KLM Cityhopper neemt eerste Embraer 195-E2 in ontvangst

De eerste Embraer van het type 195-E2 is gistermiddag aangekomen op Schiphol. Dit nieuwe vliegtuigtype, dat wordt ingezet bij KLM Cityhopper, is stiller en zuiniger dan zijn voorganger, de Embraer 190. De 195-E2 verbruikt 9 procent minder brandstof per vlucht en stoot daardoor 31 procent minder CO2 per passagier uit vergeleken met de E-190. In totaal heeft KLM 25 nieuwe Embraer-toestellen besteld. Dit meldt KLM.

De nieuwste vlootaanwinst wordt vanaf 1 maart in gebruik genomen voor bestemmingen binnen het Europese netwerk. Het vliegtuig biedt ruimte aan 132 passagiers en is daarmee het grootste vliegtuig van de KLM Cityhopper vloot, die nu bestaat uit 32 Embraers 190 en 17 Embraers 175.

Naast het opmerkelijk lage cabinegeluid, ervaren passagiers aan boord speciale sfeerverlichting, ergonomisch ontworpen stoelen, extra beenruimte, usb-aansluiting en grotere bagagebakken.

Grootste Embraer-vloot van Europa

De vloot van KLM Cityhopper bestaat nu uit vijftig vliegtuigen en daarmee heeft KLM de grootste Embraer-vloot van Europa. Dit jaar volgen er nog zes vliegtuigen en de overige 18 worden in de loop van de komende jaren geleverd. KLM heeft aanvullend nog tien 195-E2’s in optie staan.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: KLM