1400 gestrande reizigers op Eindhoven Airport door ziekmelding

Wegens een capaciteitsprobleem bij de militaire luchtverkeersleiding wordt er al de hele ochtend niet gevlogen op Eindhoven Airport. Dit leidt tot veel drukte op het vliegveld, waardoor afstand houden moeilijk is. Een woordvoerder van Defensie heeft aangegeven dat de problemen worden veroorzaakt door enkele ziektegevallen binnen de luchtverkeersleiding. Dit melden de NOS en ANP.

Eindhoven Airport kampt al langer met capaciteitsproblemen vanwege personeelstekorten bij de militaire luchtverkeersleiding. In december 2019 lag het vliegverkeer in één weekend vier keer korte tijd stil om deze reden. Het probleem van vandaag werd veroorzaakt door een ziekmelding die vanochtend vroeg binnenkwam. Doordat er al meerdere zieken waren is de bezetting te krap om vervanging in te zetten binnen de luchtverkeersleiding. Daarom werd het verkeer platgelegd. Volgens een woordvoerder van de Luchtmacht is de bezetting van de verkeersleiding al langere tijd lager dan het zou moeten zijn.

Drukte

Ondertussen is het op Eindhoven Airport erg druk geworden. Een reiziger die wacht op zijn vlucht naar Alicante vertelde aan de NOS dat vooral binnen druk is. Volgens deze reiziger wordt er wel omgeroepen om anderhalve meter afstand te bewaren, maar is dat door de drukte niet mogelijk. Ook buiten staan veel mensen in de brandende zon te wachten. Alleen reizigers die snel aan de beurt voor een vlucht mogen nu de luchthaven nog in.

Door: Nationale Transportgids