Eindhoven Airport vernieuwt securitygebied, Check In en Bagtag-kiosken

Eindhoven Airport gaat het securitygebied van de luchthaven vernieuwen. Daarnaast komen er nieuwe Check In en Bag Tag-kiosken en een nieuwe horecazaak aan landzijde. Daarnaast werd onlangs het servicepunt voor minder valide passagiers met een (niet) zichtbare beperking geoptimaliseerd en werd een vernieuwde toegangspost naar het platform opgeleverd. Dit meldt Eindhoven Airport.

Op dit moment wordt het nieuwe securitygebied heringericht; ook de uitstraling ervan wordt sterk verbeterd. Daarnaast wordt de routing naar het securitygebied geoptimaliseerd. Het nieuwe gebied is straks bereikbaar via een duidelijk herkenbare toegangspoort.

Stresspunt

Voordat reizigers het securitygebied ingaan, worden ze langs de pre-scans geleid die voor een betere routing naar voren zijn gehaald. De ingrepen creëren in het gebied meer rust en overzicht voor passagiers en medewerkers. Dat is belangrijk omdat het securityproces een voornaam proces is in de operatie van de luchthaven terwijl het tegelijkertijd voor passagiers vaak een stresspunt aan het begin van hun reis is. Daarnaast is een overzichtelijke en aangename omgeving van belang voor de werknemers ter plekke. Het nieuwe securitygebied is half maart gereed.

Check In en Bag Tag-kiosken

Een extra service voor de passagiers zijn de zes Check In-kiosken en vijf Bag Tag-kiosken in de terminal (aan landzijde). Bij de self-service Check In-kiosken kunnen passagiers verschillende services van de luchtvaartmaatschappij uitvoeren, zoals inchecken, een stoel kiezen en een boarding pass printen. Aanvankelijk zijn de Check In- kiosken alleen beschikbaar voor passagiers van Transavia en TUI.

De Check In-kiosken zijn een toevoeging aan de bemande Check In-balies. Deze balies blijven beschikbaar voor bijvoorbeeld de afhandeling van complexe boekingen. Bij de Bag Tag-kiosken printen passagiers een zelfklevend bagagelabel voor ruimbagage waarna de bagage kan worden ingecheckt bij de self-service drop-off balies. Deze Bag Tag-kiosken zijn beschikbaar voor alle luchtvaartmaatschappijen.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Eindhoven Airport