PostNL op streek met drone ambitie: ook tests ‘buiten zicht’

Tien maanden nadat PostNL zijn drone plannen voor het vervoer van medische goederen naar buiten bracht, zet het postbedrijf nu stappen om die ambitie waar te maken. Sinds kort wordt er op twee locaties in Nederland druk getest. Dit meldt Logistiek.nl. 

Met het drone-project onderzoekt PostNL samen met het Rotterdamse Erasmus Ziekenhuis, Sanquin en de ANWB het transport van medische producten via een drone. Met deze vorm van transport willen de partijen voorkomen dat medische spoedbestellingen niet op tijd worden geleverd als gevolg van een drukker wordend verkeer. 

Vliegen boven bewoond gebied

Zoals gezegd zijn de partijen flink aan het testen met de drones. Bij vliegveld Deelen bij Arnhem en op een open terrein in Biddinghuizen zijn inmiddels ruim tweehonderd testvluchten uitgevoerd, waaronder een deel ook ‘buiten zicht. En dat is bijzonder. Quirijn de Geus, projectleider medical drone service bij PostNL legt uit: “Hiermee zijn we het eerste partij bedrijf in Nederland. De volgende stap is testen met vliegen boven beperkt bewoond gebied.”

Wanneer PostNL daadwerkelijk start met de drones is nog niet duidelijk. “Om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren, nemen we onze tijd”, aldus De Geus.
 
Door: Nationale Transportgids