Flight Academy-studenten moeten langer wachten op brevet

Studenten van de KLM Flight Academy op Groningen Airport Eelde lopen vertraging op in hun opleidingsschema. Door de coronacrisis moeten sommigen van hen een half jaar tot mogelijk een jaar langer wachten voordat ze het felbegeerde document in handen hebben. Dit meldt RTV Noord.

Waar de KLM Flight Academy normaal zestig piloten per jaar aflevert, werden er vorig jaar slechts 45 opgeleid tot vlieger. Hoofd opleidingen van de KLM Flight Academy Mark Gerritsen verklaart dat de vertraging in het opleidingschema vooral is ontstaan door de coronacrisis. "Duo-lesvluchten kunnen voorlopig niet meer", legt hij uit. "Alleen piloten die zover zijn dat ze solo mogen vliegen, kunnen de lucht in voor trainingen. We hebben nog steeds de zestig piloten in opleiding zoals altijd, maar technisch is het nu niet mogelijk de opleiding van een aantal van hen binnen twee jaar af te ronden."

Volgens Gerritsen krijgen de 21 piloten die hun brevet nog niet hebben gekregen, dit nog dit jaar. Voor enkelen gaat dat een jaar extra kosten. Maar voor de gemiddelde student zal dat een half jaar vertraging zijn.”

Baankans

De studenten mogen dan sowieso het brevet krijgen, een kans op een baan als piloot zit er volgens Gerritsen voorlopig niet in, zo laat hij weten aan RTV Noord. "Afgelopen jaren hadden we met zestig studenten eigenlijk te weinig piloten in opleiding. Nu hebben we met zestig te veel."

Door: Nationale Transportgids