Schiphol verwerkt nog steeds veel minder passagiers

Schiphol verwerkt door alle coronamaatregelen nog steeds veel minder passagiers. Vorige maand reisden er zo'n 870.000 mensen met het vliegtuig via Schiphol. Dat was een afname van 83 procent ten opzichte van de 5 miljoen reizigers van een jaar eerder, heeft de luchthaven bekendgemaakt. Naar alle continenten nam het passagiersvervoer sterk af, variërend van een afname met 70 procent naar Latijns-Amerika en bijna 90 procent naar Azië.

Het aantal vluchten lag in januari 61 procent lager en kwam uit op 14.666. Daarvan waren er 2232 vrachtvluchten, wat meer dan een verdubbeling is van het aantal uit januari 2020. Door die verdubbeling werd de afname van de beschikbare vrachtruimte aan boord van passagiersvluchten meer dan goedgemaakt. Met 133.000 ton aan vervoerde vracht zat Schiphol 18 procent boven de hoeveelheid die een jaar geleden werd verwerkt.

Reisbeperkingen

De luchtvaartsector is zwaar getroffen door het coronavirus. Daardoor zijn er onder meer reisbeperkingen opgelegd en is er ook veel minder animo om te vliegen. Sinds 23 januari heeft de Nederlandse overheid een verbod ingesteld op passagiersvluchten naar verschillende landen waaronder het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Brazilië.

Door: ANP