblieft duidelijk vanaf welke termijn reizen naar het buitenland, al dan niet met een coronapaspoort, weer mogelijk is, zodat we kunnen plannen en de voorpret voor iedereen weer echt kan beginnen “, aldus directeur Koster.

Door: Nationale Transportgids

12 april '24 (12:00)

Defensie wil in gesprek met omwonenden vliegbasis Leeuwarden

Defensie wil praten met omwonenden van vliegbasis Leeuwarden over de geluidsoverlast die F-35 gevechtsvliegtuigen veroorzaken, zegt demissionair minister Kajsa Ollongren. Maar volgens haar blijft er ook altijd overlast in de buurt van een vliegbasis.

09 april '24 (16:30)

ILT ziet meer geluidsmeldingen Schiphol terwijl vloot stiller is

Vliegtuigen worden stiller, terwijl het aantal meldingen over geluidshinder rond Schiphol toeneemt. Dat schrijft de Inspectie Leefomgeving en Transport dinsdag in een rapport.

09 april '24 (10:00)

Boete voor Transavia vanwege oneerlijke behandeling stagiairs

Transavia heeft van de Arbeidsinspectie een boete van ruim 46.000 euro gekregen omdat het in 2021 stagiairs als volwaardige medewerkers inzette. Ook moet de luchtvaartmaatschappij de zestig stagiairs met terugwerkende kracht loon en vakantiebijslag betalen. Dat kost de luchtvaartmaatschappij in totaal 623.000 euro.

04 april '24 (14:30)

Voor het eerst sinds coronapandemie meer vraag naar vliegreizen

De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in februari voor het eerst boven het niveau van voor de coronapandemie uitgekomen, maakt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA bekend.

02 april '24 ( 8:30)

Onderzoek Natuur & Milieu: krimp Schiphol hoeft economie niet te schaden

Schiphol kan tot een op de drie vluchten schrappen zonder directe kosten voor de Nederlandse economie. Dat meldt Natuur & Milieu na onderzoek in opdracht van de milieuorganisatie. Krimp van Schiphol zou onder bepaalde voorwaarden zelfs goed voor de economie kunnen uitpakken.

02 april '24 ( 8:14)

Extra trainingsvluchten boven de Peel

Van dinsdag 2 april tot en met donderdag 4 april 2024 zijn er 's ochtends en 's middags vanuit vliegbasis de Peel extra trainingsvluchten boven de Peel. Daarover bericht de gemeente Deurne.

29 maart '24 ( 7:29)

KLM en Air France nemen vernieuwde Air&Rail Terminal officieel in gebruik

Dinsdag 26 maart 2024 is de volledig gerenoveerde Air&Rail Terminal van Air France en KLM in Brussel-Zuid officieel in gebruik genomen. Daarbij was onder anderen KLM-CEO Marjan Rintel aanwezig. Dat meldt KLM.

28 maart '24 (15:30)

Dreigingsgevaar: reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel

Het reisadvies voor Frankrijk gaat van groen naar geel. Dat betekent dat reizen naar Frankrijk mogelijk is, maar dat reizigers in het hele land extra alert moeten zijn. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.

28 maart '24 (13:48)

ILT controleert vanaf zondag misbruik slots op Schiphol

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van vluchten op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots. De focus ligt op de sector general aviation, die recreatieve luchtvaart, privéjets en niet-commerciële zakelijke luchtvaart omvat. De Inspectie let vooral op het ongeoorloofd uitvoeren van nachtvluchten, met het oog op geluidsoverlast voor omwonenden.

26 maart '24 (11:45)

Schiphol mag verliezen door corona doorberekenen aan maatschappijen

Schiphol mag verliezen uit de coronaperiode doorberekenen in de tarieven voor luchtvaartmaatschappijen die de luchthaven gebruiken. Luchtvaartbedrijven klagen al een tijdlang over de sterk gestegen havengelden. Voor de rechter betoogden ze dat de met 37 procent verhoogde prijzen buitensporig zijn. Maar het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelt dat er van onredelijke tarieven geen sprake is.