Rode cijfers voor Groningen Airport Eelde: verwacht verlies van 2 miljoen

Groningen Airport Eelde (GAE) verwacht dit jaar een verlies te maken van ruim 2 miljoen euro. Dat schrijft de luchthavendirectie in een verslag over het eerste halfjaar van 2020. Dit meldt RTV Drenthe. 

In het eerste half jaar leed de luchthaven nabij Groningen een verlies van 1.065.067 euro. Oorzaak is de coronacrisis. De commerciële activiteiten kwamen daardoor in het tweede kwartaal volledig stil te vallen. Het eerste halfjaar trok de luchthaven slechts 12.609 passagiers, waar op ruim 70.897 reizigers was gerekend.

Ook het lesverkeer op de luchthaven wist het tij niet te keren. Ondanks dat flink wat landingsgelden wist op te leveren, is dat niet te vergelijken met de inkomsten uit de uit het commerciële vliegverkeer.

Toeristische bestemmingen

Voor geheel 2020 verwacht GAE op een verlies van 2.055.802 euro uit te komen. Dat is volgens de directie van de luchthaven 51 procent slechter dan begroot. "Op het moment dat het coronavirus verder om zich heen grijpt en toeristische bestemmingen gesloten worden of luchtvaartmaatschappijen en touroperators geen vluchten uitvoeren, kan het resultaat verslechteren”, aldus de directie.

Door: Nationale Transportgids