Vliegtuigmaatschappijen: ‘Vluchten naar nergens’ niet duurzaam

De Nederlandse vliegtuigmaatschappijen KLM, Transavia, TUI en Corendon gaan geen 'vluchten naar nergens' aanbieden. In Azië en Australië zijn tickets voor  een reis van zeven uur zonder bestemming massaal uitverkocht. Nederlandse maatschappijen vinden zulke vluchten onder andere ‘niet duurzaam’. Dit meldt Luchtvaartnieuws.nl. 

De zogenoemde 'flights to nowhere' van de Australische maatschappij Qantas vertrekt op 10 oktober vanuit Sydney en landt daar precies zeven uur later weer. Onderweg worden passagiers getrakteerd op een uitzicht over het Great Barrier Reef, Bondi Beach en de Uluru-rotsformatie.

Naar bestemming brengen

Nederlandse maatschappijen hebben volgens Luchtvaartnieuws.nl geen plannen voor deze vluchten voor reizigers die door de coronacrisis het vliegen zo missen. "Wij willen onze passagiers naar een bestemming brengen", zegt een woordvoerder van Transavia. "Een rondvlucht is niet passend voor waar wij voor staan. We vliegen reizigers ook naar bestemmingen in gebieden met code oranje, maar dit is om ze naar huis en naar familie te kunnen brengen of op te kunnen halen. Het idee van zo'n vlucht zou daar haaks op staan."

Die mening deelt TUI Nederland. Deze ‘vluchten naar nergens’ passen de volgens de maatschappij niet in hun duurzame visie op de luchtvaart.

Door: Nationale Transportgids